BBC kansellerer The Hour

BBC gjør en kjip beslutning. Det glimrende periodedramaet The Hour med Ben Whishaw, Dominic West og Romola Garai i hovedrollene kanselleres etter 2 sesonger av BBC.

The Hour returnerer dermed ikke med en tredje sesong i år. BBC bekreftet i dag at de har kansellert dramaet rundt det fiktive nyhetshowet «The Hour».

Annonse

Mye av grunnen til at serien trolig kanselleres er fallet i seertallet i Storbritannia som startet gode i sesong 1, men ble nesten halvert i sesong 2. Dette tiltross for at serien har vært nominert for både en Emmy og 3 Golden Globes i fjor for blant annet beste miniserie eller film for tv.

Kanselleringen av The Hour var uten tvil for min del en kjedelig nyhet. Sesong 2 var en forbedring fra en allerede god sesong 1 i 2011. I sesong 2 viste serien seg godt fram med å gå dypere og mørkere enn det serien tidligere beveget seg i, med mer variasjon i form av flere sjangere og fokus på b.l.a. annet de homofiles rettigheter, porno, korrupsjon, og nok en gang etikken til journalister på tidlig 50-tallet i Storbritannia.

Kanskje Dominic West angrer på å sagt nei til rollen som Mance Ryder i Game of Thornes nå? Rollen ble først tilbud til West, men endte opp til Ciarán Hinds. For de som ikke er kjent med The Hour så deler serien et par skuespillere med det populære fantasy-dramaet som Oona Chaplin og Anton Lesser som vil dukke opp på fantasty-dramaet i år.

BBC kansellerte også den originale utgaven av Being Human i forrige uke, og Merlin ble avsluttet i fjor (siste episode ble sendt 24. desember).

BBC bekrefter avslutningen av Life’s Too Short

lifes too short

BBC har også offisielt sagt stopp for mer Life’s Too Short, men dette var i grunn gamle nyheter da HBO bekreftet dette i januar.

Som nevnt i januar vil det allikevel komme en spesial som en avslutning for fans av serien rundt Warwick Davis. I går ble det bekreftet at Val Kilmer vil dukke opp i spesialen, som også vil være en gjenforening for Davies og Kilmer på tv-skjermen etter de spilte sammen i  Villow fra 1988.

 

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom