The El Rey Network er en ide som kanskje er smal. Det er ikke så mange i USA som får inn kanalen, og det er som gjøres er veldig mye på Robert Rodriguez premisser, det er veldig mye Rodriguez-preg over det hele. Liker du filmene hans er dette nok en kanal for deg.

Ut av Rodriguez sin TV-kanal er Dusk Till Dawn: The Series første egenproduserte satsing, som er basert på en av de mest kjente filmseriene fra Rodriguez. Uansett er dette kanskje lite relevant for oss nordmenn, ettersom vi ikke får den inn. I tillegg til at Netflix har valgt å døpe serien om til «en original serie for Netflix» utenfor USA, istedenfor heller «eksklusivt til Netflix».

Dusk Till Dawn: The Series starter nesten nøyaktig likt som første filmen i filmserien, på en spritsjappe nær grensen til Mexico et sted i Texas. Det er Gecko-brødrene Richie (DJ Cotrona) og Seth (Zane Holtz) som nettopp har ranet en bank. Man har også Earl McGraw-karakteren (Don Johnson), nå med en partner (Jesse Garcia). I tillegg til John Hawkes-karakteren som står i kassa (Lane Garrison) på spritsjappa. Her foregår ting veldig likt med filmen.

Dusk-Till-Dawn-TV-Series-004

Noe av dialogen fungerer, men ikke alt. Nå har aldri Rodriguez vært en fantastisk mann når det kommer til manus, men det har alltid fungert til en grad. Bruken av spesielt unge ansikter føles altfor mye som et stort hinder , og det er ekstra dumt når det er så sentrale karakterer som en av Gekco-brødrene. Holtz treffer spesielt dårlig i rollen som skal være sprø og ustabil, og fremstår heller som en pen skuespiller som uheldigvis er feilcastet. Den andre Gecko-broren fungerer på grunn av at Cotrona klarer å smått engasjere selv som en kopi av George Clooney. Samme problemet skjer også med Johnson, som blir den som fungerer best i serien så tidlig, men blir dratt ned av partneren hans (Garcia) både på grunn karakteren og skuespilleren.

Annonse

Et annet problem med serien er at det første man ser er ikke nødvendigvis noe nytt. Det er vanskelig å si hvor nytt serien vil gå, for starten gir inntrykk av at serien gjør altfor lite nytt. Så for en serie som er både en remake og en serie som i grunn skal utvide mytologien og karakterene med også noen nye karakterer er dette ingen veldig god start, selv for en fan av originalen fra 1996. 

Men ettersom bare de første 44 minuttene av serien er blitt vist til kritikere er dette noe som kan forbedre seg jo mer serien går ut av de første episodene, som skal ta for seg filmens handling. Deretter er det sagt at serien skal utvide horisonten, og grave mer ned i ting som Aztec-mytologien som er en del av Dusk Till Dawn.

Med bare en episode er det vanskelig å si om From Dusk Till Dawn: The Series skuffer, men det er klart at ikke alt fungerer. Den trenger tid på å modnes, og med Rodriguez involvert såpass mye med i produksjonen er det potensial til en endring med Rodriguez både som regissør og manusforfatter på flere framtidige episoder. For det Rodriguez klarer godt i første episode er å sette opp et klassisk western narrativ. For den mer gjennomsnittlige seeren som ikke er interessert i mytologien eller karakterene vil det falle mer ned på om serien klarer å utjevne spenningen framover i serien.

Dusk Till Dawn: The Series har premiere 12. mars på Netflix. Sesong 1 er tilgjengelig i sin helhet den 8. mai. Førsteinntrykket er basert på første episode av serien.

Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer