Seriemorderen i The Fall er Paul Spector. Spoiler? Nei, for i en noe uvanlig vri på krimsjangeren blir gjerningsmannen avslørt i løpet av de første fem minuttene.

Snarere enn å være en klassisk «Whodunnit» prøver The Fall å finne ut hva i all verden det er som foregår i topplokket på en drapsmann. I motsetning til Dexter er ikke svaret en slags skrudd, romantisk rettferdighetsfantasi, men noe langt sykere, mer komplisert og ærlig.

Desto større er bragden at man ofte tar seg i å sympatisere med godeste Paul. Serien følger han som ektemann, familiefar og kommunal sorgkonsulent (!), og i det daglige fremstår Paul som en oppegående og hverdagslig type. Under disse lange strekkene med rolig privatliv er det lett å glemme mannens nattlige aktiviteter.

Det hjelper at Spector spilles av Jamie Dornan (fra Once Upon a Time), som med sitt tredagers skjegg og trivelige ansikt ligner mer på en hipster enn en seriemorder.

Spector jaktes av Stella Gibson, en profesjonell isdronning av en etterforsker. Hun får nøyaktig det hun peker på, enten politiressursene kommer i form av dyktige etterforskere eller forpliktelsesfri hotellsex. Gibson spilles kjølig av Gillian Anderson, i sin første post X-Files tv-rolle. Som sin kollega Elisabeth Moss i Top of the Lake må hun ut av USA for å finne den virkelig gode og smale krimmen.

Les også: Anmeldelse av Top of The Lake

Det psykologiske spillet mellom Spector og Gibson er seriens bensin, men der The Fall halter er i et løst tilknyttet subplot som involverer en nord-irsk politikersønns uheldige omgang med horer og kokain. Med kun fem episoder tar vi all tiden den med jegeren og byttene vi kan få.

The Fall kan streames på Netflix, og sesong 2 forventes iløpet av 2014-2015.

Annonse

Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer