HBO starter utviklingen av ny miniserie satt til andre verdenskrig fra Hanks og Spielberg

Annonse

HBO har startet utvikling av en ny miniserie fra Playtone med Tom Hanks og Steven Spielberg involvert nok en gang. Hva som trolig blir oppfølgeren til Band of Brothers og The Pacific vil ta for seg krigen som foregikk oppe blant skyene.

Etter at HBO og Playtone startet samtaler om en ny miniserie i fjor har HBO nå bekreftet at prosjektet er satt i utvikling på kanalen melder The Hollywood Reporter.

Miniserien vil følge krigen i lufta over Europa, med fokus på det amerikanske luftforsvaret – mer bestemt offiserer og tjenestemennene i  Eighth Air Force som kriget mot Nazi-Tyskland under andre verdenskrig. Med base i England og en tøff krig i luften gikk mennene i “Mighty Eighth” gjennom enestående psykiske, psykologiske og moralske utfordringer.

Miniserien vil bruke kildemateriale fra historikeren Donald L. Miller og hans bok Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany. Annet kildemateriale vil trolig også bli brukt i miniserien. The Pacific ble sammenslått av flere memoarer og bøker skrevet av flere av hovedpersonene i miniserien.

Steven+Spielberg+Tom+Hanks+Premiere+HBO+Pacific+Bo2-J2XIFgll
Steven Spielberg og Tom Hanks samarbeider igjen om miniserie på HBO. Foto: HBO

På prosjektet til HBO vil Steven Spielberg, Tom Hanks og Gary Goetzman igjen være produsenter via Playtone og Amblin Television. HBO har diskutert en ny miniserie i flere måneder, og har nå skaffet seg muligheten til å kjøpe rettighetene til å lage en miniserie ut av boka til Miller nå som prosjektet har gått i utvikling.

Justified-skaper Graham Yost som skrev flere episoder av Band of Brothers og The Pacific fortalte nylig til The Hollywood Reporter at han var interessert i å igjen jobbe med Hanks og Spielberg på en ny miniserie satt til andre verdenskrig. Yost vil trolig bli med i prosjektet avhengig av hva han får tid til, ettersom han både er seriesjef for Justified, og styrer det kommende spiondramaet The Americans sammen med Joe Wiseberg.

En miniserie som HBO nå har satt i utvikling vil koste og kreve stor økonomisk forpliktelse for å lage store sett, mye effekter o.s.v. på grunn av historien til prosjektet og en stor cast. Band of Brothers kostet i sin tid 125 millioner dollar å produsere, og The Pacific hadde et budsjett på 200 millioner dollar. Flere andre millioner dollar ble også brukt til promotering av begge seriene.

Både Band of Brothers og The Pacific har ført til at HBO har fått mye prestisje, og har endt opp med mye priser under prisutdelinger som Emmy Awards. Band of Brothers ble nominert for 19 Emmy`er og vant 6. The Pacific tok med seg hjem 8 Emmy`er i 2010, mer enn noe annet program det året.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X