TVNorge-familien inviterte til presentasjon av vårens saftige tv-meny. For de som liker reality, friske gameshows og dokumentarer om obskure miljøer er det nok mye å glede seg til, men serieelskere fikk ikke servert de aller mest spenstige nyhetene. Allikevel er det flere returnerende godbiter å se frem til på flere av kanalene.

Thomas Giertsen står for det norske bidraget og vil fortsette å utforske pinlighetens avgrunn når mannen returnerer med tredje runde av Thomas Giertsen: Helt Perfekt. I mai vant serien Gullruten for «beste humorprogram» og kanalen har stor tro på at serien skal levere latterkuler også neste år.

I en pressemelding er produsent Rasmus Øyen strålende fornøyd:  «– Vi har med oss de beste i landet på manus og regi. Det gir oss trygghet om at serien holder en gjennomgående høy kvalitet, og forsvarer sin sentrale plass i TVNorges humorsatsing». Klippene vi fikk se tyder i hvert fall på masse naken flauhet – men det gjenstår å se om det også makter å bli artig i en mer helhetlig kontekst.

Thomas Giertsen smiler nå, men denne rideturen ender trolig ikke bra.

Kommunikasjondirektør Svein Tore Bergestuen forklarte at dagens endrede medievaner førte til at det var vrient å finne den nye Lost. Allikevel har hovedkanalen stor tro på at storsatsningen Hannibal vil tiltrekke seg mange seere – med hyggelige temaer som mord og kannibalisme.

Tidligere i dag la vi ut de første bildene av Hannibal, og vi som var til stede på TVNorges presentasjon fikk også sneket til oss en titt på traileren. Mads Mikkelsen er fortsatt glad i å leke skurk – og har ersattet tårer av blod med en appetitt for menneskelever. Dansken oste intellektuell gyselighet i de få klippene vi fikk se og vil forhåpentligvis fylle Anthony Hopkins enorme sko. Verre var det å få tak på Hugh Dancy og Laurence Fishburne – som forble anonyme i sine respektive etterforskningsroller.

Annonse

Det er NBC som produserer serien, og de plukket opp 13 episoder uten en pilotproduksjon. Så godt likte de manuset, visst nok. Det store spørsmålet er om kanalen er den riktige arenaen for vår psykopatiske kannibalvenn. Denne serien er avhengig av blod og mørke for å leve opp til Nattsvermerens store navn, og en viss skepsis knyttes jo til prosjektet når vi vet hvilke restriksjor NBC vanligvis opererer med.

Det blir også et gjensyn med nerdene i den sjette sesongen av The Big Bang Theory, og gjengen i CSI snubler over flere lik i Las Vegas i sesong 13. Person of Interest fortsetter også med nye episoder på nyåret.

På Max går det fortsatt i testestoron – både i fortid og nåtid – med den tredje og siste sesongen av  Spartacus: War of the Damned og sesong 2 av Strike Back. Rebelske romerske slaver og hemmelige britiske agenter passer godt for i mannekanalens målgruppe.

FEM kan vise til nye sesonger av Vampire Diaries (sesong 4), Bundheads (sesong 2), Once Upon a Time (sesong 2) og Switched at Birth som fortsetter fra episode 13.

Vox er nok den kanalen som er mest interessant for serieelskere. Reklamerottene i fantastiske Mad Men er tilbake for runde seks i Norge til våren. De henger derimot litt lenger etter med Shameless og The Borgias, som begge får premiere på sine respektive andresesonger nesten ett år etter amerikansk lansering – og noen måneder etter de gikk på C More Series.

Norske seere for også smake på livet som sherriff i Longmire og på splitter nye Zero Hour, en mystisk, konspiratorisk, paranormal serie som forhåpentligvis ikke blir for innviklet med all sin mystiske, konspiratoriske paranormalitet.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer