Dammit Tony! Her snakker vi 24-vri

Comebacket til 24 var en ganske så blandet affære, og noe av det mest skuffende var vel slutten.

For uten å spoile for mye for de av dere som ikke så siste sesong, det var ikke akkurat som om vi ikke hadde sett lignende før.

Annonse

Jack Bauer og 24 var for alvor tilbake, men langt fra i en revitalisert utgave.

Men akkurat når 24 holdt på å gå litt i glemmeboken her i gården dukket det for noen dager siden opp et herlig klipp, som er en smakebit av en spesial-feature på den kommende Blu-ray utgaven.

Her er det ingen ringere enn Tony Almeida (Carlos Bernard)! Jacks gamle kompis så vi sist i sesong 7, og det kan vel trygt sies at han ikke var helt til å kjenne igjen. Karakterutviklingen falt ikke helt i smak for alle, blant annet undertegnede.

Det som er spennende med klippet er at det nærmest er som en pitch Fox for en perfekt ny mindre sesong av 24 slik som 24: Live Another Day.

Den trenger ikke engang inneholde Jack Bauer (Keifer Sutherland) eller Kate Morgan (Yvonne Strahovski). Strahovski er også klar med den nye serien The Astronaut Wives Club neste år på ABC, mens 24 uten tvil vil returnere på en måte om noen år med Sutherland tilbake.

Som dere ser i klippet har Tony Almeida vært flere år i isolat og ber nå om å bli sluppet ut i «vanlig» fengsel for å kunne fungere som informant.

Du kan se klippet i sin helhet på denne linken.

Nå er nok en Almeida-fokusert sesong ikke planene for Fox-nettverket, men eneste som stod i hodet mitt var en Prison Break-lignende sesong med Tony Almeida i førersetet. Her snakker vi antihelt.

Det blir i hvert fall fristende å få tak i Blu-ray utgaven for å se featueren med Tony Almeida og hvor mye det er snakk om. Det kan også nevnes at vi i featuren vil høre stemmen til en velkjent 24-karakter som vi (tilsynelatende?) så døde for en god del sesonger siden.

En ting er sikkert. Kommer det en ny 24-sesong kan jeg fint ha litt Jack Bauer-pause. Men noen timer med innsikt i livet til den plagede og komplekse karen Tony Almeida tar jeg gjerne.

Om forfatter

Vidar Daatland
Vidar Daatland
Serienytt-gründeren startet nettsiden i 2011. Medie- og informasjonsviter, tidligere soldat, som ved siden av redaktørjobben er seniorrådgiver for Høyskolen Kristiania.
Annonse

Serieåret 2023
Serienytt-oversiktene

Relevante nyheter