Netflix og NBC setter ned foten for Bill Cosby

Del nyheten

Bill Cosby har gått fra en av de mest ikoniske pappaene på tv-skjermen til en person tv-bransjen nå ikke ser ut til å være ønsket tilknyttet til lengre. Dette etter at flere gamle anklager om seksuelle overgrep har dukket opp igjen den siste måneden, noe som også har ledet til flere ofre til å komme fram.

I går kom det en bekreftelse fra Netflix at stand-up spesialen Cosby 77″ som skulle ha premiere 28. november har blitt utsatt. Mens ingenting er sikkert er dette et trolig tegn på at Netflix kanskje ikke kommer til å gjøre spesialen tilgjengelig i nærmeste framtid, om noensinne.

I dag velger også NBC å avslutte sitt samarbeid med Cosby etter kanalen tidligere i år annonserte et prosjekt som skulle være Cosby sitt store tv-comeback. Prosjektet fikk noe av det nærmeste man kan få grønt lys for å bli plukket opp til serie, dette med at NBC måtte betale en stor bot til Cosby om prosjektet ikke gikk videre til pilotproduksjon.

Anklagene mot Cosby ser ikke ut til å roe seg ned, og med tanke på at anklagene er gamle med liten eller lite juridiske etterfølger må NBC allikevel trolig betale en stor sum til skuespilleren og komikeren.

Men for sin del gjør både Netflix og NBC noe for det bedre for spesielt sin del med deres image. Netflix må derimot ikke betale noe betydelig for å trekke spesialen, om de til slutt ikke velger å sende den. Men for NBC er det snakk om en ganske betydelig sum for et prosjekt kanalen må betale. At NBC også eies av Comcast som selger seg selv som et familievennlig selskap med sterke moralske verdier må også ha gitt kanalen ekstra grunn til å kansellere prosjektet.

Annonse
X
X