2015 er ventet å bli et gigantisk år for filmserier. Noen potensielt nye (om de gjør det godt nok for oppfølger), en haug med eksisterende og noen som er tilbake etter lang tids dvale.

Som TV-serieelsker må noe vike plassen og for min egen del har tid brukt på filmer, spill og bøker måtte lide kraftig siden Serienytt så dagens lys i 2011. Men filmer med oppfølgere forsøker jeg å holde meg noenlunde oppdatert på. Forskjellen mellom en filmserie og TV-serie minsker jo drastisk fra år til år, så litt fokus i den retning virker fornuftig.

Problemet er å finne tid. Vi drukner i flere og flere TV-serier og det er ikke roligere på filmfronten. Året må planlegges! Som ledd i forarbeidet er en liten liste komponert.

Topp 17 (sveip i vei)

Vacation (Oktober)

De legendariske Natinal Lampoon-filmene får en form for oppfølger med Rusty Griswold, sønn av Clark Griswold (Chevy Chase). Originalfilmene ble en viktig del av barndommen til alle født på 70- og 80-tallet. En potensiell ny filmserie er selvfølgelig noe å være skeptisk til og det blir sikkert nok av tastaturtøffinger som invaderer nettet med «min barndom blir voldtatt» meldinger i ulike kommentarfelt. Det er godt mulig jeg blir en av dem. For la oss være ærlige, det var stort sett kun den første filmen som var noe å rope hurra for.

Vacation

Annonse

Men jeg er uansett nysgjerrig på hva Ed Helms, Chris Hemsworth og Christina Applegate får til her. Chevy er tilbake igjen, som jo er betryggende. Det blir sikkert i en mindre rolle (fyren er visst umulig å jobbe med), men det er bedre enn ingenting.

Foto: Bob Bohm

Fifty Shades of Grey (februar)

Alle verdens kvinner har visst lest den erotiske boken om Christian Greys forføreriske eventyr, jeg tar snarveien og sjekker ut filmen for å se hva greien med den er. Filmer som kvinner elsker er en sikker vinner for å få oppfølger, spesielt når boken har fått en oppfølger. Enten jeg vil eller ikke blir jeg nok dratt med på denne her av min bedre halvdel, så jeg bør vel bare forsøke å hype det hele opp litt i forkant.

Minions (Juli)

Despicable Me har fått sin egen spin-off! Å se bakgrunnshistorien til de små gule vidunderhjelperne regner jeg med gir sommerens store latteropplevelse.

The Fantastic Four (August)

Jada, filmen er primært laget i hast for at Fox ikke skal miste filmrettighetene tilbake til Disney/Marvel og absolutt alt med prosjektet skriker katastrofe. Ei heller var de første to filmene var heller ikke så mye å rope hurra for, i tillegg er det så stille rundt dette prosjektet at forsøket på å starte forfra fort kan ende opp med en enkel film.

Men faen heller, jeg gleder meg likevel jeg. Har aldri klart å bli en «hater» på nett, jeg akter ikke å starte nå.

Om ikke annet er den totale mangelen på omtale og PR for filmen noe som pirrer nysgjerrigheten for prosjektet. I tillegg har Fox skjerpet seg med de siste X-men filmene. Det ryktes også, takket være den siste tids Sony-mail-lekkasjer, at Fox ønsker å samle Reed Richards og co i samme univers som Wolverine og hans mutantvenner. Litt håp er det vel?

Men mest av alt er nok dette bare et sikkert tegn på min uendelige mengde naivitet.

Furious 7 (April)

Kraftig forsinket grunnet det tragiske dødsfallet til stjernen Paul Walker. dette er en filmserie jeg ga opp etter Tokyo Drift, bare for å oppdage at serien tok seg kraftig opp de siste filmene. Heftig bilkjøring og morsom action med en engasjerende rollebesetning. Denne her skal sees sammen med ungdommen i huset.

The Hunger Games: Mockingjay – Del 2 (November)

2014, THE HUNGER GAMES -  MOCKINGJAY

Jeg har enda til gode å se del 1, men har ellers blitt passe interessert i filmserien. Langt fra hektet, men det er i det minste kjekt å se en filmserie med en kvinne som den store helten.

Det hører dessverre fortsatt til sjeldenheten.

Crouching Dragon Hidden Tiger II (August)

Nyheten om denne oppfølgeren dukket opp som reneste snikende ullteppe, det sendte sjokk gjennom hele Hollywood og halve Europa da Netflix stolt annonserte at filmen ville bli lansert på dere tjeneste samtidig som på utvalgte Imax-kinoer. Samme for meg, om den holder halvparten av nivået til eneren blir dette en herlig opplevelse. Donnie Yen, som spilte mesterlig i IP Man-filmene, har hovedrollen.

Den første filmen trollbandt meg med sin visuelle lek. Oppfølgeren er nok mest et Netflix-grep for å grafse til seg det asiatiske markedet (som den noe skuffende serien Marco Polo), men jeg dømmer ikke prosjektet nord og ned med tanke på folkene som er involvert. Dette kan bli særdeles bra!

Ant-Man (Juli)

Ant-Man

Det nyeste tillegget til Marvels superheltunivers. Litt tvilsom til prosjektet da Ant-Man i seg selv er en større prøvelse for suspension of disbelief enn de fleste andre superhelter i Marvels bibliotek. Det har også vært mye tull i kulissene med regissørbytte etter kreative uenigheter. Men det er Marvel og i hovedrollene finner vi favoritter som Michael Douglas og Paul Rudd. Litt tro har jeg nå.

