Med Community kansellert, hva nå?

Annonse

I går valgte NBC å ikke gi Community en ny sesong etter 5 sesonger på lufta.

https://twitter.com/danharmon/statuses/464844435562315776

Det var mye problemer med serien hvor produksjonselskapet Sony sparket serieskaper Dan Harmon etter sesong 3, og seertallene falt enda mer sesongen etter uten Harmon. På en eller en annen måte klarte NBC og Sony å komme til en avtale  om en femte sesong med Harmon tilbake til å styre serien. Dette førte til at serien i sesong 5 hadde en sesong som føltes ut som Communtiy. Uansett om den ikke helt nailet det like bra som noen av de andre sesongene som f. eks sesong 3 som Harmon sto for.

Seertallene forbedret seg ikke i sesong 5 tross for et opptur i kvaliteten etter i fjor, men nå kommer kanselleringen tross for at komiserien ligger i samme område som Parks And Recreation i seertallene. Sistnevnte er eid fullt av NBC, og derfor får den en fornyelse. Så ting som at en serie ikke eies av en kanal har noe å si på seertall selv så lave som NBC generelt har utenfor The Blacklist og The Voice.

Det er ikke bare på grunn av fansen elsker serien at Community-fansen håpte på en fornyelse, men også fordi den hele «six seasons and a movie»-ideen har blitt brukt av både produsentene, skuespillerne og fansen både i og utenfor serien. Det hele startet i sesong 2 med Abed (Danny Pudi) sin store interesse for den lattterlige NBC-serien The Cape.

Det var spesielt når Harmon kom tilbake at #Sixseasonsandamovie begynte å bli enda mer populært, selv om det helt hadde kommet i hjerterota på fansen før dette.

En fortsettelse av Community noen andre steder enn NBC er nå eneste mulighet. Uansett hvor mye fansen klager på sosiale medier og internetttet er ballen nå i Sony sitt rede og Harmon.

Harmon må være villig til å forsette serien med Chris McKenna og andre som har lyst til å forsette å skrive for serien av produsentene. Men kanskje viktigst siden Harmon nesten klart vil forsette Community er nå hva Sony skal gjøre med dette. Sony Pictures Televison som også har produsert serier som Justified og Breaking Bad har vist at de klarer å forhandle seg fram i vanskelige situasjoner (eksempelvis ville AMC avslutte Breaking Bad i sesong 4, men Sony fikk opp til en siste og femte sesong på 16 episoder).

Hvor Sony vil pitche en fortsettelse til Community vil trolig være Netflix med en ny sesong og kanskje noe mulighet for filmen (som klart blir en TV-film eller spesial fremfor en begrensa kinofilm). Sony har allerede vært i forhandlinger med Netflix, og står for en av tjenesten neste serier i form av en serie fra skaperne av Damages som enda ikke har fått et navn.

Amazon er også en mulighet, men det er kanskje Netflix som er det beste alternativet for serien. Uansett er en ting sikkert, Community har ingen framtid på NBC.

8 KOMMENTARER

 1. Netflix blir visst vanskelig, i og med at Community sendes hos Hulu. Det er i hvert fall «ordet» på twitter…

  • For de tidligere sesongene ja, men en sesong 6 er lettere å få til. Problemet er at Netflix vil ha hele serien først før de tar prislappen for en eksklusiv sesong, akkurat som Arrested Development.

   • Det gir mening. Lov å håpe, med andre ord. Har et lite håp om at Netflix skal plukke opp Futurama også, trist at det er Simpsons som har fanbasen, og ikke Futurama.

 2. Netflix blir visst vanskelig, i og med at Community sendes hos Hulu. Det er i hvert fall «ordet» på twitter…

  • For de tidligere sesongene ja, men en sesong 6 er lettere å få til. Problemet er at Netflix vil ha hele serien først før de tar prislappen for en eksklusiv sesong, akkurat som Arrested Development.

   • Det gir mening. Lov å håpe, med andre ord. Har et lite håp om at Netflix skal plukke opp Futurama også, trist at det er Simpsons som har fanbasen, og ikke Futurama.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X