En humørfylt og selvironisk Kevin Reilly møtte tirsdag journalister og svarte på en rekke spørsmål, hvor Fringe og en mulig Shyamalan-produsert miniserie ble tema.

Reilly er president i TV-selskapet Fox og har hatt en ganske tøff høst bak seg, med ganske så sviktende seertall. Han hadde ingen problemer med å innrømme at han og Fox rotet det til i høst,  men lovet mye spennende fremover.

 

Glad for å gi Fringe en verdig avslutning

Selskapet hans har fått gjennomgå de siste årene etter at populære serier som Firefly og Dollhouse ble økset ganske tidlig. I det siste har kanalen som i sin tid begeistret med nyskapende serier som 21 Jump Street og X-Files gjort en god jobb med å vinne tilbake fansens tillit ved å la Fringe få stå løpet ut – selv om den ikke har hatt seertallene til å forsvare det. 18. januar er det slutt for serien,

«Det er herlig å endelig kunne se en serie nå målstreken på en flott måte for fansen, som ikke blir avspist med en noe uferdig» og sammenlignet det med hva de i sin tid gjorde med X-Files.

La oss bare håpe at fremtidige serier får samme omtanken, noe som burde bli lettere med tjenester som Hulu og Netflix – hvor føljetonger lettere kan opprettholde et publikum.

 

M.Night Shyamalan bringer mystikk i serieformat

Videre snakket han om jakten på den nye Twin Peaks, hvor han tror de har noe på gang med miniserien Wayward Pines. Prosjektet har som mål å komme på luften i 2014. Ledet av Shyamalan er det nok automatisk gitt at det blir sære mysterium, så får vi håpe det blir mer i stil med hans første filmer og ikke søppelet han har klart å levere fra seg de siste årene.

Annonse

Basert på boken Pines er dette en thriller om en Secret Service-agent som drar for å finne to savnede agenter i en by hvor merkelige ting foregår. Jupp, i det minste minner plottet om den geniale serien som i sin tid satt Fox på kartet.

Selv beskriver Reilly det som «utmerket, det nærmeste til Twin Peaks som jeg har sett». Med de ordene har han vel gitt Shyamalan et forventningspress han sikkert skulle ønske han ikke hadde. Sixth Sense-regissøren er desperat etter å rette opp den ene floppen etter den andre på kinoen de siste årene. Pilotepisoden skal komme senere i år, så får vi se hvordan Fox bedømmer den. Han er også involvert i serieprosjekter som Proof (SyFy) og Lost Horizon (NBC).

Ellers snakket han endel om andre serier som Glee, Raising Hope, Ben and Kate, New Girl og The Mindy Prosject. Komediene gir litt hodebry grunnet skuffende seertall, mens Glee vil få avgjort sin videre skjebne om ikke alt for lenge. I tillegg avslørte han at miniserien The Goodwin Games ikke kommer før tidligst til sommeren.

Reilly lovet også flere store navn som vil bli avslørt det kommende året, i det Fox i større grad satser på miniserier med 10-12 episoder.

Personlig krysser jeg fingrene for at Fox snart får ut noe nytt og spennende. De har absolutt en av de bedre listene over vellykkede nyskapninger de siste par tiårene, det er en trend de forhåpentligvis fortsetter med.

Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer