Den store Emmy-utdelingen er i natt.

Det har vært litt for mange av de samme som vinner de samme prisene år etter år, spesielt innen komedie hvor Modern Family har vunnet 4 ganger og Jim Parsons for The Big Bang Theory har vunnet 3 ganger iløpet av de 4 siste årene. For å legge til det at både Claire Danes har vunnet for beste kvinnelige hovedrolle i en dramaserie for Homeland og Julia Louis-Dreyfus for beste kvinnelige hovedrolle for Veep har nå vunnet 2 år på rad.

Ting endret seg litt i fjor hvor vi så Breaking Bad vinne for beste drama etter at Homeland i 2012 vant for beste drama etter 4 år hvor prisen gikk til Mad Men. Så vi håper på at ting også endrer seg litt i år.

Uansett har jeg oppsummert de viktigste kategoriene før nattens utdeling i Los Angeles for både for de som fortjener å vinne og de som kommer til å vinne, av hva jeg tror og mener.

Annonse

Les også: Emmy Awards 2014 – De nominerte

Beste komiserie

Orange_is_the_New_Black_13673319871444

The Big Bang Theory
Louie
Modern Family
Orange Is the New Black
Silicon Valley
Veep

Vil vinne: Orange is The New Black
Burde vinne: Silicon Valley eller Louie

HBO sin nye serie er ikke bare årets beste komiserie, det er også den mest solide starten på en amerikansk komiserie på flere år. Silicon Valley har nesten vært det morsomste som har vært innom Emmy-nominasjonene siden Seinfeld, og det beste siden Louie som også ville vært en verdig vinner selv i år. Orange is The New Black er en miks av drama og humor, men det er drama-delen som diskutabelt er det beste, spesielt for sesong 2 som serien i år ikke er nominert for (den er nominert for sesong 2). Med alt buzzen rundt serien kommer nok nesten garantert Emmy-velgerne til å stemme for at denne vinner, ikke den morsomste serien (Silicon Valley) eller den som forsatt er med å gjøre noe nytt med mediumet (Louie). Orange is The New Black er nesten en klar kandidat til å vippe Modern Family av sine trone.

Beste dramaserie

breakingbadseason5jesseandwalt1-e1376076534755

Breaking Bad
Downton Abbey
Game of Thornes
House of Cards
True Detective
Mad Men

Vil vinne: True Detective eller Breaking Bad
Burde vinne: Breaking Bad

Både True Detective og Breaking Bad har begge gjort nok til å fortjene å vinne, og uansett hvem av de som vinner er de begge fortjente vinnere begge to. For meg personlig ville jeg ha valgt Breaking Bad om jeg skulle kåre en vinner selv hvor vanskelig det er. Episoden «Ozymandias» regissert av Rian Johnson og skrevet av Moira Walley-Beckett er den beste «Shit hits the fan»-episoden noen gang lagd, og rett og slett en såpass bra episode at ingen andre slo denne i 2013-2014 sesongen. True Detective var nærmest, mens også Mad Men og Game of Thornes gjorde ting i nærheten så bra. Gud, hvordan jeg gruer meg og samtidig gleder meg til å se den Breaking Bad-episoden på nytt.

Beste mannlige hovedrolle i en dramaserie

960TrueDetective

Bryan Cranston, Breaking Bad
Kevin Spacey, House of Cards
Matthew McConaughey, True Detective
Jeff Daniels, The Newsroom
Woody Harrelson, True Detective
Jon Hamm, Mad Men

Vil vinne: Matthew McConaughey eller Bryan Cranston
Burde vinne: Matthew McConaughey eller Bryan Cranston

Bryan Cranston har vært ankeret i en av de beste TV-seriene lagd med Breaking Bad. Han er for all del en skuespiller som fortjener å vinne, men Matthew McConaughey burde få Emmy for hans rolle som Rust Cohle også. McConaughey gjorde materialet til serieskaper Nic Pizzolatto i True Detective til å gi den kanskje mest slående prestasjonen TV-skjermen har sett ved siden av Cranston de siste årene. Emmy-velgerne kommer nok til å stemme veldig delt mellom de to, så det er kanskje årets gjeveste kategori.

