Veep og Rectify fornyet for nye sesonger

Sundance Channel sin første originale serie Rectify blir fornyet etter meget god omtale av kritikerne. Samtidig er også HBO svært fornøyde med Veep som nylig hadde seerrekord i vår, og gir den en ny sesong etter å ha tidligere fornyet Game of Thornes i vår.

rectify__130501155750-275x154Først ut til å bli fornyet i kveld var Rectify som er den første originale serien fra Sundance Channel, en underkanal av AMC som er kjent for serier som Mad Men, The Walking Dead og Breaking Bad.

Annonse

Serien fokuserer på Daniel Holden (Aden Young) som returnerer til det normale livet etter å ha sonet 19 år på death row før DNA-bevis viste at han ikke var drapsmannen.

Serien har vært varmt mottatt av flere amerikanske kritikere, og Sundance Channel begrunner den positivte omtalen som en hovedgrunn til at kanalen velger å gjøre en fornyelse av serien som hadde en kort første sesong på 6 episoder. Sesong 2 som vil ha premiere i 2014 på kanalen vil være på 10 episoder.

Rectify er skapt av den Oscar-vinnende produsenten (og skuespiller) Ray McKinnon som lagde den Oscar-vinnende kortfilmen The Accountant er klar med sin første tv-serie. McKinnon som vi på skuespiller-sida har sett i roller på serier som Deadwood og Sons of Anarchy får med seg den Oscar-vinnende produsenten Mark Johnson, kjent for filmen Rain Man og kritikerroste tv-serien Breaking Bad.

veepHBO har også fornyet en serie i dag. Veep blir fornyet  for en ny og tredje sesong i 2014 på 10 episoder. Fornyelsen kommer i kjølevannet av oppturen i seertallene komiserien satt til  Washington D.C. hadde på søndag, med nærmere 1.3 millioner seere.

Serien som er skapt av Armando Iannucci (kjent for The Thick of It). Seinfeld-stjernen Julia Louis-Dreyfys har hovedrollen som Visepresident Selina Meyer, en rolle som i fjor ga henne en Emmy-pris for beste kvinnelige hovedrolle i en komiserien. Serien inneholder også Tony Hale, Anna Chlumsky, Reid Scott, Matt Walsh, Timothy C. Simons, og Sufe Bradshaw.

Luck og Transformers-skuespilleren Kevin Dunn som ble introdusert nylig på serien fikk sin rolle på serien oppgradert til en fast rolle på serien, noe som vil bli med i sesong 3. Dunn vil som tidligere skrevet også være med i første sesong av HBO-serien True Detective med stjerner som Woody Harrelson og Matthew Mcconaughey i hovedrollen.

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom