HBO røper planene for Boardwalk Empire, The Comeback og True Detective

I går var det HBO sin tur på Television Critics Association Summer Press Tour 2014, som er årlig møte mellom alle de amerikanske kanalene, streamingtjenestene, kabel-tv kanalene o.l. i USA og de som raporterer om det som TV-kritikere og andre kultur-reportere.

HBO har et veldig spesielt år i år etter at serien har opplevd noen store nye suksesser i form av True Detective og Silicon Valley. Dette i tillegg til at kabel-tv kanalen bringer tilbake The Comeback for en ny sesong neste 10 år etter serien ble kansellert etter 1 sesong, og avslutter seriene Boardwalk Empire, The Newsroom og Boardwalk Empire i et år alene.

Annonse

Boardwalk Empire siste sesong får premiere i september

Boardwalk Empire 5

Som tidligere annonsert er det slutten for Steve Buscemi, Michael K. Williams og de andre i Boardwalk Empire i høst. Siste sesong får premiere 7. september, med sesong 5 bestående av 8 episoder.

Mens serien tidligere var satt til 1920-tallet vil serien i sin siste sesong forflytte seg fram i tid til å ta sted i dypet av den store økonomisk nedgangsperioden på 1930-tallet vi alle kjenner som Den store depresjonen. I siste sesong av dramaserien ser Nucky (Buscemi) tilbake på sine røtter i Atlantic City og tenker ut planen for framtiden hvor forbudstiden er over.

HBO vil snart slippe info om sesong 2 av True Detective

TrueDetective_COHLEHBO bekreftet ikke stort rundt True Detective annet enn at manuset for de to første episodene av sesong 2 er inne og de er spennende. HBO kunne heller ikke bekrefte hvorvidt det er 2,3 eller 4 hovedkarakterer (og ærlig talt ryktene har sagt alt fra 1-4 de siste ukene), eller hvilket kjønn det er på de forskjellige karakterene. Mer info rundt serien i sesong 2 røpet HBO at riktignok vil bli sluppet ganske snart og at skuespillerne i sesong 2 vil være noen kjent navn. Så følg med her på Serienytt for det siste fra HBO eller serieskaper Nic Pizzolatto.

The Comeback gjør sin tilbakekomst i høst

The Comeback 2

Nesten 10 år etter The Comeback ble kansellert i 2005 vil HBO ha premiere på sesong 2 av komiserien fra Sex og Singelliv-skaper Michael Patrick King og hovedrolleinnehaveren Lisa Kudrow (Friends). Komiserien med et satirisk blikk på reality-TV gjør sin retur på HBO med Kudrow tilbake som den avdanka skuespilleren Valerie Cherish, denne gangen castet i en serie på selveste HBO.

I tillegg til Kudrow returnerer alle skuespillerne fra sesong 1 som inkluderer navn som Laura Silverman (Bob’s Burgers), Emmy-vinner Dan Bucatinsky (Scandal), Lance Barber (It`s Always Sunny In Phildelphia), Malin Åkerman (Watchmen, Trophy Wife) og Kellan Lutz (The Expendables 3).

Sesong 2 av The Comeback er på 6 episoder, og får premiere i november. Ved siden av serien vil også HBO sende sesong 2 av Getting On som såvidt ble promotert av HBO, men allikevel fornyet av kabel-tv giganten.

Ikke noe nytt om Curb Your Enthusiasm (igjen)

Larry David kommer etter å ha lagd TV-filmen Clear History for HBO i 2013 ikke tilbake på TV-skjermen i nærmest framtid. Komiserien som ikke fornyes før serieskaperen og hovedrolleinnehaveren har noe ideer for en ny sesong har hatt pause siden 2011. HBO-sjefen Michael Lombardo sa at han nylig støttet på David og spurte om HBO skulle legge ned boka for godt om serien, til det sa David, «No no no no!». Lombardo legger til at så lenge David tenker på å returnere har HBO en plass for han og Curb Your Enthusiasm.

Oppdateringer rundt pilotene Open, Westworld og 4 år gammelt prosjekt fra skaperen av The Sopranos

TheSopranos

HBO delte mye entusiasme for deres pilotprosjekt basert på kult-klassikeren og sci-fi western Westworld. En potensiell serie basert på filmen med Yul Brynner fra 1973 har HBO hatt i utvikling siden i fjor sommer. Filmen rundt menneskelige roboter i en fornøyelsespark ble noe en kult-film, i tillegg til å være en suksess for MGM når den ble sluppet. HBO vil starte castingen for en pilotproduksjon snart for prosjektet fra J.J. Abrams (Lost), Jonathan Nolan (Person of Interest) og Jerry Weintraub (Behind the Candelabra).

Piloten Open fra American Horror Story og Glee-skaper Ryan Murphy har stått stille. Piloten fra Murphy som hadde suksess med HBO-filmen The Normal Heart som denne uke hanket inn flere Emmy-nominasjoner er fremdeles i utvikling hos kanalen, med planer om å spille inn scener for en ny pilot denne høsten. Piloten som er sentrert rundt 5 hovedkarakterer med et vanskelig kjærlighetsliv som et gift ektepar i 30årene, ektemannens arbeidskollega, og en kvinne i 40årene som er yoga-instruktør. Anna Torv (Fringe), Jamie Alexandar (Thor-filmene), Wes Bentley (The Hunger Games), Jennifer Jason Leigh (Weeds), Scott Speedman (Last Resort) og Michelle Monaghan (True Detective) er noen av navnene i serien. 

Det kanskje mest overraskende er at pilotprosjektet til The Sopranos-skaper David Chase er fremdeles i utivkling hos HBO etter nesten 4 år i utvikling. Prosjektet som er utviklet som en miniserie tar for seg starten på Hollywood i Los Angeles. Richard Plepler i HBO bekrefter at prosjektet ikke er død, og at Chase jobber på det, men det er ikke klart for å gjøre noe videre med det akkurat nå. HBO har i en lignende situasjon nylig plukket opp et prosjekt fra Mick Jagger, Boardwalk Empire-skaper Terence Winter og Martin Scorsese til produksjon, hvor piloten som forventes å bli plukket opp til serie starter filming i sommer.

Olive Kitteridge får premiere i november

Olive Kitteridge HBO

Mens HBO også fikk tid til å snakke mer om musikkdokumentaren rundt Dave Grohl og Foo Fighters, Sonic Highway var det svært lovende miniserien Olive Kitteridge som fikk et større fokus. Miniserien med Frances McDormand og Richard Jenkins (Six Feet Under) i hovedrollen som fikk fokus.

Sentrert rundt en tilsynelatende rolig by i New England med sine ulovlige forhold, kriminalitet og tragedie. Historien blir fortalt igjennom Olive som har et ondt vett og tøft, men skjuler et trøblete hjerte og et sterkt moralsk sentrum i seg.

Med i miniserie er også John Gallagher Jr. (The Newsroom), Jesse Plemmons (Friday Night Lights, Breaking Bad) og Zoe Kazan (Ruby Sparks). I tillegg gjestespiller også Bill Murray i miniserien

Lisa Cholodenko (The Kilds Are Alright) som tidligere har regissert episoder av HBO-serier som Six Feet Under og Hung vil regissere avsnittene til  Olive Kitteridge, mens Jane Anderson (Mad Men) står for manuset. Miniserien får premiere også i november.

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Serieåret 2023
Serienytt-oversiktene

Relevante nyheter