Deception – flatt og selvhøytidelig såpedrama

Del nyheten

På papiret ser NBC-serien Deception ut til å være en såpeserie skåret ut fra samme lest som ABCs suksess Revenge. Begge handler om en sterk kvinne som infiltrerer et velstående miljø hun har gamle bånd til for å rette opp i gamle synder. Begge seriene er såpeserier smekkfulle med mord, sexy situasjoner, sexy mennsker og ekstravagant livstil.

Forskjellen er bare at Revenge vet at det er en såpeserie og omfavner sjangeren fullt ut. Deception derimot tar seg selv altfor seriøst.

For der hvor Revenge har klart å bli en avhengighetsskapende guilty pleasure serie, fremstår Deception etter to episoder som en dårlig oppbygget historie med svakt manus, og som virkelige ikke klarer å utnytte potensialt i gode skuespillere som Victor Garber, Tate Donovan og Meagan Good.

deception-logo-banner

Etter to episoder så har ingen av karakterene klart å engasjere meg nok til at jeg føler noen som helst trang til å følge deres innviklede liv av hemmeligheter, løgner og mord. Det virker som om de prøver å skape en slags The Killing-aktig oppbygning med en myrdet kvinne og hvor etterforskerne er omgitt av personer med hemmeligheter, motiver og skjulte agendaer. Og for å sagt det med en gang: De klarer det ikke.

Vivan Bowers er død og hennes rike familiemedlemmer er alle mistenkte. Joanna (Good) er en etterforsker i politiet som blir overtalt til å gå undercover hos familien ettersom moren hennes tidligere jobbet som husholderske der og hun kjenner dem. Plottet er tynt og da bør de helst lesse på med ekstra såpebobler for at det skal bli gøy å se på. Her skummer det ikke en gang i vannflaten.

Skuespillerne som er hyret inn er slett ikke av den dårlige sorten. Spesielt så jeg frem til å se Victor Garber på tv-skjermen igjen, men dessverre så klarer heller ikke hans nærvær å heve kvaliteten nok til at dette blir spesielt severdig. Dialogen føles ofte påtvunget og kjemien uteblir stort sett mellom de fleste av karakterene.

Revenge lykkes først og fremst fordi de lar karakterene blomstre og virkelig leke seg. Hele skuespillerstaben i Deception kunne med fordel tatt seg en pjolter før de startet dagen for stemningen er så til dels dyster og man får følelsen av at serien tar seg selv mer alvorlig enn den strengt tatt har noen grunn til å gjøre. Unntak er LaNasa som den småforfyllende Sofia. Men hun er også den eneste som virker å ha fått memoet om at dette er en såpeserie og ikke tungt karakterdrama.

Hvis du går Deception i møte i håp om å finne et godt mordmyserium, så anbefaler jeg deg heller å ta en titt på AMC-serien The Killing. Og er det såpe-drama blant de rike og vakre du trakter etter, så er ABC-serien Revenge et mye bedre alternativ. For hvis du tror at Deception vil gi deg timer med god underholdning, så er jeg redd du bedrar deg selv (pun intended). Vi får håpe at serien klarer å snu trenden før den blir plukket av sendeskjemaet.

Annonse
X
X