Mission: Impossible V (Desember)

Tom Cruise

Filmserien har hatt sine opp-og-nedturer, det samme gjelder min egen interesse for serien. Men jeg er spent på å møte Ethan Hunt igjen, jeg får aldri nok av spionfilmer. Hva så om Tom Hanks har fjorten løse skruer? Det gjelder vel de fleste i Hollywood, det forhindrer meg ikke fra å digge karen som skuespiller.

London Has Fallen (Oktober)

London

Ikke vet jeg hvordan jeg skal forklare det, men jeg gleder meg ganske så mye til oppfølgeren til Olympus Has Fallen. Kanskje det er fordi jeg er fan av Gerard Butler, Morgan Freeman og Aaron Eckhart, eller kanskje det bare var fordi hele familien her i huset koste oss med den første (hjernedøde) actionfilmen. Oppfølgeren skal etter planen sees på kino med både unger og fruen.

Taken 3 (Januar)

Jeg aner ikke hvor mange ganger familiemedlemmene til Bryan Mills (Liam Neeson) kan bli kidnappet, men så lenge det gir nok en anledning til å se Neeson i aksjon så er jeg solgt. Spesielt den første Taken-filmen var episk, som 2000-tallets svar på Die Hard (og hva jeg skulle ønske Die Hard-oppfølgerne kunne vært).

Mad Max (Mai)

Originalfilmene var skremmende og minneverdige nok, men jeg var ikke giret for denne her i det hele tatt. Det var før traileren kom. For et underverk, helt spinnvill. Får håpe filmen klarer å følge opp!

Jurassic World (Juni)

Første filmen satt jeg livredd og så på kino på første rad i Konsertpaleet her i Bergen. Jeg elsket den. Men oppfølgerne klarte aldri å innfri og lidenskapen til filmserien forsvant mer eller mindre. Men en spennende trailer og favoritten Chris Pratt i hovedrollen gjør at jeg gleder meg til å sjekke ut mennesker som løper inn på lunsjmenyen. Jeg går all-in og kveler alle bange anelser, jeg forventer årets overraskelse!

Terminator: Genisys (Juli)

Terminator-universet har ikke hatt noe skikkelig lovende siden TV-serien Terminator: The Sarah Connor Chronicles (for en slutt!), men jeg gir den ikke opp helt enda. Nå er i tillegg Arnold tilbake og traileren så like heftig ut som de første bildene så håpløs ut. Ikke helt solgt på fru Daenerys (Emilia Clarke) som Sarah Connor, men jeg avventer dommen til juli. Filmen blir en ypperlig unnskyldning til å se alle filmene med ungdommen i huset, før vi tar turen til kinoen. In Arnold I trust.

Inferno (Desember)

Inferno

Robert Langdom (Tom Hanks) er tilbake med nok et kryptisk eventyr. Jeg blir aldri lei Tom Hanks og jeg blir aldri lei konsept som dette. Greit nok, de to første filmene fenget langt nært like godt som bøkene – men jeg er evig optimist. Av en eller annen grunn likte jeg de første filmene bedre da jeg så de på nytt i år. Kanskje det bare trengtes litt avstand fra bøkene? Uansett, å se Tom Hanks-film på kino med min bedre halvdel er alltid en suksess. Jeg satser på nok en minneverdig filmkveld!

Avengers: Age of Ultron (Mai)

Jeg elsket den første Avengers-filmen og er en gigantisk fan av hele Marvels filmprosjekt. I 2014 toppet de alt med den herlige spionfilmen Captain America: The Winter Soldier og overraskelsen Guardians Of The Galaxy, jeg er spent på hvilken retning de tar med Avengers-filmen. Jeg mistenker at superheltene får sin egen versjon av Empire Strikes Back. Mørkt, dystert og ganske håpløst for våre superhelter?

Star Wars: The Force Awakens (Desember)

Primært er målet mitt med 2015 å bruke den på å glede meg til denne filmen. Jeg har drømt om å treffe Luke og Han-Solo igjen i rundt 30 år. Jeg har ikke gledet meg slik siden filmatiseringen av barndomshelten min Optimus Prime. Teaseren var himmelsk, det var minst like fantastisk å se hvordan mine egne ungers øyne nærmest poppet ut av skallen på dem da de så den. Noe har jeg gjort riktig i oppdragelsen av de to spetakkelungdommene. Dette blir familiebegivenhet nummer 1 neste år!

[td_smart_list_end]

Hva gleder du deg mest til?

Andre oppfølgere som kommer i løpet av året og som jeg av ulike grunner ikke er særlig giret på: The Woman in Black 2, [Rec] 4: Apocalypse, Hot Tub Time Machine 2, Paul Blart: Mall Cop 2, Furious 7, Pitch Perfect 2, Ted 2, The Transporter Legacy, Magic MIke XXL, Sinister 2, Hotel Transylvania 2, Indidious: Chapter 3, Friday the 13th-oppfølger og Alvin and the Chipmunks 4.

Obs! Mad Max ble lagt til, i min forvirring trodde jeg den kom i 2016.

Hva syntes du om listen og hva gleder du deg mest til av oppfølgere? Hører gjerne fra deg i kommentarfeltet!

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer