Aden Young i Rectify. Foto: Sundance TV
Annonse

Sundance TV ga i natt grønt lys for en tredje sesong av Rectify. Serien som har fått ellers lite fokus her i Norge har virkelig blitt noe av de beste på TV.

Rectify forteller historien om Daniel Holden (Aden Young), en mann sendt til å bli henrettet som en tenåring for voldtekten og drapet på hans kjæreste, tiår senere har DNA-bevis har dommen hans blitt omgjort og Daniel er en fri mann.

Den fokuserer relativt lite på ordinære ting som hvem som egentlig drepte kjæresten til Holden, og gjør en lite kommersiell vri på det. Serien er mer interessert i den emosjonelle og spirituelle innvirkningen noe slikt har på en man som returner til en familie, et samfunn og et liv han aldri forventet å være en del av igjen.

https://www.youtube.com/watch?v=5-kTxNItURU

 

Annonse

Dette er skuespill som er fantastisk, spesielt igjennom Young og Abigail Spencer som spiller hans søster Amantha. Karakterene er flott utviklet. Den har en langsom fart og er svært ettertenksom, men serien har vist seg å være en de mest givende seriene akkurat nå.

Dessverre er serien ikke for alle, spesielt de med lite tålmodighet. Dette er ikke en serie som kunne overlevd på noe annet sted enn Sundance TV akkurat nå. Kanalen som er søster-kanalen til AMC, kanalen bak serier som Mad Men og Breaking Bad er ganske fersk når det kommer til produksjon av TV. Rectify var deres første fulle originale serie, men var også delaktig i produksjonen av den fantastiske miniserien Top of The Lake og nyheten The Honourable Woman.

Rectify er tydelig en serie godt elsket av kritikere. Sesong 2 som er ferdig denne uka på Sundance TV ligger i skrivende stund på 92/100 på Metacritic, mens True Detective ligger på 87/100 som et eksempel på hvor godt denne serien ligger hos amerikanske TV-kritikere akkurat nå.

Hvor mange episoder Rectify kommer tilbake med i 2015 er enda ikke avgjort, men Deadline nevner at sesong 3 vil bestå av 6 episoder akkurat som sesong 1. Sesong 2 av serien består av 10 episoder.

Sesong 1 av serien er bare tilgjengelig på DVD i Sone 1 i norske nettbutikker så vidt jeg kan se, mens f. eks kanadiske Netflix har ferske episoder rett etter Sundance TV i USA. Netflix i Skandinavia burde virkelig se å skaffe seg rettighetene på denne serien.

 

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer