Foto: Tappeluft Pictures/NRK

Showtime, den amerikanske kabel-tv kanalen bak serier som Homeland, Dexter og den amerikanske utgaven av Shameless har siktet inn øynene på en amerikansk utgave av Hellfjord.

wrikola__130321203941
Tommy Wirkola

Norske Tommy Wirkola forsetter samarbeidet med Will Ferrell og Adam McKay i nok et prosjekt etter kinosuksessen Hansel & Gretel: Witch Hunters. Ikke bare kan det bli en oppfølger av Hollywood-debuten til Wirkola, men nå kan Hellfjord være den første norske tv-serien som blir lagd på en amerikansk versjon av til amerikansk tv.

Deadline melder at Showtime har kjøpt opp prosjektet fra Wirkola, Ferrell og McKay til utvikling på kanalen. En potensiell pilotepisode vil bli regissert av Wirkola selv, med Ferrell og McKay sitt produksjonstudio Gary Sanchez blir med i produksjonen.

Wirkola, Stig Frode Henriksen og  Zahid Ali vil være med som produsenter i likhet med originalen på NRK, i tillegg til Kjetil Omberg og Terje Strømstad fra produksjonselskapet Tappeluft som produserte serien. Også Patrik Syversen som styrte serien returnerer til å produsere den mulig amerikanske utgaven.

Annonse

Til Comoyo Filter har Omberg uttalt at de ikke vet enda hvor den mulige piloten skal spilles inn:

– Akkurat hvor i USA serien skal utspille seg ikke helt klart, men de må finne sin utmark. Om det blir en fiskeby eller hillbillyland, vet vi ikke ennå. Eller, vi vet endel – men kan ikke si så mye.

ferrell_l
Adam McKay og Will Ferrell

Comoyo Filter skriver også at serieskaperne leter etter skuespilleren i hovedrollen allerede nå. Noe som kan tolkes på to måter.

Ene er at prosjektet i grunn allerede er bestemt skal produseres en pilotepisode av uten at det blir offentliggjort. Eller det kan være at castingen av en hovedrolleinnehaver er i gang tidlig for å få mer med på forhandlingsbordet til Showtime, uten å innblande en casting-sjef på regninga til kanalen.

Vi nevnte i årskavalkaden for 2012 at Hellfjord ble våres favorittserie blant norske serier i 2012.

Ferrell og McKay har tidligere på tv-serie fronten vært med å produsert, regissert og spilt i Eastbound & Down på HBO hvor Ferrell har vært å sett som karakteren Ashley Scaaefer.

 

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer