Dean Winters til ny serie fra skaperne av Breaking Bad og House

Dean Winters er røpet som første navnet til en hovedrolle i serien Battle Creek fra både Breaking Bad-skaper Vince Gilligan og House-skaper David Shore. 

Battle Creek ble i fjor plukket til serie med en ordre på 13 episoder for CBS. Nå har dramaserien hanket inn Winters til en av hovedrollene.

Annonse

Battle Creek er sentrert rundt etterforsker Russ Agnew (Winters) og FBI-agenten Milton Bradley som har forskjellige syn på verden, men har samlet seg opp for å renske de noe tøffe gatene i Battle Creek, Michigan. Russ som er etterforsker i politiet i byen er smart, tøff, utålmodig og pragmatisk fyr som skaffer resultater, men som ingen vil være partner med fordi han går forbi det han anser som uviktig. Noe som har skaffet han rykte for å være slem og barsk.

Med i rollene er også navn som Aubrey Dollar (Weeds), Edward Fordham Jr. (Kay & Peele), Kal Penn (House) og Janet McTeer (The White Queen).

Winters som fikk sitt gjennombrudd i dramaserien Oz på HBO som Ryan O`Reily har hatt faste roller i serier som Recue Me og Lov & Orden: Special Victims Unit (som han nylig kom tilbake til etter 12 år). Winters har også dukket opp i serier som 30 Rock og Brooklyn Nine-Nine de siste årene.

vince_gilligan
Vince Gilligan

Battle Creek ble først uviklet av Vince Gilligan allerede i 2002 på CBS, flere år før Breaking Bad ble plukket opp til serie for AMC i 2007. Gilligan vil være noe involvert i prosjektet, med en interesse for å regissere episoder spesielt.

David Shore vil styre serien for CBS som blir første serien han styrer etter House tok slutt. Shore prøvde også å få i gang et juridisk drama for ABC med Steve Coogan i hovedrollen i fjor, men dette ble ikke plukket opp til serie.

Med som produsent på Battle Creek er også Mark Johnson (Breaking Bad, Rectify). Serien er siktet for en premiere i høst på CBS.

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom