– Det blir litt mørkere i sesong 2

Del nyheten

Denne uken er en ny sesong av Orange Is The New Black klar på Netflix.

Tidligere denne uken satt vi oss ned med Taylor Schilling som spiller Piper og Laura Prepon som spiller Alex på det populære komidramaet bare en uke før filmingen av sesong 3 starter.

Hva kan vi forvente fra sesong 2?

Laura: Mye mer rundt de andre karakterens historier, vi ekspanderer ensemblet, det blir litt mørkere. Vi har ny skurk som kommer inn. Det er alltid noe rundt Piper og Alex. Også håndterer Piper noe dritt i år, så ting blir litt mørkere når hun håndterer det og konsekvenser av det. Jeg svarer dette for deg Taylor, jeg vet ikke.
Taylor: Nei, det er nettopp det.
Laura: Hun driver med konsekvensene av ting hun gjør.

Uten å si for mye, det skjer noe mellom Alex og Piper i den første episoden av sesong 2. Hva kan fansen forvente av deres forhold framover?

Larua: Jeg kan ta dette. I utgangspuunktet mener jeg at serien alltid skal ha noe som drar Alex og Piper fram og tilbake. Du får se mer av deres bakgrunnshistorie og hvordan de møttes som er flott. Og så kommer det noen overraskelser og svinger, men jeg kan ikke avsløre for mye!

Fått noe tilbakemeldinger på spesielt sesongstarten av sesong 2 enda? Selv må dette være det beste dere to har gjort på serien så langt av hva jeg har sett.

Taylor: Yes, takk for det.
Laura: Folk freaker ut om hva som skjedde i episode 1 [i sesong 2].
Taylor: Virkelig?
Laura: Ja, de er liksom «Alex hva f..?». Jeg bare wow, ta det rolig å forsett å se på. 

Er det noe annerledes med sesong 2 i forhold til i fjor?

Taylor: Jeg tror det er mindre fokusert på en karakter, mindre fokus på Piper. Som jeg synes er så bra siden vi får åpne opp gardinene litt for å se hva som er bak disse interessante kvinnene i Litchfield.

Laura, hvorfor tror du Alex er en av favorittene blant seriens fans? De virket lei seg over det faktum at du kanskje ville bli skrevet ut av serien.

Laura: Jeg tror fansen liker hun fordi hun sier hva som er i tankene hennes, og hun er en tøff dame. En total baddass, samtidig som vi ser henne ha disse øyeblikkene hvor hun elsker Piper.  Og hun er ekte. Du kan sympatisere med henne, fordi alle vet hvordan det er – hun har en kjærlighet i livet, du vet? Og er sønderknust. Folk relaterer seg til henne fordi hun er ekte og jordnær.

Taylor, med mindre fokus på Piper enn i fjor, ble det lettere for deg å gjøre sesong 2 i forhold til den første? Og hjalp det? 

Taylor: Ja, denne sesongen føltes ganske intens. Den er mer intens for Piper, så det er fint å ha mer tid til å la ting gå rundt under filmingen.

Kan du gi noe hint til når Alex returnerer, Laura? Du er bare med i en av de 6 første episodene, og 3 til resten av sesong 2. 

Laura: Jeg vil si at historien hennes kommer tilbake i de siste 6 episodene.

Laura, tror du denne pausen for Alex denne sesongen gjør det mer troverdig?

Laura: Kanskje. Med Piper og Alex-forholdet så er flott å ha en ny retning vi kan gå. Fordi, kanskje et dårlig eksempel, men med Friends så kunne du ikke ha Ross og Rachel sammen hele tiden. Det trenger å være engasjerende, de trenger å ha en tid fra hverandre for å pushe dem sammen. Men med Alex og Piper sitt forhold så tror jeg det blir kult å se det, og i sesong 3 er vi begge to i alle episodene. Så det blir virkelig bra, og en ny dynamikk å jobbe med. For en skuespiller er det alltid flott å få nytt materiale, så jeg tror det blir kult.

Slutten på sesong 1 endte med at Piper slo ned Pennatucky (Taryn Manning). Var dette noe som den ekte Piper Kerman gjorde i fengsel?

Taylor: Nei. Vi tok oss friheten. Jo mer intenst og dramatisk ting blir, jo mer ble ting skapt av seriens forfatterne. Vi tar mye friheter vekk fra boka fra den virkelige Piper Kerman.

Med Piper så vi henne i så mange forskjellige stadier. Hun er enten forbannet, såret o.s.v. Er det noe spesiell utgave av Piper du liker å spille, Taylor?

Taylor: Mer variasjonen av måten jeg får spille Piper på. Det er hva som er virkelig spennende for meg. At jeg får gjort så mye forskjellige ting i en rolle, men det er spennende å gjøre hva hun er under i sesong 2. Det blir mørkere, som jeg nyter.

Med så mye forskjellige karakterer, tror dere at dette er hva som gjør serien suksessfull? 

Laura: Jenji snakker alltid om om at hun ønsker å gjøre et ekte ensemble, og at Orange is The New Black gjør det. Det er virkelig bra. Du har alle disse fantastiske, mektige, uavhengige kvinnene og det er bare et så bra show. Det er noe for alle.

Angående å være suksessfullt. Med tanke på fans, kritikere, Golden Globes, Emmy`s Awards o.s.v. Følte du mer press på deg under innspillingen av sesong 2 enn den første sesongen, Taylor? 

Taylor: Hmm. Nei, men jeg ønsket å levere for de som elsker serien. Så det er alltid der, men vi er alle inne for det. Vi er som et lag som prøver å lage det beste produktet.

Hvordan var det å jobbe med Jodie Foster igjen i sesong 2? Ga henne dere noe tips for å gjøre sesongstarten av sesong 2 som Jodie regisserte?

Laura: Hun er en fantastisk skuespiller og regissør. Hun er veldig flink på å spore historien, hvor historien kommer og hvor den går hen. Hun er veldig flink på øyeblikk til øyeblikk. Så det er fint også å jobbe med en skuespillerinne siden hun er fantastisk, og man får se hvordan hun ville ha spilt det.

orange is the new black taylor schilling laura prepon
Laura Prepon og Taylor Schilling under premieren på sesong 2 i New York City. Foto: Netflix

Dere begge har gjort amerikansk nettverks-TV med hver deres serie på NBC (Mercy og Are you There Chelsea). Sammenlignet med Netflix, hvor stor er forskjellen for en skuespiller?

Laura: Netflix er mye bedre fordi de ikke prøver å mikroorganisere alt til døden. De gir oss kreativ frihet til å gjøre hva vi vil. Hvis Orange is The New Black hadde vært på nettverks-TV ville det vært et helt annet program. Netflix er en perfekte parring til serien. Serien trenger et miljø hvor man får være fri, morsomt nok å snakke om i forbindelse med serien. Men Netflix gir oss frihet som ikke ville ha gått noe annet sted. 

Har dere hørt hvor mange sesonger Jenji ønsker av serien? 

Laura: Ingen aning, men det er ikke noe problem i antall historier og mengden karakterer.

https://www.youtube.com/watch?v=e99SkdcB2UU

Sesong 2 av Orange is The New Black slippes i sin helhet i morgen 6. juni. Se opp for vår anmeldelse av hele sesong 2 i nærmeste framtid.

 

Annonse
X
X