Archer fornyet for to nye sesonger

Sterling Archer & Co i Archer kommer tilbake for minst to sesonger til på FX Networks fram til 2016.

Etter å ha vært en solid for FX Networks i flere sesonger tok serien denne sesongen i på FX en vending til noe av seriens beste seertall til nå. Dette gjør FX mer enn glade, og bestemmer seg for å plukke opp serien for to nye sesonger med 13 episoder i hver sesong.

Annonse

Disse sesongene blir sesong nr. 6 og 7 for serien som debuterte i slutten av 2009, før den fikk ordinær premiere i 2010. Med serien nå fornyet for 2 sesonger er serien godt på vei til å bli syndikert til andre kabel-tv kanaler og kanaler i USA. Et minimumskrav for syndikering er som regel 85 episoder, men hender å være annerledes for animerte serier. Syndikering er i USA en viktig inntektskilde for å produsere TV. En god avtale for syndikering kan alene betale kostnadene for produksjonen av en serie.

Archer som følger Sterling Archer og resten av International Secret Intelligence Service (ISIS) tok i år en helomvending med å sende serien i en annen retning, med å lage en situasjon der Sterling & Co ikke kan være spioner igjen. Dette sender dem i ren Miami Vice-stilt ned til Miami, derav tittelen Archer Vice som sesong 5 går med undertittel som.

Transformasjonen får Archer på mange måter til å være fremdeles like bra som tidligere sesonger, men også virker det hele som en frisk fornyelse av hele serien med det jeg har sett av Archer Vice så langt. Dette forblir sammen med Bob’s Burgers det beste av animerte serier på TV-skjermen akkurat nå.

Serien vant i 2010 Emmy med H. Jon Benjamin for stemmen til Sterling Archer. Benjmain er også samme mannen som låner bort stemmen til hovedkarakteren Bob i Bob’s Burgers fra FOX.

Her hjemme er alle de 4 første sesongene av Archer tilgjengelig på Netflix. Sesong 5 på MAX har enda ikke fått premieredato.

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom