Klar for Bill Cosby retur?

Annonse

Det amerikanske nettverket NBC ser til nok en gammel ringrev for å hjelpe dem med komedier.

Bill CosbyBill Cosby er et velkjent navn for alle nordmenn, i hvert fall de over 30. I 1986 var hans TV-serie The Cosby Show det nest mest sette her i Norge. Serien ble sendt fra 1985 og utover 90-tallet her i Norge. Først på NRK, så på TVNorge.

Også i USA var den en stor hit som hjalp med å sparke liv i komiseriesjangeren hos NBC. Den var kanskje 80-tallets største suksess og sikret Cosby legendestatus.

De siste årene har NBC bommet fullstendig på sin nyere satsing innen sjangeren, blant annet med mål om å «nå bredere» enn sine kritikerroste veteransserer Community og Parks And Recreation.

 

Fiasko for en annen 80-tallshelt

Det hele resulterte i flere nye fiaskoer, blant annet Michael J. Fox comebacket i The Michael J. Fox Show. Den serien har katastrofale seertall og forventes ikke å bli fornyet. Kommer for øvrig på TV3 en gang i uke 10. Følg med på vår premierekalender for eksakt dato.

Men NBC gir seg ikke og henter frem nok en 80-tallshelt. Nå er Cosby-prosjektet fortsatt i en tidlig fase og må gjennom ulike prosesser før den får grønt lys, men tanken er at den kan hjelpe med å nå NBC-målet. Det er ikke lett å slippe gjennom nåløyet, heldigvis for Cosby er han merittert i tillegg til at NBC ikke akkurat har vært kravstore de siste par årene. Mye rart har fått tommel opp fra nettverket.

Det kan bli nok av plass på sendeskjemaet. Community, Parenthood og Revolution er alle i faresonen, mens det skal svært mye til for at NBC fornyer komediseriene The Michael J. Fox Show og Sean Saves The World. Dracula og Welcome to The Family er alt kansellert.

 

Tiltenkt rollen som bestefar

I serien er Cosby tiltenkt å spille familiens patriark, den gamle bestefaren som sprer sin familievisdom og alt det der. Det virker som en «been there, done that a million times» type komedie.

Man kan vanskelig betvile mannens fantastiske egenskaper innen humorsjangeren, men det virker som om NBC har vanskeligheter for å innse at man ikke når bredere med å gjenta fortiden.

På den annen side, jeg så en episode av Everybody Loves Raymond forleden og innrømmer gledelig at jeg savner en serie med samme tematikk og kvalitet. Den serien er på mange måter 2000-versjon av The Cosby Show.

Kan mannen som reddet dem for 30 år siden gjøre det samme i dag?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X