Lesernes dom: House of Cards er årets beste nye serie

Del nyheten

Netflix-satsingen på egenproduserte serier bærer frukter, i hvert fall om vi skal tro våre lesere. House of Cards er årets nykommer!

Det var i vår julekalenders luke 3 at vi stilte spørsmålet om hva dere anser som årets beste nykommere. House of Cards tok en knepen seier over Orange Is The New Black, en annen ny Netflix-serie, og thrilleren Hannibal på tredje.

Alt i alt kan Netflix si seg storfornøyd. Eneste skåret i gleden for dem er at Hemlock Grove ikke ble nevnt av noen. Seerne kan uansett glede seg over at det kommer nye sesonger av alle seriene.

Tredjeplassen Hannibal var nære på å hamle opp med Netflix-seriene, den var serien som ble nevnt av flest og har i så måte slått godt gjennom.

Litt skuffende er det nok at hverken HBO, AMC eller Showtime har maktet å komme med noe nytt som har fenget dere lesere. Normalt er de tre kanalene ganske så dominerende på seriefronten, men må enn så lenge stole på sine etablerte serier.

Topp ti:

  1. House of Cards (Netflix) – Les vår anmeldelse
  2. Orange Is The New Black (Netflix) – Les vår anmeldelse
  3. Hannibal (NBC) – Les vårt førsteinntrykk
  4. Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. (ABC) – Les vårt førsteinntrykk
  5. Under The Dome (CBS) – Les vårt førsteinntrykk
  6. The Fall (BBC Two) – Les vår anmeldelse
  7. Almost Human (FOX)
  8. Vikings (History) – Les vårt førsteinntrykk
  9. Bates Motel (A&E)
  10. Halvbroren (NRK) – Les vårt førsteinntrykk

 

Avstemming avgjør

Vi vil kjøre en avstemming ut året, basert på listen til dere lesere. De tre øverste er kvalifisert – så stem i vei. Om du ikke har fått sett seriene enda anbefales det da å bruke desember måned til å sjekke dem ut.

[poll id=»21″]

Ikke helt i sync med redaksjonen

Også vi i redaksjonen har kåret House of Cards til årets nykommer. Men ellers er den ganske forskjellig fra lesernes preferanser, med 3 serier som ikke engang nådde dere leseres topp 10. Du kan lese den listen her.

Vår serieguru Steffen har komponert sin helt egne liste, som dere kan lese i kveld. Den inneholder nok noen skjulte perler som ikke har vært så lett å få øye på, siden de ikke har blitt sendt på de største kanalene.

Kan de måle seg med etablerte serier?

Vi gir oss selvfølgelig ikke med bare å kåre årets nykommer, det vil jo være spennende å se om noen av de kan måle seg med tungvektere som Breaking Bad, Mad Men og Game of Thrones. Forvent nok at en av lukene tar for seg «Årets serie», så det er bare til å følge med videre på Serienytts julekalender!

Hva sier så du? Fornøyd med listen, eller har du en høne å plukke med våre lesere? Vi hører gjerne fra deg i kommentarfeltet.

Annonse