The Originals – Mørkt og sexy vampyrdrama

Annonse

The CW har hatt stor suksess med serieadapsjonen av The Vampire Diaries. Ikke overraskende melker de nå suksessen med spinoff-serien The Originals. Og dersom du skulle lure: Nei, du trenger ikke å ha sett The Vampire Diaries for å henge med. The Originals har premiere på FEM onsdag kl 22.30.

Tittelen kan mislede de uinnvidde. For The Originals er ikke nødvendigvis spesielt original. The CW tilbyr nok en serie ispedd sine vanligste nøkkelingredienser: unge, vakre og sexy mennesker, storylines med fart og mange tvister og denne gangen altså ispedd mengder av blod ettersom vi tross alt befatter oss med nattens skapninger; vampyrer, varulver og hekser i skjønn forening.

Men selv om oppskriften ikke er spesielt original, så er The Originals absolutt en fornøyelig opplevelse og treffer antagelig innertier for de som allerede er fan av serier som The Vampire Diaries, Supernatural, Teen Wolf m.fl. Det er naturlig å sammenligne den med The Vampire Diaries, og selv om en håndfull av karakterene er hentet derfra, så er settingen ny og stemningen mørkere og «voksnere».

Mye gammelt nytt i første episode

Varulven Hayley er i lykkelige omstendigheter. Hvem er den heldige faren?
Varulven Hayley er i lykkelige omstendigheter. Hvem er den heldige faren?

For seere som allerede følger The Vampire Diaries og har sett den innbakte pilotepisoden «The Originals» som ble vist i sesong 4, så er første episode antagelig ikke spesielt spennende. For å tekkes nye seere som ikke har bakgrunn fra TVD har serieskaperne valgt å fortelle mye av historien om igjen, men denne gangen sett fra et nytt synspunkt, nemlig Klaus (Joseph Morgan) og Rebekah (Claire Holt) sin bror, Elijah (Daniel Gillies). Dette er med på å utbrodere handlingen noe, men første episode har i bunn og grunn et mål – sørge for at både nye og gamle seere har tilstrekkelig med bakgrunnsinformasjon til at historien fremover er forståelig.

Og for de som måtte lure – handlingen er sentrert rundt søsknene Mikaelson som er de originale vampyrene – altså de aller første av sitt slag. De er udødelige og har vandret jorden i mer enn 1000 år. Det vil si, noen av dem har vært i «dvale» i enkelte perioder, vanligvis på grunn av Klaus, som har en tendens til å spidde sine søsken i hjertet med en spesiell kniv for så å stue dem bort i kistene sine til han finner det for godt å vekke dem til live igjen. Klaus, som førøvrig er en hybrid – halvt vampyr, halvt varulv, har som du sikkert forstår sine demoner og er ikke den mest stabile. Alt søskene ønsker er familie, men historien deres har ikke vært av den lykkeligste. De vender nå tilbake til New Orleans, byen de var med på å grunnlegge og bygge opp, men ble tvunget til å rømme fra for 100 år siden.

Klaus og co vender tilbake til en by som fremdeles er like sensuell, mørk og mystisk men hvor det nå er en ny kingpin, Marcel, som regjerer. Han har en spesiell link til familien Mikaelson, og styrer byens overnaturlige befolkning med jernhånd: Varulver er jagd bort og hekser får ikke utøve magi.

Fire av de sentrale karakterene er allerede kjent fra TVD og dermed etablert og trygge i sin fremstilling. Disse sitter som støpt fra første sekund. Jeg vil også trekke frem Charles Michael Davis som spiller vampyr-kingpin Marcel – vedkommende dominerer alle scener han er med i og klarer på en flott måte å formidle en selvsikker, cocky og på-randen-til-manisk personlighet. Settingen er som sagt mørkere, her er det ingen tegn til high school, cheerleaders eller quarterbacks. Dette gir The Originals et noe «voksnere» inntrykk.

Handlingen tar seg kraftig opp i episode 2, så for de som måtte gjespe litt under seriepremieren – gi serien gjerne en uke til før du avgir dom. Kjente ingredienser, ny setting, kombinasjon av kjente og interessante nye karakterer og et plott som drives raskt frem med mange tvister vitner om en lovende start for The Originals. Faktisk starter serien mye sterkere enn moder-serien gjorde i sin tid.

 Førsteinntrykket er basert på seriens to første episoder. The Originals har premiere på FEM onsdag kl 22.30.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X