Annonse

Ikke siden TV-filmen A Murder of Quality i 1991 har noe basert på John le Carré sine verk blitt lagd for tv. Nå har BBC hanket inn både Hugh Laurie (House) og Tom Hiddleston (Thor, The Avengers) til en tv-serie basert på le Carré-historien The Night Manager fra 1993.

Miniserien følger Jonathan Pine, en britisk soldat som blir natt-revisor for en luksuriøst hotell. Pine krysser så veier med den fransk-arabisk kvinnen Sophie med båd til Richard Onslow Roper, en engelsk svarthandler som spesialiserer seg innen våpen. Kvinnen gir Pine viktige dokumenter som han sender videre til britisk etterretning etter Sophie ender opp død. Pine ender så opp med å jobbe med den britiske etterretningen for hevne seg for mordet på hans venn.

The Hollywood Reporter som kunne avsløre nyheten bekrefter ikke hvilke roller de to skal ha er det uten tvil at Hiddleston er tiltenkt rollen som Jonathan, mens Laurie vil trolig spille Roper.

Produksjonsenslakpet Ink Factory (A Most Wanted Man) produserer miniserien sammen med David Farr (Hanna, Spooks) som vil skrive manuset for miniserien. Ingen dato er foreløpig ikke sagt.

Dette blir det første TV-comebacket til Laurie siden House som varte i 8 sesonger på amerikanske FOX. Han var i fjor i forhandlinger for å spille hovedrollen i NBC-serien Crossbones, men rollen gikk til John Malkovich.

Annonse

Hiddleston som er klar for flere filmer framover som Guillermo del Toro-filmen Crimson Peak og Hank Williams-biografifilmen I Saw The Light.  Han er også klar for filmen Skull Island i 2016. Hiddleston sin forrige TV-rolle var i noen av TV-filmene i første runde av The Hollow Crown.

le Carré er mest kjent for spionhistorier som har blitt filmatisert som Tinker Tailor Soldier Spy og The Spy Who Came in from the ColdTinker Tailor Soldier Spy er nok det beste av verkene til le Carré som har fått TV-utgave, selv om filmen i seg selv fra 2011 er god er miniserien fra 1979 et hakk bedre. 

Det er også han som sto bak historien A Most Wanted Man er basert på som har premiere neste uke på kino her til lands med Rachel McAdams og avdøde Phillip Seymour Hoffman i rollene.

Les også: SPENNING – Philip Seymour og John le Carré (Via Op-5.no)

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer