Dominion til HBO Nordic

Dominion får premiere på HBO Nordic neste måned etter at serien hadde premiere i USA på Syfy nå i juni.

Serien baserer seg på filmnen Legion fra 2010 og er satt 25 år etter slutten av filmen etter kampen mellom erkeenglene Gabriel (Carl Beukes) som vil utslette menneskeheten) og Michael (Tom Wisdom) som er på menneskehetens side mot Gabriel.

Annonse

Serien er fokusert hovedsakelig på menneskene som lever i byer stående for å beskytte dem, som Las Vegas som nå bare heter Vega. En av menneskene er den unge soldaten Alex Lannon (Christopher Egan) som blir en viktig brikke i å redde menneskeheten. Det viser seg også at Alex er barnet Michael beskyttet 25 år siden (utspilt i Legion).

https://www.youtube.com/watch?v=B9FhTHeUNgI

Serien er skapt av Vaun Wilmott (Sons of Anarchy), mens Scott Stewart (Legion) er med som produsent og regissør på serien.

Med i Dominion er også Roxanne McKee (Game of Thrones), Luke Allen-Gale (The Borgias), Alan Dale (Lost) og Anthony Head (Buffy).

Mye av rollene i serien er re-castet fra filmene, spesielt de to store mektige englene sentrale i Legion. Michael ble i filmen spilt av Paul Bettany (neste år klar for storfilmen The Avengers: Age of Ultron), mens Gabriel i filmen ble originalt spilt av Lost-skuespiller Kevin Durand som i sommer er å se i FX Networks-serien The Strain.

Dominion har foreløpig ikke akkurat fått den beste mottagelsen av kritikerne i USA. Serien ligger på 48/100 på Metacritic.com etter variert eller gjennomsnittlige anmeldelser basert på 13 stykker. Dette er gjennomsnittlige anmeldelser, som ikke er det beste eller dårligste en serie kan få. Så vi håper ikke akkurat at HBO Nordic brukte mye penger på å kjøpe inn serien som blir spilt inn i Sør-Afrika.

Skal man uansett sjekke ut en dramaserie i sommer med overnaturlige elementer så burde HBO Nordic eller noen andre plukke opp The Strain som vi har fått sett noen episoder av tidligere i sommer.

Thrillerdramaet er fokusert rundt Dr. Ephraim Goodweather (Corey Stoll) og hans team som er sendt til å etterforske et tomt fly på JFK-flyplassen i New York. Ombord finner de flere døde. Situasjonene forverrer seg når de døde begynner å bli borte fra likhus rundt om i byen. Goodweather og en liten gruppe hjelpere finner ut at de så er i midten av kampen mot å ikke bare beskytte deres egne, men hele New York City fra en gammel trussel for menneskeheten.

I tillegg til å være en potensiell stor hit for FX Networks etter Fargo har The Strain fått positive anmeldelser. Med 71/100 på Metacritic har The Strain generelt positiv omtale basert på hele 29 anmeldelser. Det er veldig bra for et sjangerdrama som har potensial til å bli det neste store sjangerdramaet etter The Walking Dead.

 

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom