Annonse

HBO har plukket opp miniserien Show Me A Hero fra The Wire og Treme-skaper David Simon. Oscar Issac (Inside Llewyn Davis) får hovedrollen med Cathrine Keener (Captain Phillips, Being John Malkovich) i en av birollene.

Miniserien på 6 episoder er basert på boka til Lisa Belkin som også heter Show Me A Hero som utforsket ting som oppfatningen av et hjem, rase og samfunn igjennom livene til de valgte politikerne, byråkratene, aktivistene og de vanlige innbyggerne i byen Yonkers, New York.

Miniserien er satt til USA vekk fra de store rettighetskampene på 1960-tallet. Historien handler om en ordfører i en mellomstor amerikansk by som står overfor en føderal rettskjennelse som sier at han må bygge et lite antall av boliger for de med lav inntekt i de hvite nabolagene i byen hans. Hans forsøk på å gjøre det river hele byen fra hverandre, lammer hele kommunestyret og til slutt ødelegger ordføreren og hans politiske framtid.

Hovedkarakteren er Nick Wasicsko (Issac), den yngste ordføreren i USA som finner seg selv i midten av rasistisk strid. Mary Dorman (Keener) som er en innbygger øst i Yonkers får en bemerkelsesverdig realisering under striden.

Simon vil skrive manuset for miniserien sammen med The Wire-forfatteren og tidligere Baltimore Sun-journalisten William F. Zorzi. Paul Haggis (Crash) vil regissere miniserien på HBO.

Annonse
David-Simon-0409_011_bw_r-1362049965
David Simon

Med miniserien har Simon som også har skapt HBO-serier som miniseriene The Corner og Generation Kill sin neste serie på lufta. Serieskaperen var usikker på om han noen gang kom til å forsette å lage TV etter Treme var ferdig i fjor.

Issac som neste år er å se i Star Wars Episode VII vil også å være å se i filmer som krimthrilleren Mojave og krimdramaet A Most Violent Year framover. Uten tvil en skuespiller vi vil se mer av på film framover, og at HBO har snappet han opp er bra. Inside Llewyn Davis var en flott film fra Coen-brødrene og en klar øyeåpner for at Issac er en svært god skuespiller.

Mens ingen nøyaktig tid er avgitt når vi vil se Show Me A Hero har HBO miniserien Olive Kitteridge med Frances McDormand klar for premiere i november. Neste år vil også Criminal Justice med John Turturro

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer