– Han vil bli savnet

Annonse

I natt ble Robin Williams funnet død, 63 år. Skuespilleren og komikeren ble funnet død i sitt hjem i nord i California, med hva som ser ut til å være selvmord på grunn av kvelning. Skuespilleren har slitt med avhengighet i sitt liv og har den siste tiden vært depressiv.

Skuespilleren fikk sin start med The Richard Pryor Show i 1977, hvor han var med som manusforfatter og tidvis gjorde en rolle her og der. Senere fikk han det store TV-gjennombruddet Mork And Mindy som varte i 4 sesonger, som han fikk en Golden Globe og en Emmy-nominasjon for.

Han var også en dyktig komiker, og sluttet ikke med å være stand-up komiker bare fordi han gjorde mer og mer skuespill. Bare de siste årene gikk han fra å reise til Irak for å underholde styrkene til å gjøre en stor stand-up turne i USA med showet Weapons of Self Destruction.

Senere på 80-tallet og senere år endte han opp å spille i filmer som Good Will Hunting, Dead Poets Society, The Fisher King og Good Morning, Vietnam som ga han en Oscar-nominasjon hver. Han vant Oscar for Good Will Hunting som Ben Affleck og Matt Damon skrev manus for i 1997. Hadde ikke Anthony Hopkins gjort en så mesterlig rolle som Hannibal Lecter i The Silence of the Lambs hadde Williams også gjort seg fortjent til prisen i 1992 for The Fisher King også. 

https://www.youtube.com/watch?v=6QHOhKs281Q

 

Med nok av andre filmer verdt å nevne hadde skuespillere de 3 siste årene kommet seg mer og mer tilbake til TV-skjermen. Noe som startet da Williams i 2012 dukket opp i Happy Feet-kollegaen Elijah Wood sin serie Wilfred som en alternativ utgave av seg selv. Noe han også gjorde samme år i den kritikerroste serien Louie, hvor Williams og Louie (Louis C.K.) snakket stygt om en mann de trodde alle hatet, bare for å finne ut at det var noen som virkelig kom til å savne han på en strippebar.

Williams blir forhåpentligvis husket like mye for hans roller som for hvordan han ga oss så mye glede meg humoren hans både i og utenfor TV og film. I hans siste TV-rolle The Crazy Ones gjorde han dette for meg, selv om det også minnet meg utrolig mye om hans karakter i Mork i Mork And Mindy som oftest. Det var spesielt bloopers som kom i slutten av episodene av serien som virkelig fikk meg til å le, og var med å vise Williams fremdeles kunne få oss til å le på egenhånd uten noe manus.

http://www.youtube.com/watch?v=JiW-n3nSSYk

Han kunne også få deg til å smile av noe så lite som en Nintendo-reklame, her en bit med hans datter Zelda (som ble oppkalt etter en kjent Nintendo-karakter).


Det var noe med han som viste at han var komfortabel med å gå både i de store og de små rollene. Tydelig og diskré. Han var en dyktig skuespiller som kunne gjøre både drama og komedie bra. Det føles også ekstra synd å tenke på at Williams uten tvil er en mann som hadde nok av kvalitet på lager til å få deg til å le fremdeles etter så mange år. U
ten tvil også fremdeles en skuespiller som kunne gjøre nok en fantastisk rolle.

Robin Williams vil bli savnet.

 

louie-s03e06-robin-williams-at-the-grave

 

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

AnnonseDisney-annonse
Annonse
X
X
X