Masters of Sex – oppriktig og smart

Del nyheten

Showtime har gitt oss serier som Dexter og Homeland, nå er kabel-tv kanalen klar med dramaserien Masters of Sex. Den leverer en historie om sex på en oppriktig og smart måte. 

Vel, det er bra at serien leverer opp til navnet sitt når sex står i seriens tittel. Første episode av Masters of Sex er fylt av nakenhet, sex og snakking om sex. Interesserer ikke sex deg som potensielt tema for en dramaserie overtaler serien deg kanskje til å forsette. For på en god, smart og litt fantastisk måte har Showtime klart å fått et drama som går for substans og en større historie der sex er involvert med store bokstaver. Noe spesielt episode 2 klargjør.

Masters of Sex er klarer å levere et fokus på sex som er komfortabelt, men det er en bragd at serie gjør det med en visjon og dramatisk materiale som sees nærmere på. Dette uten å ta en lett vei ut med å vise fram en pupp eller rumpe hvert tiende minutt. Det er fylt av nakne mennesker på en måte som er forsvarlig, men også på en måte at det ikke er bare til å le av.

Den fremstiller fort vanskelighetene med å drive studier rundt sex i en tid der det var langt mindre åpenhet rundt temaet eller forskningen enn hva det er i dag. Dette samtidig som serien utforsker livet til Dr. William Masters (Michael Sheen) og Virginia Johnson (Lizzy Caplan) som var pionerene i studiene rundt menneskelig seksualitet.

mastersofsex_101_0992.r-1600x1600
Lizzy Caplan, Beau Bridges og Michael Sheen i Masters of Sex. Foto: Showtime

Castingen er utmerket, spesielt når det kommer til hovedrollene. Caplan er magnetisk som en alenemor som har sine hverdagsproblemer på 60-tallet som får en sekretærjobb. Fordi hun er i harmoni med sin egen seksualitet formidler hun uanstrengt dette til den mer prippene Masters. Caplan som har hele tiden vært en morsom dame gjør dette på en letthet som gjør at de mentale og emosjonelle delene av karakteren kommer i fokus.

Det er riktignok Lizzy Caplan som får vist seg best fram i de to første episodene. Hun har veldig lenge vært en skuespiller som tv og film-bransjen har hatt en for snev forståelse for hva hun kan levere. I likhet med Party Down viser hun i Masters of Sex at hun kan spille morsom. Men Masters of Sex har hun rollen som en sårbar og sterk kvinne også. Det er en rolle som potensielt kan ende opp med å bli like bra som hva Elisabeth Moss gjør på Mad Men, og i grunn starter bedre.

mastersofsex_101_1057_NB.r-1600x1600
Lizzy Caplan i Masters of Sex. Foto: Showtime

Michael Sheen gjør også en overbevisende rolle, men det er en rolle der karakteren er motsatt av Johnson og en veldig anspent rolle i de første episodene. Sheen gjør ting på en måte der Masters ego kommer godt fram, og serien viser fram både Masters sine styrker og svakheter som en karakter når studioene rundt menneskelig seskualitet kommer over hindre fordi samfunnet ikke er åpen for studien. For å ikke nevne hvordan karakteren holder på en viktig hemmelighet ovenfor hans kone, Libby (Catlin Fitzgerald) som kommer fram som kald og et tegn på hvor lite lidenskap han virkelig har for hans kone.

Serien kunne lett vært en Mad Men-kopi med mer pupper og sex og sluppet unna med det, men den klarer å bli noe mye mye bedre på grunn av hvordan den klarer å variere mellom drama og tidvis komikk når muligheten er der. Den fokuserer flott på dynamikken mellom to personer, og personene hver for seg som leder til noen fascinerende og gode prestasjoner allerede i første episode. Men det er de etterfølgende episodene som fremstår som de bedre.

Masters of Sex står litt alene i dagens dramaserier. Det har vært så mange voldelige anti-helt dramaer de siste årene som føles ut som at alle prøver å jage The Sopranos uten å komme serien over knærne ved unntak av få som Breaking Bad. Det er også volden som gjør at det er enklere å bli emosjonelt knyttet til disse. Masters of Sex gjør rett og slett noe annet i farevannet av nåtidens dramaserier ved å ikke blande inn vold (på en betydelig måte) og samtidig fokusere på karakterene på en måte at det blir både fascinerende og meningsfylt. Serien er kanskje ikke revolusjonerende, men den er på målgrensen til fantastisk hvis de to første episodene er antydning til hvordan serien vil forsette.

Første episode av Masters of Sex er tilgjengelig eksklusivt på HBO Nordic mandag 30. september, innen 24 timer etter sendt på Showtime i USA. Anmeldelsen er basert på de 2 første episodene.

Annonse
Showtime har gitt oss serier som Dexter og Homeland, nå er kabel-tv kanalen klar med dramaserien Masters of Sex. Den leverer en historie om sex på en oppriktig og smart måte. Vel, det er bra at serien leverer opp til navnet sitt når sex står...Masters of Sex - oppriktig og smart