Annonse

Etter at det i fjor ble klart at HBO ikke kom til å forsette utviklingen av American Gods har nå en av kabel-TV gigantens konkurrenter i USA satt i gang en nytt prosjekt om å utvikle boka til TV. Nå har prosjektet endt opp på Starz som står bak serier som Black Sails og Spartacus.

 

Boka American Gods fra Neil Gaiman er en litt komplisert historie om en krig mellom de tradisjonelle de tradisjonelle gudene av bibelske og mytologiske røtter mot de mer moderne gudene med penger, teknologi, media, kjendisstatus og dop.

Hovedpersonen Shadow Moon møter vi boka i det han blir løslatt fengsel. Shadow slipper ut litt tidligere ettersom kona hans, Laura, dør i en bilulykke. Shadow ender opp med å bli oppsøkt av den mystiske Mr. Wednsday som vil ha ham som hans livvakt, noe som Shadow går med på etter omtanke. Det hele fører til en reise igjennom USA hvor de møter mange merkelig og rare mennesker. Det viser etter hvert at Mr. Wednsday er en av de gamle gudene som prøver å rekruttere hjelp til en viktig kamp mot andre guder.

Hannibal, Wonderfalls og Dead Like Me-skaperen Bryan Fuller vil stå i spissen på prosjektet på Starz med Heroes og The River-produsenten Michael Green. Mens dette ikke er en bekreftelse på at serien er et faktum på Starz er det ingen tvil om at Starz vil gi prosjektet en stor sjanse. Skulle prosjektet bli plukket opp til serie vil Fuller styre serien sammen med Green. De to skal også skrive piloten til serien, mens Gaiman vil være med som produsent på serien.

Annonse

 

Annonse