History Channel-serien Vikings er denne uken tilbake med sesong 2 på HBO Nordic. 

Selv med faktafeil (dette er fiksjons-drama basert på vikingtiden) fungerte serien forrige sesong, men aldri helt på nivå med mye annet på dramafronten. Hadde det ikke vært for manglende underholdningen på en 8 timers flytur hadde jeg nok ikke tatt meg tid til episodene av sesong 2 før mye senere, siden serier som Hannibal og Game of Thrones snart er tilbake.

I sesong 2 forsetter handlingen med innslag av med sin plyndring, kriging og andre intriger i hverdagen for vikingene. Best av alt klarer serien tydeligere å vise hvor den ønsker å ta handlingen denne sesongen, noe den tjener på. Jeg har ikke lenger den følelsen av at jeg ønsker å spole meg videre inn i episodene for å se de barske kampene, slik som jeg gjorde midtveis i første sesong.

Sesongen åpner med en av de beste actionsekvensene så langt i serien, med Ragnar (Travis Fimmel), Floki (Gustav Skarsgård), Rollo (Clive Standen) og Jarl Borg (spilt av norske Thorbjørn Harr) i full strid. Det er ikke så fantastisk som en krigscene fra Game of Thornes, men det fungerer.

Sesong 2 har også Donal Logue tilbake som King Horik, nå i en fast rolle. Karakteren fungerer, selv om det ikke lyser opp talentet Logue har vist i serier som Terriers. Det som fungerer enda bedre er både Fimmel og Katheryn Winnick (Lagertha) som kommer fram som de beste på skuespillersiden. Det er spesielt synd at Winnick er så lite med. Skarsgård som Floki forsetter den samme greien som i fjor (har fremdeles tro på at han plutselig kan ende opp med å slakte hver eneste karakter på serien).

Annonse

Oppsummert er serien litt bedre i sesong 2, men ikke drastisk bedre. Likte du Vikings i fjor så vil du ikke bli skuffet, men serien er fremdeles ikke noe verdt å løpe mann av huse for.

Sesong 2 av Vikings har premiere på HBO Nordic den 28. januar. Sesong 2 består av 10 episoder. Førsteinntrykket er basert på 3 episoder.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
4 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
Kenneth
Kenneth
6 år siden

Vikings: kjøpte meg abb på HBO i går da eg ikke orket vente helt til høsten 2014 når Tv2 sender sesong 2, men her skriver dere at HBO hadde premiere av Vikings 28 januar, var det med sesong 1, ligge bare 2 episoder ute av seso g 2, hvor ofte legger dere ut en ny episode?? Forstår ikke hvorfor ikke alt kan legges ut med en gang, mye annet bra som ligger der fra før så eg tror ikke seerne flykter etter å ha sett ferdig Vikings om alt blir lagt ut, er også kunde hos Netflix, holder fortsatt en… Les mer »

Steffen Stø
6 år siden
Svar  Kenneth

Netflix og HBO Nordic er to forskjellige tjenester på det punktet. Netflix er mye mindre ferskvare enn HBO Nordic. Serier som Vikings og HBO-serier som Game of Thrones går ukentlig på sine originale kanaler og slippes innen 24 timer etter det på HBO Nordic. Der Netflix hovedsakelig ser ut til å leve på originaler og kjøp av sesonger som for lengst er sendt på TV går HBO Nordic heller for ferskvare. Netflix har også sine uke-for-uke serier, men veldig få i året (The Killing sesong 3, og kommende Dusk Till Dawn: The Series innen et år så langt). Så det… Les mer »

Kenneth
Kenneth
6 år siden

Vikings: kjøpte meg abb på HBO i går da eg ikke orket vente helt til høsten 2014 når Tv2 sender sesong 2, men her skriver dere at HBO hadde premiere av Vikings 28 januar, var det med sesong 1, ligge bare 2 episoder ute av seso g 2, hvor ofte legger dere ut en ny episode?? Forstår ikke hvorfor ikke alt kan legges ut med en gang, mye annet bra som ligger der fra før så eg tror ikke seerne flykter etter å ha sett ferdig Vikings om alt blir lagt ut, er også kunde hos Netflix, holder fortsatt en… Les mer »

Steffen Stø
6 år siden
Svar  Kenneth

Netflix og HBO Nordic er to forskjellige tjenester på det punktet. Netflix er mye mindre ferskvare enn HBO Nordic. Serier som Vikings og HBO-serier som Game of Thrones går ukentlig på sine originale kanaler og slippes innen 24 timer etter det på HBO Nordic. Der Netflix hovedsakelig ser ut til å leve på originaler og kjøp av sesonger som for lengst er sendt på TV går HBO Nordic heller for ferskvare. Netflix har også sine uke-for-uke serier, men veldig få i året (The Killing sesong 3, og kommende Dusk Till Dawn: The Series innen et år så langt). Så det… Les mer »