Annonse

Magic City gjør alt den kan for å forføre med sex, vold og intriger. Litt synd et forutsigbart plott og  kjedelige karakterer ødelegger litt av moroa.

Året er 1959, hotelleier Ike Evans har styrer i kongerriket sitt Miramar Playa Hotel. Men så gir ringvirkninger av Castros herjinger på Cuba han hodebry i det Ben Diamonds, hotellets deleier og beryktede gangster, sjekker inn etter et opphold i Havana.

magic city

Dette er et ambisiøst prosjekt ment å kombinere politikken rundt Cuba, CIA-aktiviteter og gangsterorganisasjoner for så å vise hvordan det påvirket livet til amerikanere – i dette tilfellet de som jobber ved Miramar Playa Hotell. Det er nok fortsatt et stykke igjen før serien klarer å sy det hele sammen til et velfungerende maskineri, all den tid historien blir avbrutt at forbudt kjærlighet og et særdeles sex-fiksert fokus.

Det er lite å utsette på produksjonen. Hotellet er nydelig, det er lagt en hel del arbeid ned i å gi et distinkt 60-talls preg over dette majestetiske luksusbygget. Serieskaper Mitch Glazer bruker sin egen bakgrunn som hotelansatt i Miami på 50-tallet til å skape et realistisk miljø. Regien er god, men kanskje litt for trygg og lite eksperimentell. Dessverre er både ansatte og beboere på hotellet ganske så kjedelige. Noen unntak er det, først og fremst når nydelige mennesker kler av seg i seksuelle eventyr, men man kan da forvente at en dramaserie har mer å tilby enn det.

Annonse

magic city ike

Ike Evans er tiltenkt å være en interessant figur, men med den lavmælte portretteringen fra Jeffrey Dean Morgan (Grey’s Anatomy) ser han for det meste bare trøtt og sliten ut. Såpass at det smitter over på meg som seer. Det at han er den mest interessante karakteren i serien lover i så måte ikke så alt for bra. Hans to sønner er pene karikaturer som like godt kunne spilt Hardy-guttene. Det er rebellen Stevie (Steven Strait) og speidergutten Danny (Christian Cooke) – hvor sistnevnte er den som ser ut til å ha det mest interessante utgangspunkt og blir spilt av den beste skuespilleren, men han får heller lite spilletid.

Sesongen fokuserer mye på Stevies affære med gangstersjefen Ben Diamonds frekke og sexy kone Lily (Jessica Marais). Det er, kombinert med Ikes stadig mer innviklede problemer med myndighetene og Ben Diamonds, ment å fungere som sesongens store spenningselement. Men hverken Stevie eller Lily makter å bli karakterer av interesse, så det hele blir som et sandslott. Pent å se på, men lett å rive ned.

magic city ben

Danny Huston i rollen som Ben Diamonds er den store trusselen i et litt for overfylt karaktergalleri – han er Magic Citys svar på Tony Sopranos. Men han fremstår som atter en karikatur i en serie som gjør alt for lite arbeidet med å gi oss karakterer det er verdt å engasjere seg i, han når hverken Tony Sopranos, Nucky Thompson eller Tom Kane til knærne. Han er alfahannen og konen har å følge hans strenge regler. Det blir som et dukkehjem, men ikke med den kvaliteten Ibsen i sin tid ga oss.

Starz har vist at de kan servere grafisk og fengende action i Spartacus og særegent og interessant drama i Boss, det hadde vært kjekt om de klarte å følge opp med dette periodedramaet. Men med mindre de gjør noen grep med karakterene forblir det hele som et pent bygg med kjedelige beboere. Litt av utfordringen er at det er så mange faste karakterer, som gjør at de fleste knapt føles som gjesteroller. Den knytter eksempelvis flukten fra Cuba med en av de hotellansatte, men det som skal være en ganske trist og gripende konklusjon av den historien blir et antiklimaks fordi det aldri blir gjort nok til å engasjere meg som seer.

Slik fortsetter serien med de fleste historiene og man blir ofte etterlatt ganske likegyldig.

Jeg er ingen motstander av å forsøke å bygge opp et spenningsdrama i et ganske sakte Mad Men-tempo og det kan godt være første sesong kan bli et fundament til noe bedre i sesong 2. Men i 2012 gjorde Luck, Boardwalk Empire og Boss dette så betraktelig mye bedre og det lover ikke godt for serien om den ikke får opp tempo og spenning i fremtiden. Serien gikk inn i sesong 1 med vissheten om at den ville bli fornyet, som gir håp om et fundament som gir bedre avkastning når sesong 2 dukker opp en gang i 2013.

 

Konklusjon

Vi er prisgitt med flere gode spenningsdrama de siste årene, dessverre for Magic City blir den i det selskapet en lettvekter som ikke all verdens sex og nakenhet kan redde den fra. Om du er ferdig med Boardwalk Empire, Mad Men, Sons of Anarchy og Boss er den ikke et direkte dårlig alternativ – men forvent deg ikke samme høye kvalitet og spenning. Det er en sexy og vakker serie med høye produksjonsverdier, men enn så lenge engasjerer den ikke nok til å bli ansett som noe mer enn eyecandy.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
8 Comments
Flest stemmer
Nyeste Eldst
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer