Påsketips

Del nyheten

Påsken er over oss, så vi klinker like godt til med noen varierte påsketips for fri dagene-

Seriene vi anbefaler er ikke nødvendigvis på listen fordi de er bedre enn alt annet. Dette er en rekke serier som fortjener å bli sett fordi de er gode og ikke blir nevnt så ofte,  det er ikke nødvendigvis fordi vi mener de er bedre enn alt annet. Det er også meningen å ha litt variasjon i tips, alt etter om du er på jakt etter action, drama, thriller, komikk eller noe for de yngre.

 

Terriers

terriers_bred

Terriers kan virke som en litt laidback serie rundt de to privatetterforskerne Hank (Donal Logue) og Britt (Michael Raymond-James), men under overflaten har den et flott fokus på en rekke teama – enten det er om familie og feilgrep eller kampen mellom de rike og de fattige. Serien viser på en imponerende måte mennesket som individer og er veldig interessert i ideen om at ingen er som de ser ut til å være. Det er mer med mennesket enn det din typiske CSI serie vil påstå. Folk er ikke bare god og ond – det er en grunn til at vi er de vi er.

Serien er rett og slett av de mer optimistiske seriene når det kommer til hvordan vi ser på livet. Den har også en sabla god miks av drama, krim og komedie. Terriers har også flere skuespillere som gjør svært gode roller. Det er synd å tenke på at serien ikke fikk mer levetid, men heldigvis avsluttes serien med en avslutning som er åpen og uten en cliffhanger. Det er en serie det ikke finnes noe unnskyldning for å ikke sjekke ut. Den er fra kanalen som leverer andre gode serier som Sons of Anarchy og Justified.

Terriers er tilgjengelig på amerikanske Netflix. 

 

Arrested Development

arrested_bred

Med en fjerde sesong på vei fra Netflix er det veldig aktuelt å se Arrested Development på nytt, og dere som ikke har sett serien tidligere kan bruke påsken til å bli kjent med denne herlige familien. Serien er en av de største kultseriene blant tv-komedier, og anses å være en av tidenes morsomste serier.

Med grensesprengende, oppfinnsom og surrealistisk komikk er Arrested Development en komiserie som generelt ikke lages så mye av. Hver karakter i serien er unik og har ekte og særegne personligheter. Det er virkelig ikke noe grunn til å ikke sjekke ut serien om den helt uvanlige Bluth-familien og deres omgangskrets.

Puberty Blues

puberty_bred

Puberty Blues høres kanskje ut som nok en hjerteskjærende tenåringsserie, men ikke la tittelen skremme deg. Dette australske dramaet (som er fornyet for sesong 2) tar deg tilbake til 70-tallet og forteller en rørende og ektefølt historie om bestevenninnene Sue og Debbie og deres vennskap, ønsket om å være populære, få seg kjærester og hvordan takle forvetninger til sex og rollemønstre. Vi får også innblikk i foreldregenerasjonen gjennom tre par som på hver sin kant sliter med blant annet kommunikasjonsproblemer og utroskap.

Dette er ingen glossy, amerikansk versjon. Hele serien, fra sett, kostymer og til fargefilter bidrar til at du blir dratt med til et tiår som mange av oss antagelig ikke kan så altfor mye om. Verden var på mange måter helt annerledes, men følelsene og teamene er gjenkjennelige. Les mer om serien i Monas serieanmeldelse.

 

Shameless (US)

shameless42424

Vi vet det er noen som følger med på den amerikanske utgaven av Shameless her, men den fortjener en ekstra benevning litt fordi serien forsetter å være en glede i hverdagen, og det er sikkert noen som enda ikke har sjekket den ut. Den svært uvanlige historien om fyllikene, dop, kriminaliteten,  kjærligheten, barna og forholdene til Gallagher-familien er en av de mest oversette seriene på tv for tiden.

William H. Macy og Emmy Rossum leder serien på hver sin måte. Komedien i serien er bedre når det kommer til Frank (Macy), mens dramaet er fantastisk ved flere anledninger når det kommer til Rossum som leverer en Emmy-verdig rolle hver sesong på serien. Hvis du leter etter en serie som klarer på sin ærlige å måte å fortelle en historie om en kaotisk familiesituasjon er den amerikanske utgaven av Shameless virkelig veien å gå. Mange av endringene den amerikanske har gjort fra den britiske har serien tjent spesielt på, som det å gjøre Fiona (Rossum) seriens kjerne for de fleste seere, med Frank (Macy) som det sorte fåret som bare er der.

 

Criminal Justice

criminal_bred

Fengselsdrama med en dose krim er en kort beskrivelse av Criminal Justice, som viste år før The Hour Ben Wishaw i en fantastisk god rolle.  Noen ganger føles det som serien leverer budskap om at uskyldige er og har blitt satt i fengsel, og hvor lett ting i grunn kan ende på grunn av politiets ønsker, kapasitet o.s.v. Serien sier noe som veldig få faktisk velger å innse, enten politi eller stater over hele verden om hvor lett de juridiske systemene kan feile.

Det er en serie som leverer ny historie og karakterer per sesong, for i sesong 2 og siste sesong av serien blir vi kjent med en kvinne spilt av Maxine Peake. Om du vil sjekke ut den beste sesongen, gå for den første sesongen på 5 episoder som leverer  Ben Wishaw sin beste rolle på tv-skjermen i lag med Homeland-skuespilleren David Harewood og Oscar-nominerte Pete Postlethwaite sin siste tv-rolle.

Strike Back

strike_bred

Strike Back er en serie som nå for tiden kommer fra Cinemax, kanalen bak nykommeren Banshee som har vist seg å være populær blant noen av leserne våres. Strike Back er i gråsonen til å bli kalt en guilty pleasure, men en god en om man leter etter serier som piffer til med mer action enn de fleste serier i dag. Serien har sin sjarm med sin tidvis skrape skriving og sex på sin passelige cheesy måte, samtidig som serien har et godt øye for detaljer slik actionserier burde ha. Et pluss er også at serien klarte å gjøre kvinner tøffe, spesielt med Rachel Dalton (Rhona Mitra) i seriens forrige sesong i fjor.

Selv med Sullivan Stapleton og Philip Winchester som tok over hovedrollene etter den første sesongen (fra Sky1, ikke Cinemax) har serien vist at den klarer seg godt med en forandring, en forandring som også gjorde serien mer fokusert når Cinemax overtok ansvaret. Allikevel er også den første sesongen noe som er verdt å sjekke ut, selv bare for å se The Walking Dead-stjerna Andrew Lincoln og Richard Armitage fra Hobbitten i aksjon.

Rubicon

rubicon_bred

Om du er ute etter en skikkelig god påskekrim bør du sjekke ut denne praktfulle spionserien fra kanalen bak Mad Men, The Walking Dead og Breaking Bad. Dessverre fikk den kun en sesong grunnet sviktende seertall, men kvaliteten er det lite å utsette på. Dette er en av de beste ukjente perlene fra det siste tiår, som er en hyllest til 70-tallets spionthrillere.

Serien starter med den unge analytikeren Will Travers kommer over noe mistenkelig i et kryssord og varsler sin overordnede. Det er starten på en rekke hendelser, hvor livene til alle som involveres mysteriet står i fare. Serien har noen av de beste og mest velspilte karakterene man kan håpe på i en kriminal og det bedagelige tempoet er som skapt for dem som ønsker en krimserie å kose seg med i påsken. Sjekk gjerne ut vår anmeldelse av serien.

 

Sleeper Cell

sleepercell32

24 tok helt overtak på terror-relaterte dramaserier på tv-skjermen den tiden Sleeper Cell gikk. På grunn av dette gikk serien veldig i skyggen, tiltross for at serien var meget god. Serien er veldig involverende fordi den er godt castet, og fokuserer på sensitive temaer.

Vi følger Michael Ealy som agent som må infiltrere en terrorist-celle ledet av Farik (Oder Fehr). Serien er skrevet godt, og likhet med Homeland har den nok twister til å holde deg gående til å se hva som skjer videre. Måten historien utvikler seg og detaljene serien har gjør serien troverdig og muligens veldig sann. Vi leser om terror ofte, og dette er en av de seriene som prøver å vise dette på en troverdig måte, det er bare ikke Homeland som gjør dette.

Awkward

Awkward424242

Er du på jakt etter en mer lettbent påskeunderholdning, så hvorfor ikke gi MTV-komedien Awkward en sjanse? MTV beviser her at de evner å produsere mer enn bare skandaløs tenårings-reality. Serien er basert rundt det unge sosiale utskuddet Jenna Hamilton, som etter at hun får et anonymt brev som forteller henne hvordan hun bør endre seg, blir hun utsatt for en ulykke. For omverden derimot ser det ut som om hun har prøvd å begå selvmord. Jenna bestemmer seg for å gjøre det beste ut av de kjipe omstendighetene hun befinner seg i, og blir etter hvert godt kjent av sine medelever gjennom bloggen sin. Legg til hemmelige forhold, trekant-drama, bitchy jenter, håpløse foreldre og en skrullete skolerådgiver, og du har en herlig keitete og til tider hjertevarm serie å kose deg med.

Luther

luther

Mørk, dyster og fengende britisk krim med noen av de beste og mest skremmende skurkerollene. Denne serien har kun en håndfull episoder per sesong, så her har man gylden anledning til å få sett det som er. Idris Elba (The Wire) gjør en god figur som kriminalitetsbekjemper som har et litt unormalt valg av en medhjelper.

Påske og britisk krim av høy kvalitet – hvam mer kan man egentlig be om?

Dine tips

Noen gode serier som du mener man bør sjekke ut i påsken? Vi hører gjerne fra deg i kommentarfeltet.

Annonse
X
X
X