The Bridge, sesong 2 – bedre på egne ben

Del nyheten

I fjor sommer var The Bridge en overraskelse. Kanskje ikke så alt for original, men den klarte å skille seg ut fra dansk-svenske suksessen Broen som den baserer seg på. Ved å være satt til grensen mellom Mexico og USA klarte den å sette opp ting som var mer originalt og spennende enn den hva den Broen-remaken fra franskmennene og britene i The Tunnel.

Med sesong 2 returnerer The Bridge til en ny og original historie ikke gjort av Broen. Det var mye problemer med serien i forrige sesong, der hovedplottet rundt seriemorderen ikke var like interessant og originalt som sideplottene og hva som skjedde på andre siden av grensen over i Juarez, Mexico.

The Bridge har under sin pause fått en overhaling bak kamera. Meredith Stiehm, som utviklet og styrte serien i sesong 1 sammen med tidligere Hawaii Five-0 og Undercovers-produsenten Elwood Reid, forlot udramatisk serien under planleggingen av sesong 2 til fordel for Homeland. Hvorvidt dette vil påvirke sesongen noe særlig er usikkert, men The Bridge har i hvert fall ikke tapt seg i starten av sesong 2.

Den har endt opp med bli et mørkt krimdrama med en miks av The Wire og en blodig dose pulp. Noen ganger kan også volden være så mørk som man forventer av en serie fra samme kanalen bak glimrende serier som The Shield og Justified. The Bridge sin forkjærlighet til å vise blod og en stor mengde karakterer er en miks som har vist seg å være både passende og dårlig for serien.

I sesong 2 gjør Marco (Demián Bichir) sitt beste for å gjøre et mektig narkokartell fornøyd, samtidig som han forsøker oppfylle sin plikt som politimann. Sonya (Diane Kruger) ender opp med å skape et forhold med en mann som er broren til mannen som drepte hennes søster.

I år er seriemorder i sentrum byttet ut hovedsakelig med et meksikansk narkokartell styrt av den voldelige Fausto Galvan (Ramón Franco) i Juarez. Lovmenn på begge sider av grensen blir nok en gang involvert.

Duoen Daniel Frye (Matthew Lillard) og Adriana Mendez (Emily Rios fra Breaking Bad) returner også. Karakterene er med å bidra til litt lettere stemning i sesong 2, men serien bruker også disse karakterene videre til å utforske hvordan det er å være i Mexico, også under kontroll av voldelige narkokartell.

The Bridge lillard
Matthew Lillard er tilbake i sesong 2 av The Bridge. Foto: FX Networks

Det er også flere andre karakterer fra sesong 1 som er satt til å returnere i senere episoder, men som ikke dukker opp i de to første episodene. En av disse er seriens kanskje merkeligste karakter Stephen Linder (Thomas M. Wright), som serien tidligere har brukt til å utforske hvordan det er å krysse grensen mellom USA og Mexico. Men frykt ikke, karakteren vil returnere senere i sesongen.

Charlotte (Annabeth Gish) er også en annen karakterer som ikke dukker opp, til tross for at hennes samarbeidpartner Monte (Lyle Lovett) gjør en kort og stilig opptreden i sesongstarten får vi ikke se noe av enken som i fjor ble nødt til å leve et kriminelt liv. Et av de store håpene for sesong 2 blir at bruken av karakterene blir bedre, og Charlotte er spesielt en av de karakterene produsentene trenger å forbedre.

Det nye og beste tillegget i sesong 2 må være Eleanor (spilt av Franka Potente fra The Bourne Identity), som virkelig fremstår som like farlige som de onde mennene i serien. Det er mye mer og bedre underholdning ut av dette enn å se serien gjør de halvhjerta seriemorder-spillene til David Tate (Eric Lange) i sesong 1. Den Tarantino-aktige karakteren bidrar kanskje ikke til den beste utforskningen av den kriminelle underverdenen, men det er en karakter som får plottet til å gå.

Franka Potente som nykommeren Elanor i The Bridge. Foto: FX Networks
Franka Potente som nykommeren Elanor i The Bridge. Foto: FX Networks

For The Bridge har et problem med at den har for mange karakterer. Både med hva produsentene har vist og skuespillerne bak dem har levert både i serien og tidligere roller sitter serien igjen serien mye potensial som kanskje vil ligge låst fordi serien hopper for fort fram og tilbake rundt de mange historiene den forsøker å fortelle, hvor mye kunne fylt opp fulle serier.

Dette er også noe Game of Thrones har sine problemer med, selv om den også har tidvis et ekstra problem med sitt kildemateriale noe The Bridge ikke burde ha. Spesielt ettersom krimdramaet kan gjøre hva den vil på det punktet serien er kommet til med sesong 2 (og slutten av forrige sesong).

Mens det kan virke som utifra denne teksten at forrige sesong sitt hovedplott med seriemorderen bare var unødvendig og formelt var det også tidvis noe som hjalp med å effektivt gjøre historiene rundt karakterene mer interessant, som samarbeidet mellom Marco og Sonya eller Daniel sin avhengighet. Hovedplottet er riktignok bedre og mer engasjerende i sin helhet i år, og derfor er serien også langt bedre i år. At serien starter sesongen med å være litt overalt med historier kan også vise seg å være noe sesongen i sin helhet kan tjene på.

Hvorvidt The Bridge er bedre på egne ben er usikkert i lengden, men med de to første episodene å bedømme er det ingen tvil om at serien er bedre i sesong 2. På mange måter har serien overtatt interessen jeg hadde for Homeland i sine to første sesonger, for selv med sine minuser leverer denne serien noe bra, spesielt i år.

The Bridge har sesongpremiere 14. juli kl. 21.55 på FOX Norge. Førsteinntrykket er basert på de to første episodene av sesong 2.

Annonse
X
X
X