Piratene elsker fortsatt Game of Thrones

Annonse

Tradisjon tro har Torrentfreak.com laget toppliste over de 10 mest nedlastede TV-seriene. For tredje året på rad topper Game Of Thrones listen.

Fantasy-serien hadde absolutt ingen kamp om pirat-tronen med sine 8,1 millioner nedlastinger. Nummer to på listen er AMC-serien The Walking Dead, som i følge estimat er lastet ned 4,8 millioner ganger. Serien var på 3. plass i 2013 men tok steget opp på den ledige plassen etter Breaking Bad.

Forrige serie som trumfet Game Of Thrones var Dexter som toppet i 2011, året hvor Game Of Thrones debuterte med en 2. plass.

Trøsten for bransjen er at piratene også er de som kjøper flest medieprodukter. HBO-sjef har tidligere uttalt seg positivt til at piratene strømmer til serien deres, da det gir god PR, økt salg og flere abonnenter. Trass i at over 8 millioner velger gratisløsningen.

Ingen nedgang å spore

Det må være frustrerende for bransjen at tallene ser ut til å øke. Av serier som var på listen i 2013 økte tallene for 5 av dem, kun Suits opplevde en liten nedgang. Game Of Thrones økte fra 5,9 millioner til nevnte 8,1 millioner.

De nye tilleggene til listen i forhold til 2013 er Gotham, Grey’s Anatomy og South Park. Det ble dermed kun en av årets nye serier som snek seg inn (Gotham).

I følge studier gjort på Columbia University driver 45 prosent av amerikanere med piratkopiering, for de yngre er tallene nær 70%. Nesten alle driver mer tilfeldig med nedlasting, det er mer et supplement til lovlig anskaffelse.

Ingen Netflix-serier

Interessant nok er ingen Netflix-serier å spore på listen. Om det har med serienes gode øyeblikkelige tilgjengelighet på strømmetjenesten eller manglende popularitet er et interessant spørsmål.

orange-is-the-new-black
Netflix mest populære serie Orange Is The New Black unngår piratene

Av de ti på listen er det kun Gotham, Game of Thrones og The Walking Dead som er tilgjengelig kun timer etter internasjonalt premieredato her hjemme. Gotham vises på C More Play og Filmnet, Game og Thrones på HBO Nordic og The Walking Dead på TV-kanalen Fox Norge.

Det mest interessante tillegget er kanskje Grey’s Anatomy. Listen er tradisjonelt sett ganske så dominert av serier populære hos unge menn, som igjen er de som laster ned mest. Men denne serien har et helt annet publikum, hele 76% av de er kvinnelige seere. Noe som tyder på at andelen kvinnelige pirater øker?

Serier ute av piratfarvannet

Av tidligere listetopper er i år Breaking Bad og Dexter fraværende, forståelig nok da seriene er avsluttet. Men også Homeland har ramlet ut, den var på topp-ti både i 2012 og 2013. Ellers er det bare True Blood fra siste års lister som manglet.

Episode 401
Trass i at anmelderne mener Homeland er bedre enn på lenge har interessen fra piratene falmet.

Seiren som står i fare for å miste popularitet hos piratene er Suits, som ramlet fra 7. plass til 9. plass.

Hele listen (2013-plassering i parentes):

  1. Game of Thrones (1)
  2. The Walking Dead (3)
  3. The Big Bang Theory (4)
  4. How I Met Your Mother (6)
  5. Gotham (NY)
  6. Arrow (10)
  7. Grey’s Anatomy (NY)
  8. Vikings (9)
  9. Suits (7)
  10. South Park (NY)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X