Beste kvinnelige hovedrolle i en dramaserie

mastersofsex_101_1057_NB.r-1600x1600

Michelle Dockery, Downton Abbey
Julianna Margulies, The Good Wife
Claire Danes, Homeland
Kerry Washington, Scandal
Lizzy Caplan, Masters of Sex
Robin Wright, House of Cards

Vil vinne: Claire Danes eller Lizzy Caplan
Burde vinne: Lizzy Caplan

Etter så mange år som den «morsomme» dama har endelig noen brukt Lizzy Caplan til en rolle hun virker nesten født til å spille som er på høyde og nå enda bedre enn de andre kvinnelige hovedrollene på TV. Masters of Sex er en flott dramaserie som har fått så mye buzz rundt seg og støtte fra kabel-tv kanalen Showtime at Caplan kan være den neste Claire Danes. Uheldig nok elsker Emmy-velgerne Danes og Homland altfor mye (selv om det dabbet seg litt ned i fjor), fremfor Caplan som leverer en stødig, karismatisk og komplisert prestasjon flere burde legge merke til. Danes forsetter med så altfor mye av det samme som tidligere år i sesong 3. Robin Wright er kanskje ingen mørk hest, men Netflix & Co har sendt inn hennes beste rolle på House of Cards i sesong 2 som kan få henne prisen, og den fortjener hun mer enn Danes, ikke så mye som Caplan.

Beste mannlige hovedrolle i en komiserie

Jim Parsons i The Big Bang Theory - Sesong 7

Jim Parsons, The Big Bang Theory
Ricky Gervais, Derek
Matt LeBlanc, Episodes
Don Cheadle, House of Lies
Louis C.K., Louie
William H. Macy, Shameless

Vil vinne: Jim Parsons
Burde vinne: Louis C.K.

Etter å ha blitt nominert i kategorien for fjerde året på rad fortjener Louis C.K. å vinne for skuespill, men også for regi, skriving og redigering som han er nominert for også i år. Dette var C.K. sitt beste år som skuespiller på serien, fremfor å være en morromann, men det var også en sesong fylt av morro som episoden «The Model» som er hans bidrag i år.

Jim Parsons for The Big Bang Theory er riktignok favoritten til å vinne. Emmy-velgerne elsker å se han spille full på komiserien. Det skader heller ikke Parsons at han også gjorde en overraskende god rolle i The Normal Heart hvor Parsons gjør en god prestasjon, men ikke like god som hans kollega Matt Bomer i TV-filmen fra HBO.

Beste kvinnelige hovedrolle i en komiserie

veep-hbo

Lena Dunham, Girls
Melissa McCarthy, Mike & Molly
Edie Falco, Nurse Jackie
Taylor Schilling, Orange is The New Black
Amy Poehler, Parks And Recreation
Julia Louis-Dreyfus,

Vil vinne: Julia Louis-Dreyfus
Burde vinne: Amy Poehler eller Julia Louis-Dreyfus

Det er nesten ingen tvil om at Julia Louis-Dreyfus gjør seg fortjent til å vinne Emmy`er, og dette blir nok en tredje Emmy-vinn for henne bare for Veep (totalt 5 Emmy`er hvis så). Hun er virkelig blitt den perfekte og kvinnelige Malcolm Tucker.

Amy Poehler gjorde også en god rolle i sesong 6 av Parks And Recreation, men det er ikke hennes sterkeste. Det er allikevel en klassisk rolle som Poehler fortjener en Emmy for, og det blir siste sjanse neste år hvor Taylor Schilling har gjort en fantastisk rolle for i sesong 2 av Orange is The New Black hvor hun fortjener en pris. Det ville vært en overraskelse selv om jeg forventer at Orange is The New Black vil få inn noen flere Emmy`er utenfor det den allerede har vunnet.

Beste miniserie

Fargo_LorneMalvo

American Horror Story: COven
Bonnie & Clyde
Fargo
Treme
The White Queen
Luther

Vil vinne: Fargo
Burde vinne: Fargo

Treme har allerede fått to gullmedaljer, alene er det å bli nominert til en Emmy, og det andre er å få en sjanse til å avslutte seg på HBO. Så for meg er det årets vinner, med tanke på hvor smal denne herlige serien fra The Wire-skaper David Simon var. Fargo er riktignok det sterkeste og riktigste kortet her. Serien har perfekt tatt i bruk skuespillerne, og plottet er det sterkeste for en antaolgi-serie ved siden av True Detective. Milevis ovenfor den til tider trashy serien American Horror Story er blitt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here