Lesernes dom: House of Cards er årets beste nye serie

Annonse

Netflix-satsingen på egenproduserte serier bærer frukter, i hvert fall om vi skal tro våre lesere. House of Cards er årets nykommer!

Det var i vår julekalenders luke 3 at vi stilte spørsmålet om hva dere anser som årets beste nykommere. House of Cards tok en knepen seier over Orange Is The New Black, en annen ny Netflix-serie, og thrilleren Hannibal på tredje.

Alt i alt kan Netflix si seg storfornøyd. Eneste skåret i gleden for dem er at Hemlock Grove ikke ble nevnt av noen. Seerne kan uansett glede seg over at det kommer nye sesonger av alle seriene.

Tredjeplassen Hannibal var nære på å hamle opp med Netflix-seriene, den var serien som ble nevnt av flest og har i så måte slått godt gjennom.

Litt skuffende er det nok at hverken HBO, AMC eller Showtime har maktet å komme med noe nytt som har fenget dere lesere. Normalt er de tre kanalene ganske så dominerende på seriefronten, men må enn så lenge stole på sine etablerte serier.

Topp ti:

 1. House of Cards (Netflix) – Les vår anmeldelse
 2. Orange Is The New Black (Netflix) – Les vår anmeldelse
 3. Hannibal (NBC) – Les vårt førsteinntrykk
 4. Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. (ABC) – Les vårt førsteinntrykk
 5. Under The Dome (CBS) – Les vårt førsteinntrykk
 6. The Fall (BBC Two) – Les vår anmeldelse
 7. Almost Human (FOX)
 8. Vikings (History) – Les vårt førsteinntrykk
 9. Bates Motel (A&E)
 10. Halvbroren (NRK) – Les vårt førsteinntrykk

 

Avstemming avgjør

Vi vil kjøre en avstemming ut året, basert på listen til dere lesere. De tre øverste er kvalifisert – så stem i vei. Om du ikke har fått sett seriene enda anbefales det da å bruke desember måned til å sjekke dem ut.

[poll id=»21″]

Ikke helt i sync med redaksjonen

Også vi i redaksjonen har kåret House of Cards til årets nykommer. Men ellers er den ganske forskjellig fra lesernes preferanser, med 3 serier som ikke engang nådde dere leseres topp 10. Du kan lese den listen her.

Vår serieguru Steffen har komponert sin helt egne liste, som dere kan lese i kveld. Den inneholder nok noen skjulte perler som ikke har vært så lett å få øye på, siden de ikke har blitt sendt på de største kanalene.

Kan de måle seg med etablerte serier?

Vi gir oss selvfølgelig ikke med bare å kåre årets nykommer, det vil jo være spennende å se om noen av de kan måle seg med tungvektere som Breaking Bad, Mad Men og Game of Thrones. Forvent nok at en av lukene tar for seg «Årets serie», så det er bare til å følge med videre på Serienytts julekalender!

Hva sier så du? Fornøyd med listen, eller har du en høne å plukke med våre lesere? Vi hører gjerne fra deg i kommentarfeltet.

20 KOMMENTARER

 1. Uten å ha lest redaksjonens liste, så håper og tror jeg «Orange is the new black» ikke er inne i topp 10. Åpnet lovende, men utviklet seg kjapt til en slags Ally McBeal wannabeserie med urealistiske karakterer og handlinger. Trist at så mange såkalte jenteserier skal dras i den retningen.

  «Masters of sex» og «The Americans» inn i topp 3, og Vikings burde lukte på topp 5. «Under the dome», «SHIELD» og «Halvbroren» kan jeg ikke skjønne at skal vurderes til en slik liste. Mer seriøse kandidater: Rectify, Orphan Black, The Fall, Hello ladies (hvis man åpner for komikk også) og kanskje Top of the lake (selv om det er mye som irriterer meg der også).

  Hatt et litt travelt år, så det er sikkert mye jeg har gått glipp av. Håper dere kommer med noen gode tips i deres lister!

    • Har ikke sett den enda. Jeg ligger generelt langt bak på mye på seriefronten anno 2013 (heller ikke sett Under The Dome, Orphan Black og The Fall) – juleferien skal benyttes effektivt for å si det mildt 🙂

     • Skyv unna «Top of the lake» til en gang du er syk, og begynn med The Fall. Under the dome er nok en halvdårlig amerikansk serie med forsøk på cliffhangers ved hver reklamepause. Minner litt om Jericho.

     • Følte den forsøkte på mye mer enn den fikk til, og inneholder uendelig mange uinterresante sidespor. Paradise-campen er noe av det mest meningsløse jeg har sett på tv toppet av hun på gitaren.

      Alt med den pedofile fyren i skogen var tåpelig, helt ned til hvordan hun håndterte saken. Irriterte meg hvordan hovedpersonen bare aksepterte at hun hadde fått blackout etter ett glass vin. At samtlige unger/ungdommer klarte å holde ting hemmelig. Kunne sikkert listet opp en haug med spesifikke eksempler hvis jeg hadde orket å se det hele på nytt.

      Selv om det var tidvis strålende skuespill og noen flotte naturbilder føles serien likevel som en bortkastet mulighet. Langtekkelig, lite spennende og for mange uinterresante sidespor. Satt på slutten av nesten hver eneste episode og var skuffet over at de ikke hadde klart å skape noen spenning.

     • Pass på å ikke spoile for mye nå!

      Top of the Lake var knall, men er enig i at ikke alle sidesporene var fullstendig vellykkede. Og til ditt punkt om barn som holder kjeft: Vi vet dessverre fra virkeligheten at det skjer hele tiden.

     • Vanskelig å diskutere den uten å spoile. Hvis man tar en skala fra 1-100, og gir gode serier 75+ der kun noen veldig få bikker over 90, ville jeg gitt TOTL et sted mellom 50 og 60. Smaken er vel som baken, men det her overrasket meg siden serienytt.no som regel treffer godt på min smak.

      TOTL var noe jeg nesten piiinte meg gjennom fordi en kompis fra NZ hadde skrytt den opp i skyene. Ventet og ventet på at det skulle heve seg, men ble stort sett skuffet.

     • Jeg likte også Top of the Lake og ville stemt på den om den var med. Til tross for noen merkelige sidespor synes jeg alle andre merkeligheter med serien fungerte veldig bra. Den er ekkel, mystisk og rar og vil nok ikke passe for alle.

 2. Uten å ha lest redaksjonens liste, så håper og tror jeg «Orange is the new black» ikke er inne i topp 10. Åpnet lovende, men utviklet seg kjapt til en slags Ally McBeal wannabeserie med urealistiske karakterer og handlinger. Trist at så mange såkalte jenteserier skal dras i den retningen.

  «Masters of sex» og «The Americans» inn i topp 3, og Vikings burde lukte på topp 5. «Under the dome», «SHIELD» og «Halvbroren» kan jeg ikke skjønne at skal vurderes til en slik liste. Mer seriøse kandidater: Rectify, Orphan Black, The Fall, Hello ladies (hvis man åpner for komikk også) og kanskje Top of the lake (selv om det er mye som irriterer meg der også).

  Hatt et litt travelt år, så det er sikkert mye jeg har gått glipp av. Håper dere kommer med noen gode tips i deres lister!

    • Har ikke sett den enda. Jeg ligger generelt langt bak på mye på seriefronten anno 2013 (heller ikke sett Under The Dome, Orphan Black og The Fall) – juleferien skal benyttes effektivt for å si det mildt 🙂

     • Skyv unna «Top of the lake» til en gang du er syk, og begynn med The Fall. Under the dome er nok en halvdårlig amerikansk serie med forsøk på cliffhangers ved hver reklamepause. Minner litt om Jericho.

     • Følte den forsøkte på mye mer enn den fikk til, og inneholder uendelig mange uinterresante sidespor. Paradise-campen er noe av det mest meningsløse jeg har sett på tv toppet av hun på gitaren.

      Alt med den pedofile fyren i skogen var tåpelig, helt ned til hvordan hun håndterte saken. Irriterte meg hvordan hovedpersonen bare aksepterte at hun hadde fått blackout etter ett glass vin. At samtlige unger/ungdommer klarte å holde ting hemmelig. Kunne sikkert listet opp en haug med spesifikke eksempler hvis jeg hadde orket å se det hele på nytt.

      Selv om det var tidvis strålende skuespill og noen flotte naturbilder føles serien likevel som en bortkastet mulighet. Langtekkelig, lite spennende og for mange uinterresante sidespor. Satt på slutten av nesten hver eneste episode og var skuffet over at de ikke hadde klart å skape noen spenning.

     • Pass på å ikke spoile for mye nå!

      Top of the Lake var knall, men er enig i at ikke alle sidesporene var fullstendig vellykkede. Og til ditt punkt om barn som holder kjeft: Vi vet dessverre fra virkeligheten at det skjer hele tiden.

     • Vanskelig å diskutere den uten å spoile. Hvis man tar en skala fra 1-100, og gir gode serier 75+ der kun noen veldig få bikker over 90, ville jeg gitt TOTL et sted mellom 50 og 60. Smaken er vel som baken, men det her overrasket meg siden serienytt.no som regel treffer godt på min smak.

      TOTL var noe jeg nesten piiinte meg gjennom fordi en kompis fra NZ hadde skrytt den opp i skyene. Ventet og ventet på at det skulle heve seg, men ble stort sett skuffet.

     • Jeg likte også Top of the Lake og ville stemt på den om den var med. Til tross for noen merkelige sidespor synes jeg alle andre merkeligheter med serien fungerte veldig bra. Den er ekkel, mystisk og rar og vil nok ikke passe for alle.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X