NRK skaffer seg rettighetene til periodedramaet Mr. Selfridge

Foto: ITV

NRK har skaffet seg rettighetene til det britiske periodedramaet Mr. Selfridge i forveien av seriens premiere i 2013. Serien fra Downton Abbey-kanalen ITV har Entourage-favoritten og 3 ganger Emmy-vinner Jeremy Piven i hovedrollen.

Annonse

Mr. Selfridge har med Jeremy Piven i sin første tv-rolle etter Entourage og er solgt til både USA, Irland, Finland og Norge før sin premiere på britiske ITV neste år, melder The Hollywood Reporter.

NRK har skaffet seg rettighetene denne uka på MIPCOM 2012. Piven er med serien tilbake i en ny rolle på tv etter 8 sesonger som Ari Gold i HBO-serien Entourage, som han vant 3 Emmy-priser og 1 Golden Globe-pris for.

Piven spiller i serien hovedrollen som den amerikanske entreprenøren Harry Gordon Selfridge i det nye dramaet produsert av britiske ITV Studios for det britiske tv-selskapet ITV. Serien var forventet å bli kjøpt opp av amerikanske og andre utenlandske tv-selskaper, og med Downton Abbey allerede i gang med en ny sesong på NRK virket Mr. Selfridge å være noe NRK ville være interessert i.

Mr. Selfridge forteller historien om en amerikansk mann som prøver å gjøre shopping på 1900-tallet mer spennende med trender –  både nye, spennende, underholdende eller bare eksentriske. Dramaet som er satt til en periode hvor kvinner kom mer til makten. Serien vil vise også andre sider av Harry Gordon Selfridge, som var også en gambler som likte selskapet av showjenter og filmstjerner, samtidig som han var lykkelig gift.

Foto: ITV

Britiske Katherine Kelly har den kvinnelige hovedrollen som Lady Mae, en kvinne med kontakter viktige for Harry sitt voksende imperium. Med i serien er Frances O`Connor (Piccadilly Jim) som spiller Harrys kone Rose. Den franske skuespilleren Grégory Fitoussi vil spille Henri Leclair, Harry sin kreative direktør i butikken hans. I andre roller finner vi Aisling Loftus som butikkassistenten Agnes og Trystan Gravelle (Anonymous) som kvinnebedåreren Victor som er av de ansvarlige for Selfrigdes sin restaurant inne i butikken. Casten rundes av med Zoe Tapper  (Desperate Romantics) som entertaineren Ellen Love som blir det nye ansiktet til Selfridges sin butikk.

Dramaet vil være på 60 minutter per. episode og startet filmingen i april i år. Serien vil være på 10 episoder, for en premiere i 2013 på britiske ITV, amerikanske PBS og NRK med flere.

 

 

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom