Søndag 14.oktober hadde AMC-serien The Walking Dead premiere på sesong 3 i USA og slo like godt alle tidligere seerrekorder for en kabelserie!

10,9 millioner seere totalt så episoden, og dette er 50 % økning fra sesong 2 premieren. Sesong 3 premieren står nå som den mest sette drama-episoden i kabelhistorien.

I målgruppene 18-49 år og 25-54 år hvor serien fra før av holdt rekorden som mest sette drama, så ble de nye rekordene målt til 7,3 millioner seere i gruppen 18-49 år ( opp 52 % fra sesong 2 premieren) og 6,1 millioner blant de 25-54 år (opp 46 %). Disse tallene gjelder alle som så sendingen live + samme dag i opptak.

Faktisk så er The Walking Dead sin sesongåpning den beste i aldersgruppen 18-49 år så langt både blant kabel- og nettverksserier om man ser bort i fra Sunday Night Football. Den toppet også Modern Family sin sesongpremiere på 7 millioner i 18-49 år (live + SD (samme dag)).

Disse tallene er spesielt imponerende ettersom AMC for tiden ikke er tilgjengelig for kunder av satelitt-tv distributøren Dish. Tidligere i sommer har AMC sett et jevnt fall i seertall sammenlignet med samme periode i fjor (mellom 7-9 %). I følge The Wall Street Journal så utgjorde tidligere Dish-kunder ca 13 % av AMC-abonnentene.

Her i Norge kan du få med deg sesong 3 premieren allerede torsdag 18.oktober på Fox Crime kl 21.55!

AnnonseNye episoder av Outlander er ute nå på Viaplay! Klikk her for å se!