Nytt samarbeidsprosjekt mellom BBC og SundanceTV på vei

Etter å ha samarbeidet om miniseriene Top of The Lake og kommende The Honourable Woman er BBC og amerikanske SundanceTV klar for deres neste samarbeidsprosjekt One Child.

SundanceTV (tidligere Sundance Channel) hadde et knallår i 2013 med originalen Rectify og miniserien Top of The Lake som var et samarbeidsprosjekt mellom den amerikanske kanalen og britiske BBC.

Annonse

Nå er det kjent at SundanceTV vil sammen med BBC produsere miniserien One Child på 4 timer med Katie Leung (Harry Potter) i hovedrollen.

One Child skal fortelle historien om en vanlig ung kvinne som ender opp i en situasjon som utfordrer hennes kjerne.

Sentrert rundt Mei (Leung), en kinesisk født jente som ble adoptert av engelske foreldre. Hun blir i voksen alder desperat kalt tilbake av hennes biologiske mor som er boende i Guangzhou for å redde hennes bror. Med dette kommer spørsmålet hvor langt Mei vil gå for å hjelpe hennes biologiske mor som ga henne vekk, og broren hun aldri har møtt.

BAFTA-vinneren Guy Hibbert (Five Minutes of Heaven) står for serien som starter innspillingen i mai i både London og Taiwan for en premiere i slutten av årets på BBC og SundanceTV.

hon-woman_c21_static_620x348

One Child blir med miniserien Top of The Lake og The Honourable Woman den tredje miniserien BBC og SundanceTV har samarbeidet om. Sistnevnte hvor Maggie Gyllenhaal har hovedrollen kommer senere i år.

Sentrert rundt Nessa (Gyllenhaal) er The Honourable Woman satt til bakteppet av både paranoia og spionasje fra regjeringer. Miniserien forteller historien om en kvinnes reise om å ordne opp ting hennes familie innen våpenbransje har gjort feil.

 

Også klar i sommer fra SundanceTV er sesong 2 av kritikerroste Rectify som har premiere i juni.

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom