Annonse

Med TV-serie utgaven av The Girlfriend Experince på vei har castingen til TV-serien basert på filmen fra 2009 begynt. Det blir ikke å se Saasha Grey i hovedrollen igjen, men et kjent fjes for Steven Soderbergh-fans vil ha hovedrollen i serien for amerikanske kabel-tv kanalen Starz (kjent for serier som Spartacus, Boss og Black Sails).

Riley Keough kjent for sin birolle i Magic Mike er satt til å ha hovedrollen i den 13-episoders lange første sesong, hvor hver episode er på en halvtime hver.

The Girlfriend Experience utforsker forholdene til de mest eksklusive kurtisanene i USA som gir deres klienter mye mer enn bare sex. Disse formidlere – eller GFEs (Girlfriend Experience) – deler intimitet mer felles til romantiske partnere eller ektemenn og hustruer, blir uekte elskere og fortrolige som er rikt betalt for sin tid av sine klienter.

Mange av disse kvinnene er ekstremt oppnådde. De er alt fra musikere i store orkestre til doktorgrad-kandidater i vitenskap og ofte føler kontroll og økonomisk frihet som GFE gir dem. Spørsmålet er om de definerer en ny slekt av moderne forhold, eller har relasjonene alltid vært transaksjonelle basert på en eller annen form? Sa produsent Phillip Fleishman i presseskrivet fra Starz tidligere i år.

Annonse

Serien beskrives å ha klare likheter med filmen, men ikke at serien vil være en kopi. Serien skal fortelle en ny historie rundt en helt annen kvinne enn karakteren Grey spilte i filmen. Om serien gjør det bra nok vil også serien komme tilbake for en ny sesong, men ettersom det er en  antologiserie i likhet med True Detective og American Horror Story vil sesong 2 da se en helt ny hovedrolleinnehaver enn Kenough i serien.

Keough som også er kjent som modell for Victoria Secret har en birolle også i kommende Mad Max: Fury Road.  Hun er også barnebarn av Elvis Presley.

Filmskaperne og TV-produsentene Lodge Kerrigan (The AmericansThe Killing) og Amy Seimetz  vil skrive og dele på regien for alle 13 episodene serien er plukket opp for. Soderbergh er med som produsent, men vil ikke være så fullt involvert i serien ettersom hans andre TV-prosjekter og hans Cinemax-serie The Knick tar opp hans tid nå.

Dette blir ikke den eneste dramaserien fra Starz med en unge kvinnelig hovedkarakter framover. Kanalen har nylig startet produksjonen på den Black Swan-aktige dramaserien Flesh and Bone fra Breaking Bad-produsenten Moira_Walley-Beckett.

Annonse