Annonse

En ting jeg ikke har fått tid til den siste tiden er å skrive en anmeldelse av Olive Kitteridge, men jeg tenkte like så godt å oppsummere anmeldelsene så langt av miniserien som har premiere.

Først og fremst er mottagelsen veldig god. Dette er en av de mest kritikerroste seriene i år, mye på grunn av hva Frances McDormand bringer inn i tittelrollen som Olive Kitteridge.

Miniserien handler om Olive (McDormand) som bor sammen med hennes ektemann Henry (Richard Jenkins) i Maine, New England i USA. Hun har dårlige og gode sider, men hun er og en viktig del av livet til flere i byen hun bor i. Serien dekker en periode på 25 år av livet hennes.

Med i rollene finner vi mer eller kjente navn som inkluderer navn som Bill Murray, Jesse Plemmons (Breaking Bad), Ann Dowd (The Leftovers), Zoe Kazan (Ruby Sparks), John Gallagher Jr. (The Newsroom), Cory Michael Smith (Gotham), Peter Mulan (Top of The Lake), Rachel Brosnahan (House of Cards), Rosmarie DeWitt (United States of Tara).

Miniserien er basert på  Elizabeth Strout-boka med samme navn. Jane Anderson (Mad Men) som har skrevet manuset og Oscar-nominerte Lisa Cholodenko (The Kids Are All Right) står for regien av alle 4 episodene miniserien består av.

Annonse

Miniserien er kanskje det beste familiedramaet på tv-skjermen siden Six Feet Under, også på HBO. Problemet er kanskje Olive Kitteridge ikke helt når så høyt opp vil jeg si. Et tydelig problem er at miniserien, og kanskje historien i seg selv er for lang. Noe som er blitt et problem for flere miniserier den siste tiden basert på bøker.

Det som virkelig fungerer derimot er skuespillet, ledet av Dormand og Jenkins som gjør noen av deres mest solide roller igjennom karrieren. Ikke nok med det får miniserien virkelig godt fram potensialt i Cory Michael Smith (som er å se i Gotham for tiden som The Riddler). Bill Murray og Zoe Kazan er ikke noe skuffelse heller, selv om dette er karakterer som hovedsakelig bare dukker opp i en episode hver (gjør en noe mindre rolle i en annen episode begge to).

Foreløpig har serien 89/100 på Metacritic som gjør at den har en universal anerkjennelse. Du kan lese utdrag av noen av anmeldelsene nedenfor.

Alan Speinwall, Hitfix.com 

As great as both McDormand and Jenkins are in the lead roles (both are early Emmy frontrunners), their story ultimately feels too repetitive–the miniseries plays as a collection of anecdotes designed to make the same point over and over and over again–to justify the running time.

Libby Hill, AVClub

There are many things that Olive Kitteridge gets right, but none so significant as how brilliantly it simultaneously captures the deep, pervasive stillness and the close, suffocating entanglement of small-town living.

Ed Bark, Uncle Barky

McDormand’s portrayal of Olive Kitteridge is even more accomplished, in turns aggravating and affecting while always seeming just right. Jenkins is likewise superb…. This is a nuanced, slowly simmering look at bent and spindled lives molded by previous bent and spindled lives. The bright spots are there, but never glowing. Self-realization is the payoff.

Peter Debruge, Variety

The feature format is better suited to heroes with clearly defined goals and a fixed timeframe in which to achieve them, whereas Olive Kitteridge has more existential concerns on its mind. That may lead to viewer attrition, as auds tune in for the first hour but may not be necessarily hooked to the end, though each successive episode takes those who remain deeper into the family’s private world.

De to første episodene av Olive Kitteridge har premiere 3. november og de to siste den 4. november. Her hjemme blir serien tilgjenglig på C More Play og HBO Nordic, i tillegg til at den sendes på C More Series/HD 20:00 til 23:00 mandag og tirsdag.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
2 Comments
Flest stemmer
Nyeste Eldst
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer