Revolution er en serie som ser bra ut på papiret. Den har et spennende premiss og gode folk i ryggen. Tomrommet etter Lost er blitt forsøkt fylt mange ganger, og så langt har det endt med gigantiske mageplask. Med Supernatural-skaper Eric Kripke i spissen, JJ Abrams på produsentsiden og Jon Favreau (Iron Man) i regissørstolen, så er er det lett å få forventinger.  Dessverre er pilotepisoden på langt nær så god som jeg hadde håpet. Det hele starter bra, men samtidig som elektrisiteten forsvinner og teknologien dør hen så mister også episoden mye av piffen.

Revolution starter opp i nåtiden hjemme hos familien Matheson hvor mor i huset (Elisabeth Mitchell) prater i telefonen mens lille Charlie (Tracy Spiridakos) ser på tv og baby Danny hamprer løs på en iPad. Plutselig braser far i huset, Ben (Tim Guinee) inn døren, svett i pannen og vill i blikket. “It’s all gonna turn off and it will never, ever turn back on again” uttaler han heseblesende og ber kona tappe vann i badekar og flasker fort som fy. I all hast laster han ned noe mystisk på en stick. Og det var i grevens tid, for like etterpå går strømmen. I løpet av noen minutter er verden badet i mørke, alle dingsebomser slutter å virke, fly faller ned fra himmelen og motorveier forvandler seg til en eneste lang og permanent kø. Alle former for elektronikk og teknologi har sluttet å virke, og tilsynelatende er elektrisiteten borte for alltid.

So far, so good.

Den post-apokalyptiske tilstanden som oppstår i etterkant av noe slikt hadde i seg selv vært interessant å få et nærmere innblikk i. Forhåpentligvis vil vi mer av dette i form av flashbacks,  men første episode transporterer oss etter knappe fem minutter femten år frem i tid og holder seg stort sett der. Jeg for min del skulle gjerne blitt i nåtiden litt lenger.

Annonse

Selv om fremtiden ser mørk ut rent teknologisk, så er den i det minste veldig frodig. Det er imponerende hvor ekstremt overgrodd alt har blitt i løpet av litt mer enn et tiår, men det bidrar til å skape den rette middelalderske stemningen. Visuelt sett imponerer Revolution. Ting ser utrolig bra ut, ja faktisk mistenkelig bra… Folka som lever i denne middelalderske tilstanden er både velstelte og pene i tøyet. Hvor får de de tøffe skinnjakkene og velværeproduktene fra kan man jo lure på.

Men alt er ikke rosenrødt. Regjeringer har falt, mindre militærgrupperinger har vokst frem, biler er kun brukende som blomsterbed og stearinlys eneste lyskilde. Ikke en gang batterier virker i denne verden, noe som for meg virker svært besynderlig. Når man klarte å lage et simpelt batteri av metallplater og papp/papir dyppet i saltlake helt tilbake i 1799, så burde det være mulig også i denne situasjonen. Kanskje finnes det en god forklaring på hvorfor kjemiens lover ikke gjelder lenger, men den ble ikke presentert for oss i første episode i hvert fall.

Vi møter igjen familien Matheson som lever et rolig liv i en liten landsby. En dag rir militære typer inn i byen på jakt etter Ben Matheson. Ben aner ugler i mosen, og gir den viktige sticken videre til Aaron (Zak Orth), en tidligere nerd og Google-ansatt som nå virker å fungere som en slags lærer/drukkenbolt. Og godt var det, for like etter går ting virkelig på tverke.

Revolution introduserer et stort persongalleri i løpet av knappe 40 minutter og de færreste får tid til å etablere seg eller gi et godt inntrykk av hvem de er og hva de står for. Jeg vil trekke frem Giancarlo Esposito, som var formidabel i Breaking Bad og som nok en gang er å finne i en skurkerolle. Han spiller Tom Neville, lederen av en hesteridende militærgruppering, og selv om han ikke får spesielt mye å spille på i den første episoden, så har han en til stedeværelse som gjør at han står ut, klisjeaktig karakter til tross. Billy Burke gjør også en god figur som onkel Miles – en sverdmester av ypperste klasse som gir assoiasjoner til Han Solo. Bare ikke like karismatisk (men så skal det jo også noe til).

Jeg må si meg skuffet over den kvinnelige hovedrollen. JJ Abrams-produksjoner har ofte gitt oss kick-ass jenter (Alias, Lost, Alcatraz m.fl), men førsteinntrykket av Charlie er ikke spesielt bra. Hun fremstår som naiv, korttenkt, sutrete og flat. Forhåpentligvis vil kommende episoder være med på å gi både henne og de andre karakterene mer å spille på. Lillebroren Danny er temmelig forglemmelig, og har potensial til å bli sesongens mest irriterende tenåringsgutt. De øvrige karakterene er som hentet ut av sci-fi/drama-håndboken: – 1 stk nerd/comic relief: check, – div skurker med mørke klær og uflidd utseende: check, – 1 stk potensiell flamme med badboy-tendenser : check.

Diverse avsløringer og tvister underveis til tross, så satt jeg noe betuttet tilbake da episoden var over. Den manglet liksom det lille ekstra, og midtveis i episoden var jeg på grensen til å direkte kjede meg. Eric Kripke har med Supernatural vist at han evner å få mye ut av lite. Med Revolution syns jeg dessverre at vi fikk servert skuffende lite til tross for at det var mye å ta av. Selv om premisset er nytt og spennnede, så ble resultatet likevel i overkant klisjeaktig og lite originalt. Dette er en serie som krever flere episoder før endelig dom avsies. Noe som er en risikabel situasjon å være i, med tanke på hvor nådeløse nettverk kan være hvis seertall ikke innfrir umiddelbart og opprettholdes i kommende episoder.

En middelmådig start til tross, så vil jeg gi Revolution sjansen til å vise om den evner å bli like spennende i praksis som på papiret eller om dette er årets flopp.

Annonse
Abonner
Varsle om
4 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
bob
7 år siden

når kommer serien til norge

7 år siden
Svar  bob

Vil nok tro det. Serien er tilgjenglig gratis på Hulu.com om du klarer å gå forbi regionsperrene. Om du ønsker noe nytt alternativ inntil serien kommer på norsk tv så anbefales Last Resort som kommer på TV3 i desember.

Mer om den kommende TV3-serien her:
http://serienytt.no/2012/10/last-resort-og-nashville-til-tv3/

bob
7 år siden

når kommer serien til norge

7 år siden
Svar  bob

Vil nok tro den ender opp på en av de store norske kanalene snart, ettersom den ble tildelt flere episoder for noen uker tilbake. Vi kommer uansett med informasjon når vi vet noe, enten i form av Facebook-siden våres og/eller her på nettsidene våres.

Serien er tilgjenglig gratis på Hulu.com om du klarer å gå forbi regionsperrene. Om du ønsker noe nytt alternativ inntil serien kommer på norsk tv så anbefales Last Resort som kommer på TV3 i desember.

Mer om den kommende TV3-serien her:
http://serienytt.no/2012/10/last-resort-og-nashville-til-tv3/