Luck og Lov & Orden-skuespiller Dennis Farina har gått bort

Dennis Farina er ikke et kjent navn, men for dere som har sett litt tv de siste 20 årene har nok sett han par steder.

Personlig husker jeg han godt fra Lov & Orden, en av seriene jeg spesielt i tenårene så mye på. Der spilte han i 2 sesonger etterforsker Joe Fontana som tok over for Lennie Briscoe (skuespiller Jerry Orbach ble dårligere, og døde stund etter av kreft).

Annonse

I det siste har han dukket opp i en episode av New Girl, og før det dukket han opp i dramaserien Luck på HBO. En dramaserie som var en av favorittseriene mine i 2012 som dessverre fikk et for lite liv på tv-skjermen.

Farina virket alltid som en grei fyr, og jeg likte rollene hans her og der, spesielt i Lov & Orden og Luck (hvor han spilte høyrehånden til Dustin Hoffman sin karakter). Det litt spesielle med Farina var valget om å gå fra politmann til skuespiller etter 18 år som politimann. Det er på mange måter inspirerende.

Det er kanskje litt derfor han på mange måter passet så bra i rollen som Joe Fontana, selv om karakteren aldri fikk noe særlig stort å gjøre på Lov & Orden. Han bare passet inn allikevel. En god karakter-skuespiller uansett, som jeg også likte hva han bidro med på Luck.

Suespilleren dukket opp i minst 70 filmer og tv-serier, men startet ikke med skuespill før han var 37 år gammel. Han har hatt en tendens til å si fuck i flere filmer, men hvem skuespiller som var aktiv og i startfasen på 90-tallet sa ikke stygge ord?

Farina vil bli savnet for meg uansett, en god skuespiller som bare virket ålreit i hvert eneste intervju uansett hvor mye han kunne ende opp med å banne. Skuespilleren døde i Arizona 69 år gammel.

Du kan lese mer om skuespillerens dødsfall hos Hitfix.com via tv-kritikeren Alan Sepinwall som har et enda større kjentskap til skuespilleren enn meg.

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom