Chicago Fire slet litt da den premierte i 2012, såpass mye at det lenge var snakk om at serien aldri ville få en 2. sesong. Men det fikk den, og nå har den til og med fått en søsterserie i politidramet Chicago P.D. Gi serier tid og de kan overraske.

Politiserien ser ut til å være en god partner til serien om brannmenne i Chicago. Det er nærmest en nostalgisk følelse å se første sesong, som tar i bruk velkjente arketyper og plott-vendinger for å maksimere spenningen i siste akt. Vi har sett alt før i ulike serier, men likevel er det velkjente såpass tiltalende. Det er vel hvorfor vi aldri bli lei politiserier.

I denne følger vi den røffe og tøffe Henry Voight (Jesse Beghe), som leder en egen spesialavdeling. Han har alle de stereotypiske kjennetegnene. Tøft ytre og tvilsomme arbeidsmetoder, som gjerne inntar farsrolle for sine nærmeste kolleger mens han kommer i konflikt med overordnede. Han snakker selvfølgelig med hes stemme. Den perfekte Chicago-klisje.

Ellers har vi et gjensyn med One Tre Hill-stjernen Sophia Bush og The 4400s Patrick John Flueger som to av flere medlemmer i teamet. Erfarne Dick Wolfe, mannen som har jobbet med serier som Miami Vice og Law & Order-seriene, har produksjonsansvaret og hans kjennemerker er over alt.

Det er såpass brutalt som CBS-formelen tillater og det er nok av konflikter, tragedie og moralske gråsoner på plass i første episode at det er fristende nok til å ønske å se enda en. Jeg har ikke fulgt Chicago Fire, men serien har et såpass godt rykte at det lover godt, trass i at den leker litt mye SHIELD de første 45 minuttene.

En langt tøffere serie enn Blue Bloods, mens den er litt dummere enn Person of Interest. Alt i alt passer den godt inn i CBS-familien og om du liker de seriene der, gi denne en sjans. At den deler univers med en eksisterende serie er en liten bonus opp i det hele.

Chicago P.D. premierer i kveld klokken 21:30 på TV3. Førsteinntrykket er basert på første episode.

http://www.youtube.com/watch?v=MpYWvty3OzM

Annonse

Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer