Serieprognosen: Mai er snart her

Vi nærmer oss våren med stormskritt, og med det nok en tv-sesong over i USA.

Dette er liten oversikt over sjansene og ellers statusen for serier fra de amerikanske kanalene FOX, CBS, NBC, ABC og The CW.

Annonse

Dette er basert på seertall og informasjon fra TVBythenumbers og hvordan bransjemedier som Deadline og Variety melder at seriene har posisjoner på kanalene.

Med tanke på nye serier som kan bli plukket opp med pilotsesongen i vår er det store sjanser for at serier som vipper fra å bli kansellert eller fornyet blir kansellert på grunn av likheter med prosjekter kanalene ønsker å plukke opp.

Hvilke serier som overlever eller ikke blir endelig bekreftet i mai. Ikke forvent så mange flere kanselleringer og tidlige fornyelser før den tid etter hva som er allerede fornyet.

abcABC

Kanalen er generelt i en krise i år, kanskje den mest uheldige store amerikanske kanalen i år. Nye dramaserier som Mind Games, Once Upon A Time-spinoffen Once Upon In Wonderland, Betrayal og Mixology har vært katastrofer for kanalen. Med de allerede kansellerte dramaseriene Killer Women, (The Americans-kopien) The Assets og Lucky 7 har kanalen bare hatt noe hell med Agents of S.H.I.E.L.D. og Resurrection av nye dramaserier.

Blir fornyet

agents_of_shield_bannerModern Family
Last Man Standing
Agents of S.H.I.E.L.D.
Scandal
The Middle
Once Upon A Time
Castle
Grey`s Anatomy
Resurrection

Agents of S.H.I.E.L.D. gjør det likevel bra nok til at ABC kan gjøre det gunstig å ha serien gående. Serien har også i det siste tatt seg opp igjen, selv om siste episode hadde nedgang. Spørsmålet er heller om den fornyes for en 20+-episoders sesong, eller en kortere sesong for å se hvor seertallene går til høsten. At serien eies av Disney som igjen eier ABC, samtidig som å være tilknyttet et stort filmunivers vil hjelpe serien nok til en fornyelse av en eller annen form.

Les Revenants Resurrection har også vært uheldig etter en god start, men det er mer enn nok grunner denne sesongen til ABC lar serien få leve til neste sesong.

Kan gå begge veier

nashville-review_gallery_primaryNashville
Suburgatory
The Goldbergs

Ingenting er helt klart, men spesielt for Nashville virker det som at som at serien går mot lyse tider og en sesong til. Deadline meldte nylig om at kontrakten til to av skuespillere som dukket opp i deler av sesong 2 får sine kontrakter oppgradert til å være en del av casten på heltid i sesong 3 som er et tegn til fornyelse.

Suburgatory og The Goldbergs ser ut til ha mulighet for en ny sesong på 13 episoder, bare fordi The Neighbors, Super Fun Night, Trophy Wife gjør det mye dårligere. Men ettersom av begge seriene eies av andre enn ABC/Disney kan dette gå begge veier for Suburgatory og The Goldbergs. Allikevel klarte Sony med Community å holde serien live i lengre tid enn forventet i trøblete tider, så med Super Fun Night og Suburgatory som de eier er det uten tvil at de vil kjempe på forhandlingsbordet om at sistnevnte vil få en ny sesong. ABC vil nok ta vare på Suburgatory og The Goldbergs.

Blir kansellert

trophy wifeTrophy Wife
Super Fun Night
The Neighbors
Betrayal
Mixology

Super Fun NightThe Neighbors og Trophy Wife går så dårlige i seertallene. ABC har ikke noe grunn til å fornye begge for annet enn å ta vare på flere komiserier (som igjen kanalen mer trolig gjør med The Goldbergs og Suburgatory). Om ABC må ta vare på en komiserie ekstra som er enten The Neighbors eller Trophy Wife den serien.

Super Fun Night er uten tvil død. Både Betrayal og Mixology er serier som ABC ikke har noe grunn til å ta vare på heller. De er også døde.

Allerede kansellert

Mind Games
Once Upon Time In Wonderland
Lucky 7
The Assets
Back in The Game

 

CBS-LOGOCBS

CBS har denne våren egentlig bare sittet å lurt på hva nytt de skal legge til på sendeskjemaet for neste sesong. Ikke hva de skal fjerne. CBS sikter seg på 2 nye dramaserier og komiserier neste sesong.

Allerede fornyet

The Good Wife TV series_12430CSI
NCIS: LA
NCIS
The Good Wife
Criminal Minds
Two And A Half Men
Elementary
2 Broke Girls
Mike & Molly
The Millers
Mom
Hawaii Five-0
Person of Interest
The Big Bang Theory

Kan gå begge veier

The Mentalist

The-Mentalist-image-the-mentalist-36746158-500-649Det er ingen sikker fornyelse denne våren på The Mentalist, mens fornyelsen med selve handlingen til serien har fungert er det ikke en så stor serie for CBS enten økonomisk eller seertallene som den en gang var.

I likhet med Hawii Five-0 som har like gode, eller like bra seertall har den et ess i ermet ekstra The Mentalist ikke har. Serien er eid av CBS, som gir at kanalen ekstra grunner til å fornye seriene. Det er CBS som tjener på rettighetene.

The Mentalist eies av Warners Brothers, og dermed er det ekstra vanskelig for serien å bli fornyet da det ikke er CBS som tjener på rettighetene. Det er uten tvil at Warner Brothers kjemper for å la serien forsette, da de tjener godt på serien. Det blir en situasjon som hvis man er fan av serien må vente å se hvordan utvikler seg. Det ser både dårlig og bra ut. Bra fordi Warners Brothers er ivrige etter å ha serien i live, og dårlig for CBS for sin del vil trolig fjerne serien.

Blir kansellert

hostagescctop-710x400

Hostages
Intelligence
The Crazy Ones

Hostages og Intelligence er uten tvil serier CBS kommer til å kvitte seg med. Spørsmålet gjenstår med The Crazy Ones som startet som sesongens beste nye komiserie for kanalen har falt siden den byttet sendetidspunkt. CBS vil trolig kansellere serien, men FOX som eier serien igjennom sitt produksjonselskap kan velge å ta over serien for sin eller en annen kanal. En slik flytting av en serie vil riktignok være vanskelig å få til, og ikke noe jeg tror vil skje. Fornyelsen av The Crazy Ones avhenger hovedsakelig av CBS sin lyst til å forsette, og med seersuksessene til kanalen er det trolig at de tenker mer på penger enn Robin Williams & Co.

 

 

cwThe CW

CBS-eide The CW har allerede fornyet sine flaggskip som Arrow, Supernatual og The Vampire Diaries (med spinoffen The Originals). Nå gjenstår seriene kanalen tar vare på for å ikke få for mye tomrom i sendeskjemaet for neste seesong.

TVDKlaus1

Allerede fornyet

Arrow
Supernatural
Regin
The Vampire Diaries
The Originals

Blir fornyet

Hart of DixieThe Carrie Diaries.

Kan gå begge veier

The 100

Med 3 episoder sendt kan serien gå nedover neste gang den sender en ny episode, men allikevel har denne serien for øyeblikket mer grunner til å forbli enn 5 andre serier på kanalen. Men ikke se for deg at denne serien fornyes før i mai.

Blir kansellert

The Tomorrow People
Beauty And The Beast
The Carrie Diaries
Star-Crossed

Maks to av de seriene overlever trolig til en ny sesong. The Tomorrow People og Star-Crossed har en liten sjanse til å bli fornyet iforhold til Beauty And The Beast og The Carrie Diaries. Om det er noen av seriene som vil bli fornyet vil det være The Tomorrow People og Star-Crossed. Beauty And The Beast er garantert til å bli kansellert.

 

FOX

FOX har hatt noen fiaskoer og noen suksesser denne sesongen. Brooklyn Nine-Nine har ikke vært en stor suksess, men den har vært en grei suksess. Større har Sleepy Hollow vært, og med 24 tilbake i en mindre form i mai er FOX innpå å gjøre mer miniserier (eller «event»-serier) med færre antall episoder per sesong. Trolig vil ikke kanalen fornye noe særlig mer enn 1 gjenstående drama.

Allerede fornyet

new-tv-shows-2013-brooklyn-nine-nineGlee
The Following
Brooklyn Nine-Nine
The Mindy Project
Bones
Bob’s Burgers
The Simpsons
American Dad (flyttet til TBS)
Sleepy Hollow
New Girl

Blir fornyet

Family Guy

Kan gå begge veier

almost-human-dwAlmost Human
Dads
Surviving Jack

FOX har på sin side mulighet til å forsette Almost Human som hadde en mye mindre periode og vise hva den kunne gjøre enn mange andre serier på FOX denne sesongen.

Serien som startet i november og avsluttet i mars fikk i andre ord ikke stor dose promotering rundt seg som Sleepy Hollow. Allikevel hadde serien stabile nok seertall til å  fornye serien for en ny sesong på 13 episoder. Kanalen kan også velge å ta vare på serien for å holde på sci-fi dramaene sine som den gjorde med Fringe og Touch. Problemet med Almost Human er kanskje at serien aldri var noe særlig kritikerrost som eller hadde en vokal seerbase som Fringe, eller FOX-sjefene elsket noen av skuespillerne involvert like mye som Kiefer Sutherland på Touch. Almost Human kan gå begge veier, godt mulig en fornyelse hvis FOX føler at de trenger en ekstra serie på sendeskjemaet.

Dads har seertall i nærheten av The Mindy Project, men FOX ville kanskje ønsket bedre fra en serie med navn som Seth Green, Giovanni Ribisi og Seth MacFarlane involvert foran og bak kamera. Det er godt mulig at FOX med allerede 4 nye komiserier klar for neste sesong er det godt mulig at kanalen heller gir en ny sjanse til Surviving Jack hvis seertallene ikke forsetter å falle de kommende ukene. Uansett kan Dads gå begge veier.

new-tv-shows-2013-rakeBlir kansellert

Rake
Enlisted

Historisk lave seertall for sesongfinalen til Rake etter allerede svært lave seertall for den amerikanske utgaven av en egentlig ganske god australsk serie. Den er ikke offisielt kansellert, men den vil bli offisielt kansellert i mai som den i grunn er.

Det er en minimal sjanse for at Enlisted returner med så lave seertall den har. Med allerede The Mindy Project fornyet og Dads ikke fornyet er det veldig tvilsomt, men en svært minimal sjanse for Enlisted å overleve hvis FOX ikke virkelig vil gi serien en ny sjanse som kanalen har gjort med The Mindy ProjectRaising Hope og Touch av serier de siste årene.

Allerede kansellert

Raising Hope
Us & Them

 

nbcNBC

Chicago-franchiset til NBC (Chicago Fire og Chicago P.D.) er ikke store suksess, men det gjør bra nok for NBC til å ta vare på serien i likhet med hva den har gjort flere år med Lov & Orden: Special Victims Unit. Med allerede

Allerede fornyet

The Blacklist
Parks And Recreation
Chicago Fire
Community - Season 5Chicago P.D.
Grimm

Blir fornyet

About A Boy
Community
Lov & Orden: Special Victims Unit
Hannibal

About A Boy er den klareste fornyelsen til NBC av en komiserie på flere år utenfor serier som Parks And Recreation og The Office. David Walton & Co er tilbake neste sesong.

Med allerede komiseriene Welcome To The Family, Sean Saves The World og The Michael J. Fox Show mer eller mindre kansellert alle sammen er fornyelsen til Community ganske klart på vei på NBC. Sony TV som produserer serien har klart å holde denne serien i live, og slik NBC har gjort det i seertallene er det lite trolig at Community går en annen vei enn fornyelse.  Six seasons and a movie!

Lov & Orden: Special Victims Unit har en fordel med å være solid nok serie å ha på sendeskjemaet for NBC. Det eneste som ser ut til å være imot seriens fornyelse er forhandlingene, men hvis alle ønsker å returnere for en ny sesong er dette en klar serie for fornyelse. Hvis noen skuespillere vil ut er serien heller ikke ukjent for å introdusere nye karakterer, og gi de en fast rolle på serien.

Hannibal er en svært billig serie for NBC på grunn av avtalen med produksjonselskapet Gaumont International Televison. Hvor billig er usikkert, men serien har gode nok tall for opptak. Det gjør at NBC har grunner nok for å ta vare på en serie som er billig fordi Gaumont betaler en god del av utgiftene for serien. Det er derfor serien kom tilbake i fjor, og det er ikke umulig at det skjer igjen. Og skulle ikke fornyelse på NBC skje, vel Hannibal har andre muligheter som heter Amazon, Netflix og Starz som alle har en stor interesse for å forsette serien.

normal_Elizabeth_Mitchell_Revolution_COMIC_CON_POSTER_3Kan gå begge veier

Growing Up Fisher
Revolution
Dracula
Parenthood

Revolution er en måte å fylle opp sendeskjemaet spesielt når The Blacklist får en forventet pause en gang i midten av sesongen. En siste sesong på 13 episoder for å avslutte serien hvis ikke alle pilotene i utvikling fungerer for NBC ville være mer logisk enn å gi ny sesong til enten Believe eller Crisis.

Growing Up Fischer og Parenthood sine fornyelser er det gode muligheter for. Parenthood er en serie de setter på et tidspunkt hvor alt annet vil gå dårligere uansett, om det ikke heter The Blacklist som igjen vil være en ordentlig dårlig ting å gjøre for NBC. Growing Up Fischer har også gode nok seertall til å forsette en ny sesong enn så langt.

Dracula kan allerede være fornyet til en ny sesong hos Sky Living, hvorvidt NBC vil kaste penger på serien for ny runde er usikkert. Men ettersom den gjorde gode tall nok for Sky Living ser det ut som at serien kommer tilbake.

 

the-michael-j-fox-showBlir kansellert

Believe
Crisis
The Michael J. Fox Show

To dramaserier som NBC håpet ville tjene større seertall er uten tvil Believe og Crisis, det er fremdeles noe tidlig for seriene ettersom de startet i mars begge to.

Allikevel er det ikke vanskelig å skjønne at NBC håpet på noe bedre. Begge seriene har lave sjanser på fornyelser hvis de forsetter slik de gjør nå i seertallene, og det er ikke vanskelig å se at NBC vil heller satse på noe nytt framfor å ha med disse seriene en ny sesong.

The Michael J. Fox Show var en fiasko for NBC. De håpet at en serie med Michael J. Fox sitt store comeback til TV ville hanke inn flere seertall enn dette. Kanalen har flere episoder igjen å sende av serien, men ikke i nærmeste framtid som er et godt tegn på at NBC ikke har noe interesse av å holde på denne serien. Bekreftelsen på kanselleringen kommer ikke før i mai, men flere skuespillere er klar for andre serier allerede. 

Allerede kansellert

Ironside
Welcome To The Family
Sean Saves The World

 

Er det noe spørsmål så bruk kommentarfeltet nedenfor, eller mail på Steffen@Serienytt.no

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom