Kan The Strain være den potensielt neste store vampyrserien?

Annonse

Etter å ha vært med i utvikling av en Hulken-serie som ikke ser ut til gå noen vei har Guillermo del Toro i flere år nå vært involvert i tv-prosjekter. Men med et av hans prosjekter i utvikling for tiden ser det ut som et av hans prosjekter endelig ser ut til å gå i havn.

Guillermo-c
Guillermo del Toro

TV-utgaven av The Strain, basert på vampyrnovellene del Toro skrev med Chuck Hogan har gått framover i det siste. Etter å ha vunnet rettighetene til prosjektet mot HBO og andre har FX Networks (kjent for serier som Sons of Anarchy og American Horror Story) sikret seg prosjektet med Carlton Cuse (Lost, Bates Motel) og bestilt en pilotepisode som vil bli filmet inn i sommer.

Nå starter castingen med allerede noen lovende valg av skuespillere.

house-of-cards-corey-stoll
Corey Stoll Foto: Netflix

Corey Stoll (House of Cards) har fått hovedrollen i prosjektet, med Kevin Durand (Lost)  i en av birollene i pilotprosjektet som beskrives som også en thriller.

Bøkene fra del Toro og Chuck Hogan starter boka med at et Boeing-fly lander på den kjente flyplassen JFK uten noe tegn til liv om bord. Dr. Goodweather som utforsker biologiske trusler for CDC som blir tilkalt og oppdager at alle passasjerene om bord er døde, og det er tegn til at en mystisk skapning har vært om bord flyet. Eph ender opp med å samarbeide med den tidligere professoren Abraham Setrakian som også overlevde Holocaust. De to danner en uvanlig gruppe mennesker som representerer menneskehetens eneste håp for overlevelse når en stor gruppe vampyrer plutselig gjør sivilisasjoner til deres middagsbord.

Flamer-Kevin-Durand
Kevin Durand. Foto: ABC

Stoll vil ha hovedrollen som Dr. Ephraim Goodweather. Mens Durand har birollen som en andregenerasjons Ukrainsk-amerikansk mann som tidligere jobbet med skadedyr, som nå er engasjert til å bli med i kampen mot vampyrene som har invadert New York.

Med alt nevningen av vampyrer så lover det kanskje ikke mye med tanke på hvordan vi har fått servert disse skapningene den siste tiden med Twilight, The Vampire Diaries og True BloodThe Strain går litt utenfor typiske vampyr-egenskaper ettersom de i bøkene ikke har noe krefter til å forføre eller glimre mennesker. De og parasitter, skall av deres tidligere menneskelig form ute etter blod for næring, mens de sprer ormer for å konvertere ofre inn til flere vampyrer under kontroll av en hersker.

Med de første castingene og potensial er uansett dette en av mine favoritter blant pilotprosjekter denne våren. At den har god støtte fra kanalen, og er nesten forventet til å bli plukket opp til serie av FX Networks etter utvidelsen til kanalen er et godt tegn. Prosjektet blir ifølge Deadline.com viet en del penger i bare for konstruksjon av skapningen av monstrene for pilotepisoden.

Vi vil forsette å gi mer fokus på flere lovende piloter i dagene som kommer.

4 KOMMENTARER

  1. Har lest den første boka. Likte det middels. Ikke nok til å fullføre trilogien. Har derfor middels forhåpninger til denne serien.

    • Nå har det vært tilfeller på film og tv hvor svake bøker har blitt noe bra. Med tanke på at FX Networks viser såpass interesse for prosjektet er forhåpningene fremdeles der selv med den litt kjipe førsteboka i bakhånd. Carlton Cuse er en fyr som kan «fleske» ut karakterer, og riktig hvis han kjører det han så langt har gjort med Lost og Bates Motel.

  2. Har lest den første boka. Likte det middels. Ikke nok til å fullføre trilogien. Har derfor middels forhåpninger til denne serien.

    • Nå har det vært tilfeller på film og tv hvor svake bøker har blitt noe bra. Med tanke på at FX Networks viser såpass interesse for prosjektet er forhåpningene fremdeles der selv med den litt kjipe førsteboka i bakhånd. Carlton Cuse er en fyr som kan «fleske» ut karakterer, og riktig hvis han kjører det han så langt har gjort med Lost og Bates Motel.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X