Det var noe overraskende at amerikanske A&E for nesten 3 måneder tilbake kansellerte Longmire etter at serien var en av kanalens mest sette serier.

Det som mange antyder er hovedgrunnen til at A&E kansellerte serien var på grunn av at seerne var eldre. For amerikansk annonsekanal er det nettopp alderen 18 til 49 år som er det viktige siden det er her annonsørene er mest betalingsvillig.

For Longmire var serien populær i alderen over dette. Det er også nettopp derfor Netflix har mye å tjene på serien. For ettersom serien var populær for de over 49 år og spesielt de rundt 60 er dette en potensiell ny gullgruve av nye Netflix-abonnenter. Sammen med kommende komiserien Grace and Frankie med Jane Fonda og Lily Tomlin i hovedrollene har ikke Netflix noen originalserier som er så tilgjengelig for eldre seere som nettopp Longmire.

Oppdatering:  Longmire kommer tilbake. Netflix har gitt grønt lys for en fjerde sesong på 10 episoder for USA, Canada, Australia og New Zealand for en premiere i 2015. Ingenting er sagt angående Norge og Skandinavia enda, men en slik avtale kan komme på plass etter hvert før premieren på sesong 4.

Deadline sine kilder røper at forhandlingene mellom Netflix og produksjonselskapet Warner Horizon var vanskelige, men at det er ønsket på begge sider at avtalen skulle komme i boks.

Longmire er et moderne westerndrama rundt Walt Longmire (Robert Taylor), Sheriffen av Absaroka County og folkene han omgir seg med både på og utenfor jobben. I det serien starter ser vi han tilbake i jobben som politimann etter å ha mistet sin kone hvor han er sjefen til blant annet  Vic Moretti (Katee Sackhoff).

Personlig har jeg ikke sett nok av Longmire til å gi en god nok mening om serien er verdt det, men Vidar ga serien en positiv anmeldelse for sesong 1 tilbake i 2012 da serien gikk på TVNorge-kanalen VOX. Jeg antar det er en slik serie jeg kommer til å kaste bort litt tid på når Justified forlater oss for godt i 2016, pluss at jeg er fan at Katee Sackhoff.

Annonse

tumblr_mt7yq431kb1sa4g8po1_500