Michael Kenneth Williams er et av de nye navnene til HBO-miniserien Crime. Boardwalk Empire og The Wire-skuespilleren blir slår følge med Riz Ahmed (Nightcrawler) og John Turturro som spiller hovedrollene i miniserien på 8 episoder.

Basert på den britiske miniserien Criminal Justice er Crime en historie om kriminalitet i New York City. Serien følger advokaten Jack Stone (Turturro) som jeger etter ambulanser for å finne en klient som er verdt å forsvare. En dag tar han en sak som er for stor for han og ender opp med å representerer en ung pakistansk mann (Ahmed) som er anklaget for å ha drept en jente fra en bedre del av New York City.

Williams vil spille gjenglederen Freddy, sjefen for en gjeng med stor makt i fengslet Rikers Island hvor deler av miniserien er satt til. David Harewood (Homeland) spilte en lignende karakter i den britiske miniserien.

_50645218_criminaljustice
David Harewood og Pete Postlethwaite i Criminal Justice. Foto: BBC

Amara Karan, Jeannie Berlin og Glenne Headly blir også med navn som Bill Camp, Payman Moaadi og Poorna Jagannathan i miniserien.

Oscar-vinner Steve Zaillian (Schindler’s List) og Richard Price (The Wire) skriver manuset til Crime med Zaillian også på regi for første episode. Med på regi blir også James Marsh (The Theory Of Everything) for en av episodene.

En amerikansk utgave av Criminal Justice med Crime høres kanskje ikke så originalt ut, spesielt når den låner så mye fra den fantastiske første sesongen av originalen. Men som en som har sett den originale første sesongen av serien kan jeg si at dette er materiale som lar seg flytte over til et annet land, hvis det gjøres med omhu.

Serien, som varte 2 sesonger på BBC, fortalte i sesong 1 en lik historie som HBO-utgaven skal gjøre, men med noen tydelige endringer som kan gjøre det om til en enda rikere fortelling. Med gode produsenter og skuespillere involvert i et annet land enn Storbritannia er nettopp USA et passende land for å fortelle en annen historie med likheter (selv om retningene kan gå andre veier). Criminal Justice var nettopp en serie som gravde dypere inn i det kriminelle systemet enn jeg noen gang har sett en andre serier og filmer har gjort med så god slutt. Vel verdt å få med seg, dessverre har Netflix Norge ikke lenger serien tilgjengelig og HBO Nordic har den heller ikke.

Annonse

Crime har hatt en tøff vei til tv-skjermen allerede før serien starter innspillingen snart i New York City. Serien var i mange år et prosjekt avdøde The Sopranos-stjernen og Emmy-vinner James Gandolfini hadde en stor lidenskap for. Gandolfini var med i hovedrollen som Jack Stone i den originale piloten, men karakteren dukket bare opp i en liten del av den originale piloten som visstnok bare var en scene som ble filmet i slutten av 2012 før karakteren senere skulle dukke opp mer.

I 2013 ble serien først bekreftet å ikke bli plukket opp av HBO, men Gandolfini og Zaillian overtalte HBO så det ble en miniserie istedenfor. Juni 2013 døde som kjent Gandolfini i Italia, dette bare få uker før han skulle forsette rollen i en større kapasitet når episode 2 skulle spilles inn.

Senere ble det i slutten av 2013 kjent at Robert de Niro skulle overta, men de Niro var tydelig mer opptatt av penger til å vente til på en miniserie, så tidligere i år ble det kjent at Turturro som også var venn av Gandolfini ville overta rollen.

Crime er foreløpig siktet for en premiere i 2015, med en trolig premiere neste høst. Miniserien er på 8 episoder. Som alltid vil alle HBO-serier ende opp på C More og HBO Nordic her til lands først.

 

Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer