Flere HBO Nordic-detaljer

HBO Nordic vil bli lansert i midten av oktober. Undertegnede var til stede på lanseringen i Stockholm forrige uke og deler her flere av detaljene som ble avslørt.

HBO har ønsket lenge å lansere et produkt som HBO Nordic, men åpenbart er det ikke lett å få til. Takket være samarbeid med Peter Eklund/Parsifal Iternational ble dette mye mer enn bare en tanke.

Når HBO lanserer HBO Nordic for alle med nett-tilgang i Norden neste måned kan alle uten å måtte ha et tv-abonnent til enten Canal Digital eller noen annen leverandør skaffe seg HBO Nordic. Dette en sterk kontrast til HBOs løsning i USA, hvor amerikanerne må ha abonnent til HBO på kabel-tv for å få bruk av streamingtjenesten HBO Go.

Potensielt en gullgruve av kvalitets-tv

Les også: Dette er HBO Nordic-seriene

HBO står bak noen av de mest kritikerroste og populære serier opp gjennom årene, fra The Sopranos og True Blood til Oz og The Wire. Likevel har HBO bestemt seg for samarbeid med flere produksjonselskaper, for å utvide tilbudet ytterligere.

– Vi er ute etter originale programmer, de som er spesielle  – HBO Nordic CEO, Hervé Payan.

HBO har valgt å samarbeide med bestemte partnere, og er ikke ute etter å samarbeide med alle sa HBO Nordic sin CEO, Hervé Payan. Med andre ord er HBO ute etter produksjoner som går ilag med HBOs originale programmer. HBO er ute etter de som kjenner HBO og verdsetter kvalitetserier, de vil ikke hanke inn seriene som er for mainstreame. Fokuset er nye serier – som kan måle seg med HBOs krav til kvalitet.

HBO Nordic CEO, Hervé Payan. Foto: Steffen Stø / Serienytt.no

Starz, NBC, FOX, Cinemax og GK Films til HBO Nordic

Som vi tidligere skrev, så samarbeider HBO med den amerikanske kabel-tv kanalen Starz – kjent for serien Sparactus, dramaserien Crash, politiske dramaet Boss og kult-komiserien Party Down, i tillegg til periodedramaet Magic City. Sistnevnte er den eneste serien som offesielt er bekreftet fra Starz så langt.

Kanskje een nda større nyhet: HBO har inngått samarbeid med både NBC Universal og 20th Century Fox – som kan by på en mengde forskjellige kvalitetserier fra andre enn kanaler enn de på kabel-tv.

Annonse

I teorien kan både Community og Parks And Recreation, begge kritikerfavoritter fra NBC, være serier HBO Nordic har sett på som mulige kandidater å ta inn i varmen. Om HBO også skulle være etter en mulig sci-fi serie til å supplere Continuum, så er kanskje Fringe et alternativ HBO Nordic også ser på.

Som ekstra pluaa eier også HBO kabel-tv kanalen Cinemax, som står for serier som Strike Back: Project Dawn og Strike Back: Vengance. I tillegg til kommende spionthrilleren The Hunted og dramaet Banshee fra True Blood/Six Feet Under-skaperen Alan Ball.

GK Films, kjent som produksjonselskap bak  serien Camelot og filmer som kommende Argo, er også med på HBO Nordic.

 

Kort ventetid og mer enn bare tv-serier

Forsinkelsen fra en episode er sendt i USA til den er tilgjengelig på HBO Nordic vil være mellom 1 til 24 timer. Normalt sendes serier på natten, norsk tid. Dermed kan du til frokosten før jobb eller skole få med deg siste episode av Game of Thrones, helt lovlig.

I Stockholm ble det nevnt fra HBO at HBO Nordics biblotek av tv og mer vil være tilnærmet likt HBO Go sitt. HBO selv forvalter sine egne programmer, og dermed i stor grad bestemmer hvor og hvordan innholdet distribueres. Netflix er derimot i en annen posisjon, siden Netflix lever av tredjepartsleverandører som store amerikanske kanaler som CBS og Fox. Noe som også er en grunn til at innholdet til Netflix er så forskjellig f.eks. i USA og Storbritannia. Så nytt innhold fra HBO vil forsette å komme.

HBO Nordic vil også bestå av langt mer enn TV-serier. Kabel-tv giganten har produsert Emmy-vinnende tv-filmer som You Dont Know Jack og Temple Grandin. Sist var kanalen aktuell med tv-filmene Game Change med Woody Harrleson, Julianne Moore og Ed Harris og Hemingway & Gellhorn med både Nicole Kidman og Clive Owen i hovedrollene. To filmer som begge endte opp med flere Emmy-nominasjoner i juli.

Også utvalgte filmer og dokumentarer vil komme på HBO Nordic. Man kan forvente at store blockbustere blir tilgjengelig i nærheten eller før dvd-utgivelsen, så dere som tror at HBO Nordic «bare» vil være tv-serier – tro om igjen. Enkelte filmer kan komme så fort på HBO Nordic som 3 måneder etter premieren på norske kinoer.

Som et ekstra pluss er også HBO kjent for å ha sendt tv-dokumentarer som ganske sikkert også vil ende opp på tjenesten.

 

Ellers….

  • HBO er allerede i første halvdel av 2013 aktuell med krimdramaet True Detectives, om alt går etter planen. Dette er et lovende drama med Woody Harrelson og Matthew Mcconaughey i hovedrollene.
  • Teknologiansvarlig hos HBO bekrefter at det vil komme en HBO-app som kan kjøres på Apple TV. Samarbeidet mellom de to selskapene beskrives som godt av HBO`s egen teknologisjef. Motsatt av hva diverse medier har spekulert i etter at Apple annonsert et fokus på norske tv-serier på iTunes.
  • HBO ser også på å lage serier satt til de nordiske landene, inkludert bruk av nordiske talenter. Susanna White (Generation Kill) røpte i Stockholm under lanseringen av HBO Nordic torsdag at hun ønsket å lage noe i Norden.
  • 2013 vil også være et større år for nordiske skuespillere på tv-skjermen. HBO vil i tillegg til True Blood-stjernen Alexander Skarsgård ha to andre nordiske skuespillere i seriene sine på HBO Nordic. HBO la ikke skjul på at de gleder seg til å se norske Kristofer Hivju i Game of Thrones, og danske Ulrich Thomsen i True Blood-skaperen Alan Ball sin kommende dramaserie Banshee, som har premiere på HBO-eide Cinemax januar 2o13. Thomsen hadde også en liten mystisk rolle i Fringe sin tredje sesong, som Mr. X. Som med Kristofer Hivju kom hans lille gjennombrudd etter 2011-filmen The Thing

 

AnnonseSe Outlander og The Blacklist først på Viaplay. Klikk her for å se!