Annonse

Orange is The New Black premierer på Netflix denne uken og nylig fikk jeg stilt noen spørsmål til dens skaper Jenji Kohan. 

Les også: Tobias sitt førsteinntrykk av Orange is The New Black

Jenji Kohan har vært tv-produsent og forfatter på serier som Sex og Singelliv og har skapt serier som Weeds og Orange is The New Black. Sistnevnte er nå klar for Netflix.

Før intervjuet ble det kjent at Orange Is The New Black ble fornyet for en ny sesong, noe Kohan var veldig fornøyd over.

– Det fikk meg til å føle bra. Hovedsakelig sier det at vi liker hva du gjør og vi tror på serien. Det viser også at Netflix har tro på det. Føler det er bra og vil ha mer av det. De venter heller ikke på tallene noe som viser at Netflix har litt baller. Jeg er ekstremt smigret og takknemlig.

Annonse

Seriens bakgrunn

På spørsmål om hun ville at seerne skulle lære noe svarer hun hovedsakelig nei.

– Nei. Det er ingenting jeg vil innføre. Jeg bare håper det starter med diskusjon og investeringer av følelser og tid. Men jeg ønsker ikke å vifte med fingeren min over noen og si at dette er hva du bør lære og dette er hva du bør ta bort.

Fengsler er kanskje ikke det enkleste å lage en serie rundt om, for Kohan tok det litt ekstra research for å gjøre seg klar.

– Vi gjorde mye research. Vi besøkte et fengsel, vi hadde talere og mye annet. Det var konstant emailer med artikler og ting om fengselslivet. Folk tok med seg ting konstant til rommet vi skrev serien i, siden vi konstant prøvde å holde oss informerte og utdannet best mulig for å forstå fengsler.

Med et fengsel i fokus kommer de fleste til å tenke på serier som Oz hvor vold var tydeligere i fengselslivet enn i Netflix-serien. Kohan forteller at hun gikk mer etter boken i valg av typen fengsel serien ville bli satt til.

– Nei. Da vi pitchet serien [til Netflix] sa jeg spesifikt at jeg trodde kvinnelig fengsel var annerledes, og det er et fengsel med mindre sikkerhet. Da vi gikk inn ville jeg ikke ha den fremvisingen av kvinner bak murene, rive hverandre fra hverandre og sånt fordi på grunn av boken så tror jeg ikke det var opplevelsen.

Angående castingen av hovedpersonen til serien forklarte hun hvorfor Taylor Schilling endte opp i hovedrollen.

– Fordi hun var et mirakel. Hun er en pen jente som er morsom, dyp og interessant. Hun er virkelig en god skuespiller. Hun er hva jeg forstilte meg i hodet og mer. Jeg er så glad for å ha henne.

Fra Weeds til Orange is The New Black

Kohan er også kjent som skaper av Showtime-serien Weeds som varte i 8 sesonger. Likevel tok ikke akkurat Kohen en pause for å slappe av etter Weeds. Allerede under skrivingen av slutten til Weeds tok hun seg tid til å starte på Orange is The New Black.

– Ja, vi åpnet et rom for skrivingen på Orange mens jeg skrev slutten til Weeds. Jeg hadde forfattere i en etasje over og forfattere i etasjen under så jeg løp opp og ned. Det var en veldig travel tid.

Det var en stressfull tid forteller Kohan.

– Det var stressende å starte en ny serie.  Du vet du ønsker å komme ut sterk, du vil ønske følge opp med noe, du er stolt av noe du er stolt over. Men du vet det er spennende, det er et nytt barn, så du vet at du forelsker deg i det igjen.

MichaelHarneyWeedsOrange
Michael Harney har roller i både Weeds og Orange is The New Black. Foto: Showtime/Netflix

De observante seerne som har sett Weeds vil legge merke til at flere skuespillere på Orange is The New Black har tidligere dukket opp på Weeds. Både Michael Harney og Pablo Schreiber har biroller i Orange is The New Black. På spørsmål om hvorfor det er såpass mange fortalte hun at de ble bedre videre fordi de kunne bli med videre.

– Ja, jeg hadde flere [Weeds-skuespillere] i tankene. Jeg synes jeg hadde en bra gruppe skuespillere i Weeds og jeg dro med hvem som kunne i øyeblikket. Jeg prøvde, og ville elsket å ha hatt med flere. Jeg liker ideen med selskap sier Kohan. Men du vet alle de nye personene vi dro med til Orange er fantastiske, og når vi går til et nytt prosjekt i framtiden er jeg sikker på at jeg vil ta med noen fra Orange med.

orangeisthenewblackcast

Sesong 2 vil starte med en stor endring

Orange is The New Black forsetter trenden til Netflix om fornyelse og en ønsket dobling av antall originaler. Netflix har i det siste fornyet Hemlock Grove i tillegg til sesong 2 av Orange is The New Black. House of Cards ble på sin side plukket opp med en ordre på 2 sesonger.

Angående hva vi vil få se i sesong 2 var ikke så mye bestemt enda, men vi kan forvente oss endringer.

– Vi begynner å starte nå, du vet jeg tror vi bare forsetter historien. Det er så mange karakterer vi er nysgjerrige på, og vi ønsker å snakke mer i dybden og gå videre med det. Nå snakker vi veldig mye om temaene og sånt. Det er ikke fastsatt enda. […] Men jeg tror den første episoden i sesong 2 vil starte med en stor endring, og det vil være noe stort. Vi har vårt format, men igjen så liker jeg ikke å ha harde og faste regler, fordi vi har denne friheten og jeg ønsker å ta friheten til det. Så vi kartlegger dette nå.

Har planer med HBO også

På spørsmål om Kohan er noe planer utenfor Orange Is The New Black forteller hun at hun har andre planer også.

– Du vet jeg har et pilotprosjekt på HBO akkurat nå som du vet jeg har høye håp for, og jeg utvikler flere prosjekter med noen av mine forfattere som jeg håper de kan gå til og drive deres egne serier [i fremtiden]. Så jeg har alltid noe i beholderen, men jeg har ikke mye gress som vokser på meg, jeg er ikke god når jeg ikke gjør noe. Så jeg ser alltid mot fremtiden fordi det er en usikker bransje. Så lenge jeg kan komme opp med ting, så vi jeg prøve å gjøre noe med dem.

 

Hele første sesong av Orange is The New Black slippes i sin helhet 11. juli.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer