Annonse

Når FOX en gang i 2014 eller tidlig 2015 er klar med miniserien Broadchurch basert på den britiske suksessen med samme har de bestemt seg for at David Tennant også vil være å se i den amerikanske utgaven. 

Entertaiment Weekly melder at David Tennant som hadde den mannlige hovedrollen i Broadchurch vil igjen dukke opp i rollen som etterforsker Alec Hardy. Denne gangen med en amerikansk aksent.

FOX meldte i sommer om at de utviklet en remake av den populære britiske krimserien.  Den amerikanske utgaven vil åpenbart ha en lik handling som originalen. FOX-utgaven skal være fokusert rundt et sjokkerende mord i en liten by ved kysten. I originalen var fokuset rundt drapet av en ung gutt som ble drept, og etterforskningen som så nærmere på alle rundt han.

Tennant spilte mot Oliva Coleman som fikk spesielt god kritikk for hennes rolle som Ellie, partneren til Alec som hadde en personlig tilknytting til drapet.

Annonse

Den amerikanske utgaven av Broadchurch er utviklet av Chris Chibnall som også er skaper av originalen. Chibnall skriver også manuset til første episode, mens Dan Futterman (Capote) og Anya Epstein (In Treatment) vil være sjefsprodusenter og være med å skrive manus til serien. Produksjonen skal starte i januar neste år, men miniserien vil trolig ikke ha premiere før minst høsten 2014. Dette blir en av kanalens første satsninger på miniserier, den første blir 24-oppfølgeren 24: Live Another Day som får premiere i mai neste år.

Skotske Tennant har i år vært veldig aktiv på tv-fronten etter et litt tilbaketrukket opphold fra tv-skjermen etter han gjorde seg ferdig som den tiende doktoren i Doctor Who i 2010. Før Broadchurch i vår spilte han også i miniseriene The Politician’s Husband og Spies of Warsawa. I høst er han aktuell med miniserien The Escape Artist.

Broadchurch var en storsuksess på britiske ITV som sendte originalen. Siste episode av sesong 1 ble sett av 10 millioner seere i april på kanalen. Det ble også bekreftet at det ble en ny runde av serien, men så langt er ikke Tennant eller Coleman bekreftet tilbake til sesong 2 av krimserien.  NRK har rettigheter til serien her hjemme, men ikke programsatt den enda. Så det er i andre ord ganske tvilstomt at serien kommer på norske tv-skjermer før året er ferdig.

Personlig gjorde castingen av Tennant meg litt mindre skeptisk til prosjektet med Chibnall allerede med som produsent. Tennant følger Mark Strong (Low Winter Sun) i å gjenta rollen fra en britiske miniserie over til en amerikansk serie. Broadchurch er et eksempel på hvordan det ikke går å sende en britisk serie på amerikansk tv, så derfor det gjøres en amerikansk utgave. Originalen ble i sommer sendt på BBC America til lavere seertall hvor Luther ellers gjør det bra. Originalen av Broadchurch anbefales allikevel varmt fra min side, en av årets nye favorittserier for min del.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
2 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
Christer
Christer
6 år siden

Skeptisk.

Christer Engen Sørensen

Skeptisk.