Etter å ha startet året med en episode fokusert på Carl, Rick og Michonne får vi en episode som fokuserer på alle de andre som Beth, Darryl, Glenn, Tyreese, Maggie og returen til to karakterer der en av dem var muligens litt uforventet.

Den simpleste historien i episoden var også noe av det som fungerte best. Beth er håpfull, mens Darryl er munter. Det er hva vi på en måte kunne sett for oss, sammen med at han ikke lengre er sikker på noe og er bare med lengre for å overleve. Ulikt Beth er Darryl aldri vært håpfull, men han gir bort nok vennlighet som seriens største anti-helt tradisjonelt sett har. Så her er ikke episodens største historie, men den fungerer til en grad for å vise fram Darryl som annet enn en karakter som tidvis er badass.

Først trodde jeg at serieprodusentene ville kjøre samme opplegget som tegneserien, der Judith (datteren til Rick) også døde i fengslet (men vi så det tydeligere i tegneseriene). For noen uker siden riktignok så jeg denne GIF`en på en tumblr-side som fikk meg til å tro at kanskje Judith var i live.

tumblr_mx8xeiNzKw1rkbi4ao1_500

Med «Inmates» var det klart at det var Judith han hadde i hendene.

Med flere fokuser i episoden starter jeg med Tyreese-delen av episoden som var den svakeste delen av episoden til tross for returen av både Carol og Juidth. Alt med Lizzie og Mika fungerte kanskje best, fordi å vise Lizzie på grensen til psykopat nok en gang var effektivt nok. Måten hun nesten kvalte Juidth til døde, mens hun nærmest gikk inn i drømmeland var skremmende. Men vi er vel enige om at det ville vært unødvendig å avsløre at Juidth overlevde bare for å drepe henne av?

Problemet med Tyreese sin historie var hvordan han løp av for å hjelpe fremmede, mens han lot Lizzie og Mika være alene i skogen med Juidth. Det var et elendig valg av karakteren, og selv om mennesker kan gjøre feil kjøpte jeg ikke at Tyreese gjorde denne feilen. Du kan være en som handler uten tanke på eget beste og en givende helt som zombieapokalypsen tillater, men du kan ikke forlate dine egne (spesielt når det er kranglende barn med et gråtende lite barn). Du kan bare ikke.

Og av alle hadde Tyreese det verste. Ikke bare måtte han overleve alt fra Lizzie og Mika, men han også hadde et skrikende spedbarn ut i det fri i en natur som er fullt til en grad av zombier. Og det er faktisk sprøtt å tenke at Daryl og Beth hadde mer problemer med zombier enn Tyreese. Men om man følgte etter ble det avslørt at de kom etter Tyreese og barna hadde allerede gått igjennom skogen. Noen av de første zombiene Beth og Darryl dreper i episoden var jo mannen Tyreese prøvde å hjelpe ved tog-skinnene.

Annonse

Returen til Carol var riktignok også et problem. Det har ikke gått lang nok tid til at serien burde ha latt karakteren returnert til skjermen. På TV-skjermen gikk det 5 episoder, men i tidslinjen til serien gikk det bare 3 dager. Tyreese hadde ikke fått med seg enda at Carol drepte Karen, fordi The Governor gikk til angrep før Rick kunne fortelle han det. Og alt Carol egentlig gjorde etter at Rick ba henne dra var å dra tilbake til fengslet. For tidlig altså.

thewalngdead_Carol_TY

På slutten av historien til Tyreese ser vi et kart som leder dem til et sted som kalles Terminus, som ligner på å være noe i nærheten eller på toppen av hva som pleide å være Atlanta. Som igjen får folk som har lest tegneserien til å tro at dette er det “The Sanctuary”. Her plukker også trolig opp serien tråden fra radiosendingen Darryl & Co hørte på bilradioen tidligere i år

Maggie som er med Bill og Sasha etter fengslet går en annen vei, og finner bussen fra fengslet som de trodde Glenn var i. Etter å ha drept en buss full av zombier for å sørge for Glenn ikke er på bussen ender hun opp med en siste zombie som hun setter kniven i hodet på, og kollapser på et sete for å begynne å gråte. Her burde vi kanskje få sett til slutt få sett ansiktet til zombien, men vi får istedenfor sett hva som skjedde med Glenn.

De kunne drept av Glenn på bussen på den måten, og skapt et mektig øyeblikk for Maggie, men igjen så hadde det kanskje blitt for likt Sophia-twisten i sesong 2. Det burde serien holde seg vekk fra, og kanskje best mulig prøve å late som at sesong 2 ikke skjedde.

GLENN_THEWALKINGDEAD

Så Glenn er allikevel i live, men klarte å komme seg vekk fra bussen og kommet seg tilbake til fengslet. Fremeles også så syk at har svimer ut ofte. Det heller minner veldig om hvordan Rick våknet opp i første episode, bare at Glenn er klar over hva som har skjedd med verden.

Ut av fengslet finner han Tara som har bruker, ikke fordi han vil bruke henne, men han må bruke (som han selv sier). Glenn viser at han er blitt en dyktig kriger i episoden, men han er fremdeles syk så han trenger noe hjelp. Det er flott å se at se at Glenn er utviklet til en person som ikke gråter når han fikk vite om at Hershel er død. Allikevel skulle jeg likt å se at karakteren hadde vært bedre utviklet til dette punktet. For å se han vurdere fremtiden var ikke like fascinerende som manusforfatterne trodde. 

Slutten av episoden med Glenn og Tara var riktignok det som er den største introduksjonen av nye karakterer denne sesongen totalt sett. Det var en perfekt måte å blidgjøre både en småfan av tegneserien og en stor fan av skuespilleren Michael Cudlitz som meg selv. Ikke at jeg skal avsløre noe rundt karakterene. For alle tegneserie-leserne og andre som kjenner til karakterene vet hvem de er. Så det vil jeg skrive om litt videre i neste ukes oppsummering.

Uansett er dette en virkelig god etterligning av karakterene fra tegneseriene. Skuespillerne ligner veldig på karakterene fra tegneseriene. Uten tvil en bra casting med Cudlitz, og jeg er spent på om serien klarer å ta i bruk en god skuespiller som han på riktig måte.

TheWalkingDead_

Til slutt noen småpunkter ved episoden:

  • Uansett om det er OL forrige uke var seertallene til The Walking Dead veldig bra, men igjen så kunne vel OL gått bedre for USA.
  • Michael Cudlitz sin karakter introduseres som sagt i slutten av episoden. Skuespilleren er kjent for serier som Band of Brothers og Southland, hvor sistnevnte han gjorde en virkelig fantastisk rolle som den homofile Los Angeles-politibetjenten John Cooper. Skuespilleren fortalte om reaksjonene han fikk etter rollen i Southland i fjor ved siden av innspillingen av sesong 4 av The Walking Dead, som er verdt å få med seg.
  • Kanin-drepingen til Lizzie viser nok en gang at Lizzie trolig er den personen som slaktet rotter i fengslet.
  • Angående Lizzie, så dukker den unge skuespillere som spiller henne, Brighton Sharbino opp i ukas True Detective.
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer