Black Sails er ambisiøst røveri

Karakter

Black Sails er et ambisiøst røveri, med noen svakheter som kan forbedres utover sesongen.

Black Sails følger Kaptein Flint (Toby Stephens), som styrer Walrus-skipet. Han er den mest fryktede kapteinen som ligger til kai i New Provicdence Island i Bahamas. Hans mannskap består blant annet av Gates (Mark Ryan) og Billy Bones (Tom Hopper). I tillegg er det Charles Vane (Zach McGowan) som leder et annet skip og mannskap, og Eleanor Guthrie (Hannah New), som er datteren til Richard, den rikeste mannen som gjør avtaler på svartebørsen i Bahamas. Hun styrer sin fars virksomhet på øya. Vi blir også kjent med andre, som den prostituerte Max (Jessica Parker Kennedy) og John Silver (Luke Arnold).

Annonse

Serien kommer fra Robert Levin og Jericho-skaperen Jon Steinberg. Michael Bay er med i en produsentrolle. Serien kommer fra Starz, som er en av de amerikanske kabel-TV konkurrentene til HBO. Etter den tidvis greie dramaserien Crash og kult-serien Party Down er den blitt en kanal som kanskje ikke helt har levert serier med noe eget.

Noen ganger fungerer seriene til Starz, eksempelvis som med Spartacus, men Starz har også hatt Magic City, hvor ting faller helt pladask på grunn av serien nærmest prøvde å kopiere andre. Black Sails er mer som Spartacus enn den er Magic City. Vold og sex er en del av begge seriene, de klarer å være lekende og ambisiøse nok til å fungere, men Black Sails klarer det et hakk mindre.

Allerede i åpningen av Black Sails får vi det første møtet med vold i serien. Et skip blir tatt over av Flint og hans menn. Hele sekvensen bruker god tid på å vise hvordan mannskapet om bord på det kaprede skipet prøver å beskytte seg selv til siste slutt. Med dette fanger opp Black Sails mye av den terroren ofrene opplever, det fanger med en gang interessen.

Problemet med serien blir tydelig etter de 3 første timene – det er for mye prating. Med første episode får man inntrykk at dette var en serie hvor plyndringen og annet røveri skulle være med oftere enn til stedeværelsen i de første timene.

Til tider er karakterene en av seriens svakheter. Tidvis ondskapsfulle Charles Vane (McGowan) er en langt mer interessant karakter enn hva seriens hovedkarakter Flint er. Noe som skaper et ønske for at dette var mer en serie rundt Vane og hans to nærmeste allierte Rackham (Toby Schmitz), hjernen bak Vane, og Anne Bonny (Clara Paget). Sistnevne rolle utvikles litt sakte. Men serien er hovedsakelig fokusert på Flint og hans folk enn Vane.

blacksails_vane&co
Clara Paget, Toby Schmitz og Zach McGowan i Black Sails. Foto: Starz

Det positive er at serien klart bygger opp til noe stort, som gir serien et større potensial. For serien burde gjøre noe annet enn å bare være en historie om plyndring og røveri. Det skader heller ikke med et imponerende produksjonsdesign og kostymer som gjør at serien ser bra ut.

Forhåpentlig forbedrer serien seg ut over sesongen, for den har potensial til å levere en ganske så god slutt på sesong 1.

Black Sails har premiere eksklusivt i Norge på HBO Nordic den 26. januar. Førsteinntrykket er basert på de 4 første episodene. Serien er allerede fornyet.

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom

Black Sails er et ambisiøst røveri, med noen svakheter som kan forbedres utover sesongen. Black Sails følger Kaptein Flint (Toby Stephens), som styrer Walrus-skipet. Han er den mest fryktede kapteinen som ligger til kai i New Provicdence Island i Bahamas. Hans mannskap består blant annet...Black Sails er ambisiøst røveri